Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Az su ile Gusül Abdesti almak!

Az su ile Gusül Abdesti almak!

Misafir Üye
Merhaba sevgili Mumsema üyeleri,

Su kesintisi olmasını bildiğim takdirde ama unuttuğumdan dolayı mastürbasyon yaptım. Yatsı ezanı okunduğu için biraz şanslıydım çünkü geçireceğim ezan vakti en yakın sabah namazıydı. Bu nedenden dolayı kendimi biraz şanslı buldum ama sonrasında suyun olmadığını fark edince de tereddüte düşerek suyun gelmesini bekledim. Suyun normal akışının neredeyse yarısına kadar bir su akışı başladı. Ben de fırsattan istifade hemen gusül abdestini aldım. Aldığım gusül abdesti bildiğim doğrultuda doğruydu yani; ilk başta niyetimi ederek üç kere ağzıma su verdim, üç kere burnuma su verdim ve elimden geldiğince bütün vücudumu sorunsuz ve deliksiz yıkamaya çalıştım. Sorum şu; suyun az akması nedeniyle şofbene değil musluğun altından akan o yerden gusül abdesti aldım nedeni ise oradan şofbenden daha fazla su iletişimi idi. Elimden geldiğinde doğru ve kusursuz gusül abdesti almaya çalıştım ve elhamdülillah diyerek abdestimi tamamladım. Sizce bu abdestim kabul olmuş mudur? Cünüplükten kurtulmuş olur muyum?

Okudunuz mu?  Gusülde avret yeri yıkama

İyi akşamlar.


Cevap: Az su ile Gusül Abdesti almak!

Şema
Guslün geçerlidir fakat bu illeti terk et ve evlen


Yorum: Az su ile Gusül Abdesti almak!

Kayıtsız Üye
Sa Arkadaslar Benim Sorum Olcaktı Bizim Bulundugumuz Mahallede Yaklasık 3-4 gundur sular kesik giysime baktım meni gelmis Gusul Almam Lazımdı Bizde Komsudan Su Aldık Ama Su Azdı Yıkayabildigim Her Yeri Yıkadım Birde Internette Okudum Agza Ve Burna 1 defa Su Vermek Farzmıs Bende 1 defa Verdim Ve Heryeri mi Yıkayabildigim Kadar Yıkadım Guslum Olmusmudur

Okudunuz mu?  Elde dikiş varken nasıl gusül abdesti alınır

2. SORUM ise Pul Biberi Elimle Atarken Elime Rengi Cıkmıs Bu Gusle Engel mi İnsALLAH 2 sorumuda Cevaplarsınız
SAYGILARIMLA…


Yorum: Az su ile Gusül Abdesti almak!

arifselim
Aleykum selam. Bütün vücudu yıkamak ve ağza ve burna bir kere su vermekle gusül tamam olur. Az su kullanılması gusle engel değildir. Eline bulaşan pul biberin rengi de gusle engel olmaz.

Okudunuz mu?  Dudaktan öpüşünce gusul abdesti bozulur mu

fıslaka
Ben cünüp olmuştum, ilk başta duşa girdim ve yaklaşık 4 litre kadar suyla elimden geldiğince yıkandım. Ağzıma 3 kere su verdim, burnuma 3 kere su verdim ve elimden geldiğince bütün vücudumu yıkamaya çalıştım ama su bitti ve kulaklarıma sadece ıslak elimle bir kez dokunabildim. 4 litre su vücudumu yıkamama ne kadar yetti onu bilmem ama kulağımda kuru yer kaldı galiba tam emin değilim tekrar gusletme şansım da yok… Guslüm geçerli olmuş mudur?

Okudunuz mu?  Gusül alırken su sıçraması gusle engel mi

mum
Her yeri ıslatmak şarttır, su az olsa da her yeri ıslatmışsanız guslünüz geçerlidir.
Neden 4 litre su mu yoktu yoksa?


az su ile gusül, az suyla gusül almak, az suyla gusül abdesti

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti göbek deliği başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Az su ile Gusül Abdesti almak! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.