Anasayfa
26 Mart 2023, 11:50
sizden1
Abone

Allah’ı Hissedemiyorum

Allah’ı Hissedemiyorum

Fuzuli
Selamun Aleyküm,

Ben genç bir kardeşinizim. Çok şükür dinimin gereklerini yapıyorum.
Fakat bir sıkıntım var. Bugüne kadar yaptığım ibadetlerde ne Allah’a ibadet ediyormuşum gibi hissettim ne de başka bir şey. Sadece yere boş boş kalkıp eğilmek gibi geldi bana. Bir türlü yaradana ibadet ediyormuş gibi hissedemedim. Nasıl kurtulacağım bu durumdan abilerim ablalarım ?


Cevap: Allah’ı Hissedemiyorum

zeyn-eb
Size çok basit ve çok etkili bir yöntem söyleyim naçizane: Yemek yerken Allah’ı düşünün, o nimetleri size
veren Rabbinizi düşünün; namazlarınızı da etki edecektir inşaAllah.


Cevap: Allah’ı Hissedemiyorum

Fuzuli
Allah razı olsun. Deneyeceğim inşaAllah.


Cevap: Allah’ı Hissedemiyorum

Ufkuaçık
Sevgili Fuzuli evladımız…..

Sen ilk önce kime ve niye ibadet ettiğini kendi kendine sorgulamalısın.Eğer sen şeytanın vesvesesine kapılıp da "nasıl olsa bu namazı yat, kalk, doğrul!" gibi yapıyorsun yaptıkların boşa gidecek, var sen bu namazı hemen terket! diye kalbinden bir hutûrat (vesvese, vehim, evhamlar) geçmiş olabilir.Sen hiçbir zaman bu hutûrata kapılıp da namazlarını terketmeyesin.Zira bunlar gelip geçicidir.Şeytanın tuzaklarıdır .Seni aldatmaya, ibadetlerini aksatmaya yönlendiriyor.Dikkat et, o nice insanlara böyle vesveseler vererek dosdoğru yoldan saptırmıştır.

Senin şimdi yapacağın bir şey var, o da şudur."Ben Allah’ın rızasını nasıl kazanabilirim?.Ne yapmam gerekiyor, ilmim ne derecededir?.Ben, öğrendiklerimi Allah rızası için yapmıyorsam bu yaptıklarımın hesabını Allah’ın huzurunda nasıl verebilirim?.Elalem cennete giderken ben büyük bir pişmanlık ve hasretlikle cehenneme gönderilirsem acaba halim nice olur?." diye kendi kendine telkin et!.Bak, işte o zaman ufkun açılacak ve kalben içinde huzur bulacaksın. Şu ayetler sana büyük bir ümit ve teselli olsun.Beni de acizane olarak dualarında eksik etmeyesin.Allah senin kalpgözünü açsın ve gerçek anlamda kul olmaya ve ibadet etmeye muvaffakiyet nasip etsin (Amîn)

Sabredenlerin mükafatını yapmakta olduklarının daha güzeliyle vereceğiz (Nahl suresi-96)

Sabredenlere, mükafatlar hesapsız verilir. [Zümer Suresi 10]


Ey iman edenler, Allah’tan sabır ve namazla yardım isteyin. Allahü teâlâ elbette sabredenlerle beraberdir.
[Bakara Suresi- 153]

İnkâr edenler ve (insanları) Allah yolundan alıkoyanlar var ya; işte Allah onların bütün amellerini boşa çıkarır. (Muhammed Suresi- 1)

Bir kaç hadis vereyim sana…

Allahü teâlâ buyurdu ki: Benim hükmüme razı olmayan ve verdiğim musibete sabretmeyen benden başka Rab arasın.
[Taberani]

Hak teâlâ, sabırlı ve ihlaslı olanı, sorguya çekmeden Cennete koyar.[Taberani]

Allahü teâlâ buyurdu ki: "Kimin, bedenine, evladına veya malına bir musibet gelir, o da güzel sabrederse, kıyamette ona hesap sormaya hayâ ederim. [Hakim]

İslam âlimleri buyuruyor ki:
Belalar, sıkıntılar, cahil için sıkıntı ise de, Evliyaya, sevdiklerinden gelen her şey, tatlı gelir. Nimetlerden lezzet aldıkları gibi, belalardan da lezzet duyarlar. Hatta, bela sadece sevgilinin arzusu olup, kendi istekleri karışmadığı için, daha tatlı gelir. Nimetlerde bu lezzet bulunamaz. Çünkü, nimetlerde, nefislerinin istekleri de vardır. Bela gelince, nefisleri ağlamakta, inlemektedir. Bu büyükler, belayı nimetten daha çok sever. Bela, bunlara, nimetten daha tatlı gelir. Bunların dünyadan aldıkları lezzet, belalardan, musibetlerden gelmektedir. Dünyada dert ve bela olmasaydı, bunların gözünde, dünyanın hiç değeri olmazdı. Dünyanın acı olayları olmasaydı, onu boş, abes görürlerdi. Belaya sabrettikleri için de, büyük nimetlere kavuşacaklardır.

