Anasayfa
1 Nisan 2023, 14:53
sizden6
Abone

Diş teli takmak caiz mi?

Diş teli takmak caiz mi?

sehervakti
Diş teli taktırmak günah mı?güzel görünmesi ve ya sağlık açısından her iki açıdanda?
büyük ihtimal taktırmazdım,fakat polislik sınavlarına girmeyi düşündüğüm için,orada bir problem(dişlerden)çıkmasın o kısım garantio lsun istedim diye, taktırdım,bu günahmıdır,?


Diş Teli Taktırmanın Hükmü

NuN
İslamda diş teli takmak

< Bu konuda dindar ve uzman bir diş hekiminin, tedavi amaçlı olarak bu konuda vereceği karara göre hareket edebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Babama içten içe kırgınım acaba günah mı ?

Uzman ve dindar bir diş doktoru veya psikolog, bunu yapmanızın gerekli olduğuna karar vermesiyle dişlerinizi bu şekilde tedavi ettirmeniz caiz olur.

Sıhhi ve psikolojik bir rahatsızlık olmadığında, sadece estetik amaçlı dişleri düzelttirmek caiz olmaz.
S. İslam >
Diş Teli Taktırmanın Hükmü

Merhabalar hocam, benim aklıma uzun zamandır takılan bir soru var. D işlerimdeki çarpıklıklar sebebiyle diş teli kullanıyorum. Ancak son zamanlarda içim hiç rahat değil. Diş telini sadece estetik amaçlı taktım. Bu caiz midir? Diş teli gusle engel midir? Ne olur sorularımı yanıtlayın. İçim hiç rahat değil.

Okudunuz mu?  Çok ağır bir günah işlemem beni dinden soğumama neden oldu

Selamünaleyküm. Böyle bir tedavide sakınca yoktur.

Hoca Efendi :Nureddin Yıldız (Soru-Cevap)


Cevap: Diş teli takmak caiz mi?

sehervakti
Allah razı olsun abi içim rahatladı,dindar bir diş doktoru ve psikolog bulmak çok kolay olmasa gerek,ki ,yukarıdaki alıntı olan kısım yazıda estetik amaçlı taktırmak caiz değil denmiş,ama nureddin hocanın cevabında estetikle taktırmış bir arkadaşımız için sakınca görmemiş,bu aradaki fark neden kaynaklanıyor?

Okudunuz mu?  Vesveseye aldırmamak günah mı?

Cevap: Diş teli takmak caiz mi?

NuN
içtihat farkı. Olaya bakış açısı, dine hangi ayet ve hadise dayandırdığı meselesi


sehervakti
hocam mazur görün,şimdi benim cahilliğime verinde,ben şimdi günah işledim mi işlemedim mi?,polislik işi olmasaydı büyük ihtimal taktırmazdım taktıradabilirdim de belki Allah bilirde yani, büyük ihtimalle taktırmazdım polislikte diş sıkıntı olmasın diye taktırdım birazda

Okudunuz mu?  Anne-babadan izinsiz sohbete gitmek

Nevşehir
Hocam ben 16 yaşındayım dişlerim biraz bozuktu diş teli taktırdım bu günahmı


Kayıtsız Üye
bende tel kullanıyorum fakat aklıma bir soru takıldı burnumuzu estetik amaçlı yaptırınca günah oluyor fakat dişlerimizi yaptırınca neden günah olmuyor.


mum
diş teli taktırmak günah mı
< dişlerimizi yaptırınca neden günah >
Burunda dış görünümü değiştirme vardır ondan dolayı.

Okudunuz mu?  İnsan ölürken neler hisseder ?

Kayıtsız Üye
Benimde dişlerim bozuk ve bu durumdan rahatsiz oldugum için tel taktirmak istiyorum fakat gunah mi sonuçta estetik amaçlı taktircam gunah olur mu


arifselim
Dişleri yaptırmak düzeltmek ve tel taktırmak caizdir bu estetiğe girmez çünkü dişlerle dış bir şey değişmemiş olur.


Kayıtsız Üye
merabalar hocam. uzun zamandur diş telli taktırmak istiyorum.ama içim hiç rahat değil diş telli taktırmak istiyorum çünkü dişlerimin arasında boşluk var ve gerçekten gülmekten utanıyorum ama sağlık açısından hiçbir problemim yok lütfen en kısa zamanda cevaplarmısınız

Okudunuz mu?  Şafilere köpek haram mı?

arifselim
Merhabalar kardeşim. Dişlerin muntazam ve düzenli olması estetiğe girmez bu sağlık açısından önemlidir. Günümüz alimlerin görüşü de bu yöndedir. Diş teli takabilirsin ve tedavini olabilirsin bir sakıncası yoktur.


remr
Merhaba, benim ön dişlerimden birinde biraz çarpıklık var. Ben de bunu bir diş doktoruna göstermeye karar verdim. Diş doktoru dişlerimi inceledi ve ön dişimde gerçekten bir çarpıklık olduğunu doğruladı. Ayrıca ağzımı kapatınca ön taraftaki 2 dişim neredeyse alt diş etime değecek kadar yakınlaşıyormuş. Ben de o dedikten sonra fark ettim. Ön dişlerim alt diş etime değmese de çok yakınlaşıyor. Bunun ilerde sorun olabileceğini söyledi. Ortodontik tedavi (diş teli vs…) uygulansa iyi olur dedi. Ama şu anda ön dişimde hafif bir çarpıklık olması dışında herhangi bir sorunum yok. Bu durumda diş teli taktırmak yasak olan estetik müdahaleler içerisinde yer alır mı ? Ayrıca gusül abdesti alırsam kabul olur mu ?

Okudunuz mu?  Zorunlu Bireysel Emeklilik Caiz midir?

arifselim
Merhaba. Diş teli takmak estetik müdahale olarak sayılmaz. Dişlerin düzgün ve temiz olması çok tabii bir durumdur. Ayrıca doktorun dediği bu tür tedavilerin esasen olunması gerekir. Diş teli taktırmak caiz olup dinen bir sakıncası yoktur ve gusle de engel değildir.

Okudunuz mu?  Ayakta idrar yapmanın dindeki hükmü

Kayıtsız Üye
hayır günah deyildir sadece bu dunyada gecıcı oldugu için kendı saglıgı ıcın kullanıyorsun bu senın güzelligi acısından deyıl rahat yemek yemegı için takılır


diş teli taktırmak günah mı, dis teli taktirmak gunah midir, dişlere tel taktırmak günah mı

Bu kategoride yer alan Birini Sevmek, çıkmak ve chat yapmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diş teli takmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.