Anasayfa
26 Ocak 2024, 7:40
sizden9
Abone

Kadınlar çalışabilir mi? Nureddin Yıldız

Kadınlar çalışabilir mi? Nureddin Yıldız

EL-Furkan
Çalışan kadınlar için "erkeği ile ilişkisinde kadınlığı arızalıdır" diyen Nurettin Yıldız, şu ifadeleri kullandı: Her çalışan kadın, gözü doymamış erkek demektir. Çalışan kadın ya evlenmeyi erteleyerek erkeklerin evlilik sürecini baltalıyor ya da evli olduğu halde çalıştığı için yorgunluğu ve vakit darlığı nedeniyle erkeği ile ilişkisinde kadınlığı arızalıdır. Kadınlığı arızalı olduğu için erkeğin gözü açtır. O evinde erkeğini eksik bırakıyor erkeği de iş yerinde bir başka kadına tasallut oluyor. Böyle fuhuş değil ama fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor. Ayrıca çalışan kadın doğurmayan ya da az doğuran kadın demektir. Yani benim ümmetim zarar gördü"
Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kadınların çalışmasında bir sakınca var mıdır? Ya da cümleyi yanlış kurdum çünkü İslamda "sizce" yoktur. İslamda kadınlar çalışabilir mi diyelim.

Okudunuz mu?  Işıkcılar cemaatini yakinen tanıyanlar var mı?

Cevap: Kadınlar çalışabilir mi?

Şema
Nurettin yıldız hoca hayatımda tanıdığım en bilgi en hayırlı alimlerdendir.
O kadının çalışmasına karşı değildir, kadının çalışmasında gördüğümüz zararları dile getirmiş.
elbette kadın çalışmalı ama bu asırdaki gibi değil.


Cevap: Kadınlar çalışabilir mi?

hafız..
bence kadın çalışmamalı çünkü çalışan kadınlar çocuğuna ve eşine daha az zaman ayırıyor daha az ilgi gösteriyor ve aile içi iletişim kopuyor.

Bu kategoride yer alan Soğuk havalarda eldivenle namaz kılınır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınlar çalışabilir mi? Nureddin Yıldız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.