Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Kulaktaki sivilceden gelen kan ve abdest durumu

Kulaktaki sivilceden gelen kan ve abdest durumu

Millennium
Kişinin kulağından sivilce yüzünden kan geliyor olsa, Cuma namazına yetişebilmek için kan durmuşken kulakların içini yıkamadan abdest alınabilir mi? Böyle alınan abdest sahih midir?


Cevap: Kulaktaki sivilceden gelen kan ve abdest durumu

@hmet
Kan bir avuç miktarı ise bu affedilen necasettendir abdest olur.

Okudunuz mu?  Yabancı karşı cins birine sarılmak,dudaktan olmayacak şekilde öpmek ve örtülü bedenin temas etmesi

Cevap: Kulaktaki sivilceden gelen kan ve abdest durumu

Millennium
Yani pecete ile silince kan geliyordu, simdi de yeni kabuk tuttu gibi kulaklari yikamadan abdest aldim.


Cevap: Kulaktaki sivilceden gelen kan ve abdest durumu

Acizanekul
Kan bir damla da olsa aksa abdest gecersiz olur

Okudunuz mu?  Kendimi sürekli cünüp ve sürekli menim geliyor gibi hissediyorum!

Acizanekul
Abdest aldıktan sonra kan akarsa abdest bozulur mu? Mesela traş olurken bir yerimizi kessek veya bir yere çarpsak ve kanama olsa, abdest bozulur mu?

Ağızdan ve burundan, ön ile arkadan, herhangi bir organdan sıvı halinde kan çıkması abdesti bozar. Şöyle ki:

Okudunuz mu?  Dindar Bir İnsanın Kalbine Gelen Vesvese ?

Akıcı bir halde ağızdan çıkan kan, tükürükten fazla veya ona eşit ise, abdesti bozar, değilse, bozmaz. Bu renginden anlaşılır.

Diğer yerlerden çıkan kan ise, çıkış yerinden yanlarına taşınca abdesti bozar. İğne ucu gibi çıkıp da yerinde kalan kan damlası abdeste engel olmaz. El veya parmak ile silinmesi de zarar vermez. Yaradan çıkan irin ve sarı sular da hüküm bakımından aynıdır. Buna göre traş olurken ya da yara gibi başka nedenle çıkan kan, çıktığı yerin kenarına ulaşırsa abdest bozulur, ulaşmazsa bozulmaz.

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti'nde iğne ucu kadar yer kalmazsa ne olur?

Vücuttaki kabarcıklardan çıkan saf su da, sahih görüşe göre, kan hükmündedir. Diğer bir görüşe göre böyle bir suyun çıkması abdesti bozmaz. Bu görüşe uyuldugu takdirde, çiçek ve uyuz hastalıklarına tutulmuş olanlar için bir kolaylık vardır. Zaruret halinde bu görüşle amel etmekte bir sakınca olmadığı, İmam Hulüvanî’den nakledilmiştir.

Okudunuz mu?  Misafirlikte namaz

Şafiîlere göre, önden ve arkadan başka diğer herhangi bir yerden gelen kan, irin ve sarı su sebebiyle abdest bozulmaz. Ancak çıkan kanın yıkanmasından sonra namaz kılınır.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm.
abdestte serçe parmağımızla yıkadığımız kulakiçinde küçük bir kabuk oldu. abdestten sonra kopardım bakarken ve abdestim bozuldu.
(internetten öğrendiğim kadarıyla) ve abdest alırken şahadet parmağımla (işaret parmağı olsa gerek) üç kere mest ettim .parmağımı içeriye götürmedim.
bu doğrumu değilse,ne yapmalıyım, kaza yapmam gerekir mi?
ya da ne tavsiye edersiniz…
ve de tam düzelmesi ne kadar süre olur diye kaç kere mest edebiliriz yani ne zamana kadar normal abdest almamalıyım…
Saygılar…Allah ‘a emanet olur…

Okudunuz mu?  Oruç tutarken harama bakmak orucu bozar mı

Ensar
ve aleykum selam. Kulak içerisindeki kabuğu koparmanız abdestinize herhangi bir zarar vermez hiç endisşe etmeyin. abdest alırken parmağınızı içeri götürmemenizde abdeste mani değildir sonuçta kulağınızdan rahatsızsınız.Kulağınıza su geçip rahatsızlığınız devam edecekse iğleşinceye kadar mesh ile devam edebilirsiniz.

Bu kategoride yer alan Oyunda adam öldürmek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kulaktaki sivilceden gelen kan ve abdest durumu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.