Anasayfa
21 Ocak 2024, 3:38
sizden95
Abone

Bilgisayar oyunlarında besmele

Bilgisayar oyunlarında besmele

EL-Furkan
Birçok yerde bilgisayar oyunları zaman israfıdır, dolayısıyla günahtır yazıyor. Haram işten önce besmele çekilemeyeceğine göre, bilgisayar oyunu oynarken besmele çekemez miyiz veya salavat getiremez miyiz?


Cevap: Bilgisayar oyunlarında besmele

marnero
İlginç bir soru :S
Allah’ın adıyla başladığın şey Allah’ın sana tabii ve tayyip (temiz) olarak verdiği, sana faydalı olabilen nimet ve amaçlardır diye düşünüyorum.
Örneğin Allah sana etini yiyebileceğin temiz bir hayvan vermiştir sende bu nimetten faydalanacaksın o zaman üzerine Allah’ın adını anarsın.
Tam tersi Allah’ın adını anmadığı misal görelim bu Allah’ın sana temiz ve tabii olarak nimet verdiğini inkar ettiğini gösterir ki bu nimet sana helal olmaz.

Okudunuz mu?  Nişanlı iken nişanlımız ile dans etmek günah mıdır ?

Bilgisayar oyunu tabii midir? Hayır. İçeriği temiz midir? Olabilir de Olmayabilir de. Niye? Çünkü insan yapımı yani direk Allah’ın sana nimet olarak sunduğu direk tabii ve temiz bir durumu garanti edemiyoruz. O zaman burada besmelelik bir nimet sözkonusu değil diye düşünüyorum. Elbette dileyen besmeleyi bu amaç uğruna ağzına alabilir fakat ben tercih etmem açıkcası. Bu şekilde besmele çekilmesi bir kural olsaydı bilgisayarda her tuşa bastığında besmele çekmek kadar garip olurdu diye düşünüyorum 🙂 yani düşünsene bilgisayarı açıp her tıklamaya bismillah dediğini 😀

Okudunuz mu?  Rüyada görülenin tersi mi çıkar

Cevap: Bilgisayar oyunlarında besmele

umutlucan
< Birçok yerde bilgisayar oyunları zaman israfıdır, dolayısıyla günahtır yazıyor. Haram işten önce besmele çekilemeyeceğine göre, bilgisayar oyunu oynarken besmele çekemez miyiz veya salavat getiremez miyiz? >
Gereksiz bir soru.
Bilgisayar oyunu oynarken besmele cekmek ?
ve yahut salavat cekmek ?
Zikir çekmek isteyen bir köşeye cekilir kalbiyle bu işi yapar. Aynı şey salavat içinde geçerlidir.
Zamanınızı fayda verecek işlerle geçirin. Selametle

Okudunuz mu?  Parmağımda tırnak eti kalkması var kanamıyor ama üstü yara gibi elimi suya girdirince necis olur mu

bilgasaayr oyunu, bilgisayar oyunu

Bu kategoride yer alan Eşim internette çirkin işler yapmakta, nasıl bir tavır takınayım? ne yapmalıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilgisayar oyunlarında besmele Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.