Anasayfa
14 Aralık 2023, 8:12
missa02
Abone

Günah olmayan bir şeye günah demek

Günah olmayan bir şeye günah demek

Kayıtsız Üye
Olay şöyle oldu annem öğlen yemek yemeye zorladı benim de iştahım yoktu ama zorla yedim ondan sonra annecim bir daha ısrar etme aç değilken yemek yemek günahtır israftır dedim.ama bir yerde okumuştum aklımda böyle kalmış kötü bir niyetle söylemedim şimdi araştırınca gördüm ki günah değil ama kalbi karartırmış benim günahım nedir lütfen cevaplayın tevbe ettim ama içim rahat etmedi:(.


Cevap: Günah olmayan bir şeye günah dedim

mum
Günah / Haram olan bir şeye günah değildir haram değildir demek küfürdür.
Ama senin durumun farklı.
Sen günah olan bir şey değil, mübah olan bir şey yapmışsın.

Okudunuz mu?  Adağımı yerine getiremiyorum Onun yerine başka bişey yapsam olur mu

Cevap: Günah olmayan bir şeye günah demek

Kayıtsız Üye
Çok sağolun içim rahatladı Allah razı olsun hayırlı geceler


Cevap: Günah olmayan bir şeye günah demek

Kayıtsız Üye
kardeşim ramazanda oruçlu olduğu için küfürlü şarkı dinlemicem günah olur dedi bende her zaman da günahtır dedim bunun hükmü nedir.acaba vesvesemi?


Kayıtsız Üye
Es selamunaleykum Sosyal Medyalarda sevgilisi olan kişiler genellikle bunu ilişkisi başladı veya ilişkisi var şeklinde durumlar paylaşıyorlar. Buna gelen yorumlar ise Hayırlı olsun Allah ayırmasın şeklinde dualardır. Peki islam dininde harama helal demek küfürdür. Haram olan bir şeye Hayırlı olsun demenin hükmü nedir ? İnsanı dinden çıkarmaz mı?

Okudunuz mu?  İçkiyi bıraktırmak için dua

arifselim
Aleykum selam. Bu tür şeyleri yapmamak ve yapanları da tebrik etme gibi şeylerden de uzak durmak gerekir. Böyle gelişi güzel olur olmaz her konuda insanı dinden çıkarır mı demek doğru değildir. Bu yaptıkları bir haramı helal görmek değildir ama günahtır ve yanlıştır.

Okudunuz mu?  Geceleri uyuyamıyorum sıkıntı basıyor

Kayıtsız Üye
Şöyleki abim piyano caliyordu bende ona calma gunah gunah dedim günah dememin sebebi eğer komsulara ses giderse diyeydi bu yaptigim beni küfüre sokarmi


abdullahbiri
İyi demişsin. Ne güzel. Kimseyi rahatsız etmemek gerek.


Kayıtsız Üye
Hakkinda kesin bilgimiz olmayan bir konu hakkinda gunahtir veya sevaptir demek şirkmidir


mum
Günah olan bir şeye günah değil demek

Haram/Günah olduğunu bilmediğimiz şeyler hakkında susmamız gerekir, şayet bilerek bir şeye haram olmadığı halde haramdır dersek bu şirktir küfürdür.

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili kısa hikayeler

Kayıtsız Üye
Esselamin aleyküm dun aksam sinemaya gittik arkadaşlarla arkadaş sprite aldi icecek bende gunah dedim gunah demem yani coca cola nin içine kattigi seyler olarak yani kotu maddeler kattigi için dedim sirk olurmu napmaliyim 😯😣


imam
Günah olmayan bir şeye günah demek dğru değil bilerek denildi ise insanı dinden çıkarır, kelimei şehadet getirip tövbe etmek gerekir.

< Esselamin aleyküm >
Selamı yanlış veriyorsun. SELAMUN ALEYKUM veya ESSELAMU ALEYKUM şeklinde verilir.

Okudunuz mu?  Hayırlı evlat kime denir? Hayırlı evlat kimdir?

