Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:13
sizden9
Abone

Vucudu elimizdeki suyla islatarak gusul alabilir miyiz?

Vucudu elimizdeki suyla islatarak gusül alabilir miyiz?

Cedd
Selamun aleykum

Hasta ve çok bitkin oldugum için ne dus ne gusül alamadim. Butun vucudum ağrıyor ve yatiyorum. Gusul abdesti almam gerekiyordu ki teyemmum edecek bir sey de yok. Icim rahat etmedi. Gittim o halde suyun altina giremeyecegim diye niyet ettim lavabodaki suya elimi tutup elimdeki ıslaklık ve suyla bütün vucudumu hemen islattim. Kuru bir yer birakmadim insaAllah. Ayni yerleri 2 3 defa gecmeye calistim. Sonra dayanamadim ustune hizlica bir abdest aldim lavaboda. Hemen vucudumdaki islakligi kuruladim ciktim. Bu bile beni aslinda etkiledi ama bu sekilde gusül kabul oluyor mu icim rahat etmedi.

Okudunuz mu?  Seferi iken kılınan namaz vakit çıkmadan seferilik biterse tekrar kılınır mı

Eli sürekli suya tutup eldeki islakligi kisim kisim bütün vucuda surerek islatmak vucutta kuru bir yer birakmamak sarti ile yine gusulden sayilir mi?


Cevap: Vucudu elimizdeki suyla islatarak gusül alabilir miyiz?

@hmet
Beden ıslatılmış ise cünüplük geçer yani gusül geçerlidir.
Abdestte yıkmak şart yani suyu beden üzerinde akıtmak gerekir ama gusül öyle değil ıslatmak yeterlidir.

Bu kategoride yer alan 2 Aydır Yanlış Yöne Namaz Kılıyormuşum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vucudu elimizdeki suyla islatarak gusul alabilir miyiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.