Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden5
Abone

İnternetten pdf kitap okumak caiz mi?

İnternetten pdf kitap okumak caiz mi?

cagtyyy
Arkadaslar edebiyat hocamız kitap sınavı yapacak bende kitabı almaya uşendim pdf olarak bedava okuyorum sizce caiz mi yoksa illa ki kitabı almalı miyim veya kütüphaneden alacam birde kitap biraz kötü içerikli mecburen okuyorum yoksa sınavdan düşük alacam buda caiz midir? Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Bu arapça duayı latin olarak yazabilirmisiniz

Cevap: İnternetten pdf kitap okumak caiz mi?

@hmet
Kitap, internette yayınlanmasına izin verilmişse caizdir.


İnternetten Kitap okuma

ebu furkan
Selamun aleyküm internetten pdf türü kitap okumak güvenilirmi ?


Yorum: İnternetten Kitap okuma

Şem’a
Okuyacağınız kitap ve yazara bağlı


Kayıtsız Üye
Merhaba. Benim bir sorum olacak.
İnternet üzerinden e-kitaplar satılmakta. Bazı yerlerde pdf denir. Her neyse sorunum şöyle: Bir arkadaşım bana bu pdf’lerden bir tane yolladı internet üzerinden. Kitabı okumadım, biraz araştırayım dedim ve X isimli biri yazmış bu kitabı. Ücretsiz dağıtıyor. Ama biraz daha baktığımda bu kitabın orjinalinin İngilizce olduğunu ve parayla satıldığını gördüm. X isimli şahıs da bunu Türkçe’ye çevirerek bedava dağıtmış. Bunu okumamın kul hakkını ihlal edeceğini düşündüm ve arkadaşıma söyledim. Arkadaşım ise bunun "bir kişiye parayla satın aldığın bir kitabı vermek" gibi olduğunu ve bir ihlal olmayacağını söyledi. Benim de kafam karıştı. Biraz aydınlatır mısınız? Eğer haramsa satın aldığımız bir kitabı arkadaşımıza vermek de haram olacaktır, değilse ikisi de helal olacaktır mantıken. Pek emin olamadım ve sormaya karar verdim. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  İslamı kanıtlamak

arifselim
Merhaba. Kitabın tercüme ederek piyasaya sürme hakkına sahip olan kişi bunu yaparak piyasaya sürebilir. Başkasının bu kitabı yazmış olmasının sakıncası yoktur. Önemli olan hukuki yoldan bunun yapılmış olmasıdır.


yasin4555
iyi günler hocalarım pdf kitap yazarın izni olmadan kul hakkıdır doğru ama ben bir örnek vericem şimdi bilgi sarmalı diye bir soru bankası yayını nette pdfsi var ben indirdim çözüyorum ama bu soruların aynısını yayınevi kitabının üstünde yaptığı reklamıylada aynı soruları çözerek paylaşmış ben ha pdf den çözmüşüm o onların yaptığı programdan çözmüşüm parayla sattıkları soruları paylaşmışlar bu olay kul hakkını kaldırır öyle değilmi teşekkürler
YANI GOOGLEPLAYGOOGLEPLAYDEN INDIRIP SIZDE ULASABILIRSINIZ REKLAMSIZ BIR UYGULAMA

Okudunuz mu?  Wax ile namaz kılınır mı, abdest alınır mı ?

arifselim
Hayırlı günler. Bu uygulamayı yada pdf şeklinde herhangi bir dosyayı yayıncı olan kişi yayınlamış ve kullanılmasına izin vermişse bunu kullanmak da bir sakınca yoktur. Yasak olan şey buna izin verilmeden kullanılmasıdır.


Pdf indirmek , Pdf kitap, e kitap okumak caiz mi

Bu kategoride yer alan İstibrada peçete başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnternetten pdf kitap okumak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.