Anasayfa
11 Temmuz 2023, 22:38
sizden3
Abone

Namazın kabul olmama düşüncesi şeytandan mıdır?

Namazın kabul olmama düşüncesi şeytandan mıdır?

jade
Namazım kabul oluyormu olmuyormu huzursuzum

17 yaşındayım ramazandan beri namaz kılıyorum ilk başlarda çok güzeldi huzur doluyordum ama şimdi hiç huzur hissetmiyorum en büyük sebebi namazımın kabul olmadığını ve boşu boşuna kıldığımı düşünmem. namazımız kabul olmuyorsa namaz kılmayanla aynı mı oluyoruz zamanımızı boşuna mı harcıyoruz bu sorular beni yedi bitirdi. namaz kılmadıgım zaman huzurlu kıldıgım zaman huzursuzum artık namazı bırakmayı bile düşündüm çünkü son aylarda istemeden namaz kılarken sanki yanlışlıkla altıma kaçırıyormuşum gibi hissediyorum doktora gidemem ailem psikolejik falan der çünkü buda benim namazımın kabul olmadıgını düşündürüyor o halde ben zamanımı boşa harcayıp boşunamı namaz kılıyorum çok zor durumdayım bir arafın içindeyim sanki lütfen yardım edin ruhen çöküntü içerisindeyim sırf bu yüzden benzer yazılara baktım uzun uzun cevap var bana kısa ama net bir şey söyleyin lütfen eğer sevap kazanmıcaksam boşunaysa o zaman kılmanın ne anlamı var

Okudunuz mu?  Ne zaman dua ederiz

Cevap: Namazım kabul oluyormu olmuyormu huzursuzum

@hmet
Namazın kabul olup olmadığını sadece Allah bilir.
"Kabul olmadı düşüncesi" şeytandandır.
Biz namazı erkanına riayet ederek kılarız ve gerisini Allah’a bırakırız. Yapmamız gereken, dinimizin bize emrettiği budur.


Cevap: Namazın kabul olmama düşüncesi şeytandan mıdır?

jade
İşte ben erkanına riayet ederek kılamıyorum


Cevap: Namazın kabul olmama düşüncesi şeytandan mıdır?

furkanim
Bunu dusunduren.ne yanlis kildiginizimi düşünüyosunuz?

Okudunuz mu?  Müslüman birine kafir dedim tevbe ettim kabul olur mu

furkanim
Pardon sorunuzu tekrar okudum size soyle net bir fikir sunabilirim ; bende genelde gaz kaciriyomu m gibi geliyor veya rekat kacirmisim gibi ama kalben hemen nas suresinin turkce anlamini dusunup icimden Rabbim senin yarattiklarinin vesvesesinden sana siginirim diyorum ve gecip gidiyo bütün dusunceler vesveseler.


@hmet
< erkanına riayet ederek kılamıyorum >
bilmediğin içinse bir ilmihal al ve namazı öğren yok vesvese ise sana yapacak bir şey yok


jade
O sırada yanlışlıkla abdestim bozuluyorsa napıcam bu namaz kıldıktan sonra başladı sanki abdestimi tutamıyormuşum gibi hissediyorum sırf bu yüzden namaz kılmak istemiyorum

Yani gerçekten kaçırıyorsakta kabul olur mu :/


@hmet
Namazda abdest bozulma hissi olsa da namaz makbuldür.
Şeytana alet olmayın ve bizi vesveselerinizle meşgul etmeyin

Okudunuz mu?  Tırnak ve gusül?

furkanim
Bizi vesveselerinizle mesgul etmeyin derken ? İnsanin burda vesveselerini paylasmasi digerlerinide aydinlatcak ve akllarindan gecenin aslinda bir şeytan oyunu oldugunu anlayacaklar. bu cıkışıniza anlam veremedim:S


@hmet
"vesvese" kelimesini arayın forumda en az 500 konu göreceksiniz.
her konuda yazılar var videolar var vs.. bunlar yetlidir konu açmaya gerek yok
konulara cevap yazarsanız sorun olmaz ama yeni konu açmayın


Crowley
Ses ve Koku duymadıkça namazınızı bozmayın diye birçok hadis var.İkisini de duymazsan ”Kesin” bozuldu demiyorsan namazını bozma kardeşim.


