Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
sizden9
Abone

Vedi,mezi,meni sonrası yapılması gereken nedir ?

Vedi,mezi,meni sonrası yapılması gereken nedir ?

Apple
Selamun aleyküm kardeşlerim benim kafam çok takılan bir şey var küçük ve büyük abdest sonrası hep mezi,vedi,meni gelir bunlar geldikten sonra namaz abdesti almak şartmıdır normal evdeyken yani ?

Birde güsul esnasında diyelimki yellendik veya bir yerimiz kanadı sonrasında namaz abdesti şartmıdır ?

Okudunuz mu?  Vesvese günah mı

Cevap: Vedi,mezi,meni sonrası yapılması gereken nedir ?

kayseri
Mezi ve vedi guslü değil normal abdesti bozar fakat abdest almak zorunda değilsin yani abdestli dolaşmak istiyosan al tabi ama namaz kılmayacaksan vs. bir ibadet yoksa abdestin bozulsada almak farz değildir seninde alman zorunlu olmaz ama abdesti dolaşmak her bakımdan daha iyidir.
Yellenirsen veya bir yerin kanarsada guslün geçerli olur ve aynı şekilde bundada abdest almak zorunda değilsin. Yellenirsen ve biryerin kanarsa abdest özelliği kalmaz gusül olur sadece fakat abdesti gerektiren bir ibadet yapmayacaksan burdada farz değildir ve yine diyoruzki abdestli dolaşmak her bakımdan daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Sihir yaptım çok pişmanım

Cevap: Vedi,mezi,meni sonrası yapılması gereken nedir ?

Apple
Ben bu forumda bir şey okumuştumda bu konu ile ilgili namaz abdesti alın diyordu ona takıldım ?

Bu kategoride yer alan Namazdayken 3 defa abdest aldım. yardım edinn. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vedi,mezi,meni sonrası yapılması gereken nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.