Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
missa04
Abone

Hz Musa soyu hakkında bilgi verir misiniz?

Hz Musa soyu hakkında bilgi verir misiniz?

hafız ali
slmn alykm benim sorum size zahmet hz musanın torunlarını kimlerdir yazarsanız çok sevinirim slm ve dua ile çok sğln…


Hz. Musa evlilik yapmış mıydı, yapmışsa kaç çocuğu olmuştur ve çocuklarının isimleri nelerdir?

@hmet
Hz. Musa kaç çocuğu olmuştur ve çocuklarının isimleri

Okudunuz mu?  Çöpe atmak yerine arta kalan ekmekleri hayvanlara vermek

İbn-i Kesir şöyle diyor: "Kızların babasının kim olduğu hakkında görüş ayrılığı vardır. Bunun Şuayb (a.s), olduğu hususunda kanaatler vardır. Ulemanın çoğunluğu da bu görüştedir. Hasan Basri, Malik b. Enes’den naklolunan bir rivayeti delil getirerek diyor ki: "Hz. Şuayb kavmi helâk olduktan sonra uzun bir ömür yaşamış, tâ ki Musa (a.s)’a ulaşmış ve kızını ona nikâhlamıştır."

Okudunuz mu?  Kadınların kendilerini korumak için erkeklerden dövüş eğitimi alması

Hz. Şuayb (a.s)’ın kızı Safura’yla nikâhlandıktan sonra Musa (a.s), Medyen’de kalıp, hanımının mehri olmak üzere on yıl koyun güttü. Bir rivayete göre, Peygamberimize (asv) tam olarak ne kadar çalıştığı sorulmuş; o da on sene olduğunu buyurmuştur. Buradan anlaşıldığı üzere, tam on yıl çobanlık yapmıştır.

Okudunuz mu?  Hz Muhammed in güzel ahlakıyla ilgili örnek

Kitab-ı Mukaddes’den elde edilen bilgilere göre Hz. Musa’nın bu evlilikten Gerşom ile Eliezer adında iki oğlu dünyaya gelmiştir. (Çıkış, 2/16-22, 18/3-4; I. Târihler, 23/15-17)

İslami kaynaklara göre ise; Hz. Mûsâ, Medyen’deki süresini tamamlayınca hanımını ve sürüsünü alarak yola koyulur. Soğuk bir kış akşamında Tûr’a varır. Dağda ateş görür, yaklaştığında kendisine seslenilir ve Firavun’a gitmesi istenir. Musa’nın burada bir oğlu olur. Hanımı oğluyla birlikte Şuayb’ın yanına döner. (Sa’lebî, s. 136-139) Mûsâ da Hârûn ile beraber İsrâiloğulları’nı kurtarmak üzere Firavun’a gitmekle görevlendirilir.

Okudunuz mu?  Allah nasıl hisetmeliyiz

(bk. TDV İslam Ansiklopedisi, İstanbul 2006, MUSA mad., c.31, s. 207-212)


hz musa ve ogullaru

Bu kategoride yer alan İmam hatip lisesi mezunu cami hocası olabilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Musa soyu hakkında bilgi verir misiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.