Kayıtsız Üye
Kardeşim bu düşüncelerin hepsi şeytanın oyunudur.Senin yaşadıklarının hepsini ben de yaşadım Kuran da yazan ise ibadetini yap gerisini Allah a bırak şeytan seni ibadetten soğutmaya çalışıyor şeytana kanma senin sonun sanırım gerçekten yanlış kılıyorsam diye. Eğer o düşünceler sık sık geliyorsa namazda namazını elinden geldiğince doğru kılmaya çalış gerisini Allah a bırak Allah inşAllah kabul edecektir DİNİMİZİN BİZE EMRİ ŞEYTANA UYMAMAKTIR EĞER UYMAZSAN BÜR SÜRE SONRA BU DÜŞÜNCELERDEN KURTULACAKSIN ÇÜNKÜ ŞEYTAN SENİ KANDIRA AYACAĞINI ANLAYACAK

Okudunuz mu?  Yemin Kefareti İnternet'ten Bağış Yaparak Ödenir mi?

Kayıtsız Üye
Kardeşim;
Abdest al namazını kil altiniza kacirmis hissi oluyorsa tolette velan gidip bakin olmasa mendil velan koyun:)


Kayıtsız Üye
Hepinizden Allah razı olsun tam da su siralar bende de böyle oluyordu sanki damla damla idrarım dökülüyormus gibi hissediyordum sürekli kontrol ediyordum bir sey yok vesvesenin bu kadar olacagini hiç düşünmemiştim hepiniz saolun

Okudunuz mu?  Sakın kendisine verdiğin değeri sana vermeyenlere arkadaş olma. Hz.Muhammed

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Namaz kilarken aklim çok doluyor baska seylerle. Sevdiklerim, insanlar geliyor aklima. Düsünmek istemiyorum. Bazen beddualar geliyor. O esnada mesela Fatiha okuyorsam hemen ardindan beddua icimden gectigi için tövbe ediyorum. Karisiyor iyice kafam ama düsünmek istemiyorum bunlari.

Ve namazim kabul olmadi hisside çok oluyor. Mesela namazın sonunda artık rabbena dualarını okurken sonunda son duanin cümlelerini söyledigimi hatirlamiyorum, ama aslinda söylemis olmam lazim. O dualar sirasinda mesela bir sevdigim kisiyi düsündüysem "onun yüzünden hatirlamiyorum duayi tam okuyup okumadigimi!" Hissine kapiliyorum ve sanki bu bir sirk gibi geliyor, haşa.
Namazimi tekrar kılmam gerekiyormu böyle durumlarda?
Bazen namazın ortasinda kesip bastan başlıyorum namaza kabul olmadi veya yanlis bir şey yaptim hissi oldugu için.

Okudunuz mu?  Kuran ayetlerinin iniş tarihleri

Simdiden Allah razı olsun


Omer Faruk
Sevgili Kardeşim,

Namazının kabul olup olmadığını bilmek istiyor musun? Sana ufak bir ipucu vereyim, namaz=hayat, hayat=namazdır. Eğer namaz hayatını değiştiriyorsa, öfkeli iken daha hikmetli kılıyorsa, tembel iken daha çalışkan kılıyorsa, eksiklerin varken daha az eksik yapmaya dikkat ediyorsan, müslüman kardeşlerinin dertleriyle dertleniyorsan, harama bakmamak için gayret gösteriyorsan bil ki namazın kabul oluyordur.