Kayıtsız Üye
InşAllah bir şey olmaz. Kendini ye’se yani ümitsizliğe atma. Bu daha büyük günahtır. Allah’dan umudu kesmek. Bende tam bilmiyorum ama admin demiş ki haram olan birşeye helal denmesi küfür kelimesidir. Parite(bildiğimiz üzere içinde domuz ve domuzdan gelen maddeler ve alkol olmadığı için.) Haram degil. Sende buna karşın helaldir dememişsin. Uzulme sacede Tevbe edersin. Kelimei Sehadet getirirsin. Buda sen yanlış yaptın diye değil. Kul her an Allah’ı zikretmelidir niyeti ile söylemek güzeldir. Hem hadiste-bilmana- "imanınızı "la ilahe illalah" diyerek tazeleyin" mealinde hadis var. Sıkça tevbe istiğfarda çok iyi ameldir.

Okudunuz mu?  Aşık olmak günahmı bunu sevdiği kişiye söylemesi günahmı

Can42928
Haram olan bir seye kufurdur demek insani dinden cikarirmi ?


Hoca
Haram olan şeyi işlemek küfür değildir bunu söylemek Allah korusun dine yeni hüküm sokmaktır en az şekli bile sapık bidatçı fırkalardan olmaktır.


Can42928
Soyle soyliyeyim. Simdi giybet haram dimi buna insani dinden cikarir demek kufurmu ?


Hoca
Küfür olmasa bile dine yeni hüküm sokmaktır en az şekli BİD’AT çı olmaktır.
Küfür demeye dilim varmıyor çünkü bilinçsiz söyleniyor ama ben söylesem kafir olurum çünkü küfür olmayan bir şeye küfür demiş olurum

Okudunuz mu?  İslamda bebek emzirmesi hak ve hukuku nedir?

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler,
Bizim ödevimiz vardı. Bir tane arkadaşım okulda soruların çoğunu cevap anahtarından geçirerek yaptı. Ben de kul hakkı dedim. Çünkü şöyle düşünün. birisi var gecesini gündüzünü ödev yaparak geçiriyor ama birisi daha var o 2dakikada cevap anahtarından bakarak yapıyor herhangi bir emek harcamadan ve "+"(ödevini yapmış sayılıyor.) alıyor. Ben de böyle düşündüm ve ona diğerlerinden helallik alması gerektiğini ve bunun kul hakkı olduğunu söyledim. Sonra düşündüm acaba yanlış bir şey mi söyledim diye. Bu sözü söylerken de düşündüm sanırım ama ağzımdan çıktı.

Okudunuz mu?  Kumar oynayan babaya karşı nasıl davranmalıyız?

ygtbhc3
Ben eskiden livata zina oluyor mu diye dusundum fakat sonra herhalde olmaz dedim ama gunahtir dedim simdi ogrendim escinsellik yapan kisi zina günahı da alabiliyormuş. Ben harama helal mi dedim


mum
Bilmeden konuşmamak lazım dini konularda… Küfür değil inşAllah ama araştırmadan bir durumu helal veya haram demeyin

Okudunuz mu?  Tevekkülle ilgili örnek

Kayıtsız Üye
Sabah namazını imsaktan önce kildim bilmeden sonra vaktinde tekrar kildim.eger gunaha girdiysem beni affet Allah’im dedim.bi yakinim sevaba girmssin fazladan namaz dedi ben de aslinda kasitli olmadan yapmadim için baska biseye gerek yok biliyorum ama agzimdan gunaha girmis olabilirim cikti.cok da dikkat etmeme ragmen agzimdan cikti boyle.kufre girmemisimdir insAllah.


mum
Bilmeyerek namazı vakti dışında kılmak ne günahtır nede dinden çıkarır
Öyle her söz için dinden çıkılmaz, dinden çıkaracak söz, kasıtlı ve inkar edilerek olmalıdır.

Bu kategoride yer alan İstemeyerek namazı kaçırmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günah olmayan bir şeye günah demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.