Anasayfa
30 Kasım 2022, 5:27
sizden95
Abone

Tağuta örnekler

Tağuta örnekler

EL-Furkan
Önceden tağut diye bir kelime duymamıştım ve araştırınca kafam çok karıştı araşıtırken şöyle şeylerle karşılaştım;
1)Türkiye’nin yöneticileri hırsızların ellerini kesmeyip zina edenlere 100 sopa vurmayıp faizi serbest bırakıp başörtüsünün serbest bıraktılarından Türkiye bir tağut devletidir diye duydum. O zaman bu hükümleri koyan devlet başkanları herkes kafir mi oluyor?
2) "Bugün yeryüzünde yürürlükte olan rejimlerin hepsi, beşerî rejimlerdir ve hükümlerini kendileri koymaktadırlar. Dolayısıyla da Allah (c.c)’ın hükümlerine muhlaefet etmektedirler. O halde bu rejimlerin hepsi "tağut" olarak isimlenir. Hatta kitlelere "en cazip ve hüsn-ü kabul gören bir rejim" olarak tanıtılan demokratik ve lâik rejimler de tağut hükmündedir." şeklinde bir şey gördüm yani benim laik devleti savunan arkadaşlarım kafir mi oluyor?
3) "Tağutların hükümlerine göre yönetilen beldeler "Dâr’ul-Harp" durumundadırlar. Tağutun hüküm sürdüğü beldelerde yaşayan bütün müminlerin, din Allah’ın oluncaya, Allah’ın indirdikleriyle hükmedilinceye kadar cihad etmeleri farzdır. Bu cihaddan kaçıp, tağutun hükmüne razı olanlar ise, ister bilerek, ister bilmeyerek yapsın, kâfir olma durumundadırlar. Allah Teâlâ (c.c) bu hususta; "İman edenler Allah yolunda cihad ederler, küfredenler ise tağut yolunda savaşırlar" (en-Nisa, 4/76) buyurmakta ve müminin tağut karşısındaki yerini belirlemektedir." bu cümlede anlatılmak sitenen nedir tağut yolunda savaşmak ne demektir?
4) "Andolsun ki biz her kavme, "Allah’a ibadet edin, tağuta kulluk etmekten kaçının " diye (tebliğ yapması için) bir peygamber göndermişizdir" (en-Nahl, 16/36) burdaki tağuta kulluk etmeden kasıt nedir?
5)Son olarak tağuta başka örnekler verirmisiniz?
Sorulara tek tek cevap verirseniz iyi olur

Okudunuz mu?  İbrahim Suresi 4.ayet hakkındaki meal çelişkisi neden var?

Cevap: Tağuta örnekler

@hmet
Tağut olan nefse örnekler:

Sabah namazını kılmaz,
Sabah namazı kılsa cemaatle kılmaz.
Allahı günlük zikretmez
Kuran okumaz ya da a okur
Cimri davranır sadaka vermez
Yalan söyler
Sözünde durmaz
İhanet eder


Cevap: Tağuta örnekler

EL-Furkan
Tağut olan nefse örnek değilde, yaparsak tağuta kulluk etmiş gibi olacağımız davranışları sormuştum ama yine de sağolun bide yukardaki soruları cevaplayabilecek olan yok mu?

Bu kategoride yer alan Kulağı iki kere deldirmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tağuta örnekler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.