Aksi takdirde namazını tekrar gözden geçir çünkü Namaz kişiyi "Adam" eder…

"(Ey bu hitabın muhatabı!) Sana vahyedilmiş olan bu mesajı izle ve (başkalarına) ilet; ve namazı hakkını vererek kıl: çünkü (hakkı verilerek kılınmış) namaz, (insanı) belli başlı her tür çirkinlik ve kötülükten alıkoyar; ve hele Allah’ı anmak ve Allah’ın sizi anması elbette en büyük (boyutudur)! Zira Allah, işlediğiniz her şeyi bilir."(Ankebut/45)

Okudunuz mu?  İlahi Rahmetten Ümidi Kestim

Namazın bu hakikatına dikkat edersen vesvese olarak nitelendirdiğimiz hallerin de otomatikman düzelecektir.

Allah’a emanet ol..


Kayıtsız Üye
Şeytan insanin yapıpda kabullenemedigi hatalarını suçlarını üzerine yıkdığı bir hayal ürünü. Hiç korkma çünkü nede olsa gelipde sana itiraz edecek hâli yok. Yüklemede çekingen davranmayalım.
Müslümam olmanın güzel taraflarindan biri. Yanlışmı yaptın doğru şeytana, sakın ha şöyle bir kendime bakıyım çeki düzen veriyim deme.
Zavallı nede olsa karşılık vermiyor, direk ona yükle.

Okudunuz mu?  Buzdolabına koyduğum domatesin kırışmaması için ve salatalığın buruşmaması için ne gibi önlem almam lazım?

Kayıtsız Üye
Salam aynen mende sizin gibiyim Allah kabul edsin namazımızı vesveseni bizlerden uzak edsin👐😔


Kayıtsız Üye
Ben de namaz dualarını ve surelerini harfi harfine bir kitaptan öğrendim ama hala içimde ya kabul olmazsa diye bir şüphe var, ya yanlış okuyorsam diye… Zaten youtube dan izlediğimde çok peltek okuyorlar ben dümdüz okuyorum kitapta olduğu gibi. Düz okumakla kabul olmaz mı ?
Mesela ettehiyyatü lillahi vessalevatü vettayyibat esselamü aleyke… aynen böyle düz okuyorum.
Kul euzü birabbil felak min şerri ma halak diye helak demiyorum youtube da olduğu gibi. Kitapta olduğu gibi okuyorum. Sizce yanlış mıdır ? Namazlarıma zararı var mıdır ?

Okudunuz mu?  Gusül alırken burnum tıkalı oluyor su tam çekemiyorum, banyodan sonra ise açılıyor ne yapmalıyım

mum
< içimde ya kabul olmazsa diye bir şüphe var, ya yanlış okuyorsam diye… >
Bu vesvesedir. Hiç kimse ibadetinin kabul olup olmadığını bilemez çünkü Allah Teala bilir ve kabul eder.
Biz üzerimize düşeni yaparız ve gerisini Allah’a bırakırız.

Okuyuş meseleli yazı ile anlaşılmıyor mutlaka bir hocaya okuyunuz dinletiniz.


Kayıtsız Üye
Bazı insanlar namaz kılan insana yanliş yaptiğında namazı bosa kılıyor kabul değil diye ithamlarda bulunuyor gercekten öylemidir saygilar


mum
Kurallarına uyularak kılınan Namazın kabul olmadığını sadece Allah bilir, bize düşen ilmihal kitaplarında yazıldığı şekilde kılmak ve gerisini Allah’a bırakmaktır.
Ama kurallara uyulmamış ise kabul olmadığını herkes bilir. Örneğin bir farzı eksik yapmak gibi

Okudunuz mu?  İstanbuldan geçen uygarlıklar

namazın kabul olmadığını düşünmek, namaz kılyorum sanki içimden namzım kabul olmyor, namazım kabul olmuyo düşüncesi

Bu kategoride yer alan Gen değiştirmek caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazın kabul olmama düşüncesi şeytandan mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.