Anasayfa
17 Ocak 2023, 0:08
sizden09
Abone

Domuz Demek Günah mı?

Domuz Demek Günah mı?

qwert12380
Bazı insanlar domuzla o kadar kafayı bozmuşlarki domuz kelimesinin ağızdan çıkması bile güya günahmış. Doğru mu bu?
Bu da beyni gelişmemiş insanların domuz düşmanlığı.


Cevap: Domuz Demek Günah mı?

umutlucan
Domuz etide kanıyla deriside haramdır. Domuzu telafuz etmekte bir sakınca yoktur.

Birine domuz demek ise elbette günahtır.

Okudunuz mu?  Parayla Dua Yazdırmak veya Bilgi Almak Günah mı

Cevap: Domuz Demek Günah mı?

Kayıtsız Üye
Birine domuz demek günahtır bunu bilmeniz belkide doğru olabilir çünkü bu dünyadaki çoğu insan domuz lafını kullanıyor ve onlar günah işlemiş oluyor özellikle bir müşrikse günah işlemek istemiyorsanız domuz gibi lafları kullanmayınız okuduğunuz için teşekkürlerrrr

Okudunuz mu?  Kul hakkı yiyen kişi hak sahibine uzaklıktan dolayı ulaşamıyorsa onun adına sadaka verebilir mi ?

Cevap: Domuz Demek Günah mı?

Kayıtsız Üye
Bunun günah olduğuna dair sağlam bir kaynak göstere bilirmisiniz, yoksa mantıklı bir gerekçe. Mesala Kur-an da domuz ile ilgili ayeti okurken günaha mı girmiş oluruz.


Esma
< Domuzu telafuz etmekte bir sakınca yoktur. >
Kardeşimiz zaten yazmış cevabı

Okudunuz mu?  Şafiiler namazdan sonraki tesbihatı sünnet kılmadan evvel yaparlar sonra sünnet kılarlar neden?

Ümmet06
Domuzda yüce Allahın yarattığı bir hayvandir nasıl köpek yemek iyi değilse domuzdada aynisi yani tıbben zararli olduğu için haram soylemekte bir sıkıntı yok


Kayıtsız Üye
Domuz demek günahsa eğer kuranı kerimde hınzır yani domuz kelimesi geçiyor o halde Allah niçin bize günah olan bir şeyi zorla söyletsin ki ya da domuz demeyin hınzır deyin diyorlar arkadaşlar bilmeyenler için söyleyeyim domuz ve hınzır aynı şeylerdir. ikisi de aynı hayvanı kapsar. Yalnızca biri Türkçe biri ise arapçadır. O halde domuz kelimesi yalnızca Türkçede var. Yani sadece türkülere mi haram? Ya da domuz eti haram olduğu için söylenmesi günah diyenler var o halde şunu da ekleyeyim eti haram olan tek hayvan domuz değildir kedi eti de haramdır o zaman neden kedi diyoruz günah olmuyor da domuz deyince günah oluyor. Cevaplarınızı bekliyor olacağım. Okuduğunuz için teşekkürler:)

Okudunuz mu?  Göktürk Bayrağı Asmak?

Kuldurdileyen
"Bu üründe domuz eti var, bu ürünü almayın", cümlesinde domuz kelimesi vardır ve böyle bir durumda kişi bu uyarıyı zaten yapmak zorundadır. Yani burda aksine domuz kelimesini kullanmasa mesuliyet alır. "Ne kadar çok yemiş, yatmış domuz gibi olmuşsun" cümlesinde domuz kelimesi vardır, orda üstünlük vardır, yaradılmışı beğenmeme vardır, yatma ve yeme ile şişmanlığın tesis edildiğine inanarak şişmanlığında Hakk dan geldiği unutulmuş, vesile asıl gibi görülmüş, Hakk dan gelen bir hal beğenilmemiştir. Kalp faydalı olmayacak şekilde kırılmış, şeytana vole atılmıştır. Ve daha neler neler.

Okudunuz mu?  Parmak Çıtlatmak Şeytana Tesbihmidir?

Kayıtsız Üye
şimdi ben bir şey soracağım sure okurken mesela ayet-el kürsi okurken içimden domuz dersem sureyi baştan okumam gerekiyor mu yada içimden domuz kelimesini geçirirsem başımdaki melekler bulunduğum ortamı terk eder mi ?


ACİLSERVİS
Ne sureyi baştan okuman gerekir ne de melekler bunun için mekanı terk eder. Zaten melekler kalbinden geçeni bilemez. Bu tür şeyleri sorun etmemelisin içinden geçtiyse geçmiştir ne olmuş yani bunun üstünde durmaya gerek yok.

Okudunuz mu?  Dua - salavat veya zikirde verilen sayı ye eksik yada fazla ise bu dua - salavat - zikir kabul olmaz

Kayıtsız Üye
günaha girmiş olsan neden kur-an’a yazılmış olsun.


domuz demek günah mı, domuz demek neden günah, domuz demek günah mıdır

Bu kategoride yer alan Aklıma gelen düşüncelerden sorumlumuyum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Domuz Demek Günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.