Her namazın peşinden şu ayeti 3 veya 7 kere oku ve Allah’a tevekkül et!…

Okudunuz mu?  Küfürden tövbe etmek

"HasbiyAllahü la ilahe illa hû, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azîm"ayet-i kerimeyi okuyanın Allahü teâlâ sıkıntısını giderir.

Evet,Bir kimse inkâr konumuna düşerse dünyada yaptığı iyi ve yararlı amellerin karşılığını dünyada görse bile (Ahkâf Suresi-20) ahirette hiçbir yararını göremez. Çünkü imansız amelin ahirette hiçbir faydası olmaz, çünkü kâfirin dünyada yaptığı ameller boşa gitmiştir:

Her kim iman edilmesi gerekenleri inkâr ederse bütün ameli boşa gider ve bu kimse ahirette ziyana uğrayanlardan olur. (Maide Suresi- 5)

İnkâr edenlere gelince, yıkım onlara! Allah, onların işlerini boşa çıkarmıştır. Bu, Allah’ın indirdiğini beğenmemeleri ve Allah’ın onların amellerini boşa çıkarması sebebiyledir. (Muhammed Suresi- 8-9)

İnsan; aklını, idrakini ve yeteneklerini iyi kullandığı, varlık âlemini ve Allah’ın son mesajı Kur’an-ı Kerim’i incelediği zaman kendisini inkârdan kurtarır ve iman eder. Kâfirlerin inkâr bataklığından kurtarılması konusunda müminlere önemli görevler düşmektedir. Mümin söz, eylem ve davranışı ile insanları imana davet etmekle yükümlüdür. Bu yükümlülükten hiçbir kimse kendisini müstağni sayamaz. Müslüman olarak biz her zaman, her yerde ve her fırsatta Rabbimizi, Peygamberimizi, kitabımızı, iman, ibadet ve ahlakımızı insanlara anlatmalı ve İslam’a uygun yaşantımızla göstermekle yükümlüyüz.

ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN..

Not:Kafana takılan bir soru veya mesele varsa elimizden geldiği kadar cevaplamaya çalışırız.

Allah’a emanet ol, Selamün aleyküm…


Kayıtsız Üye
Ben hep Allah tan kendimin bu benliğimin düzelmesi için dua ediyorum ama kendimin çok kötü biri olduğunu düşünüyorum hiç bir şey hissetmiyorum hep başkaları için yaşıyorum kendimi önemsiz değersiz görüyorum baktığım bilmemem gereken şwyleri bilemiyorum ne yaptığımı bilmiyorum bu küçğklüğümden beri bende böyle kendimi anlatamıyorum çünkü kendimi bilmiyorum bunun içşn namaz kılıyorum ana o huzura kavuşamıyorum


Kayıtsız Üye
Hocam ben bundan 4 ay önce felaket derece de vesvese aldım ve en sonunda da bunu kendi düşüncem gibi hissettim 4 aydır devam ediyordu ve ayda bir kez yeniyordum ve hem yenmek istiyordum ızdırap acı çekiyordum hep ağlamaktaydım psikolojim bozulmuştu. Ama sonrasında bunlsr benden bir gitti hiç bir şekilde dinde gibi hissetmiyorum ve hiçbir şey hissetmiyorum artık düzeldim gibi oldu ağlamıyorum ama inancım yok gibi yani aslında düzelme değil de daha kötüye gitme oldu. İçimde nedenini bilmediğim bir mahzunluk var yediğim önümde yemediğim arkamda gibi öncesinde bu durumdan kurtulmak için dinin gerektirdiği ger şeyi yapıyordum ve Allahı hissediyordum şimdi ise haşa yaratıcı yok gibi geliyor beynim bulandı ben hep öncesinde yaratıcı var ve evet eskisi gibi hissedilen aklım kabuk edecek diyordum aklım kabul etmiyor gibi sanki şimdi dil işe hiç bir zaman inancım yok demedim diyemem korkuyorum ama büsbütün var da diyemiyorum öncesinde bu süreçte cehennemi düşünerek kafayı yiyecek gibi oluyordum ve kurtulmaya çalışıyordum. Şimdi yorulmuş gibi hiisediyorum ya da psikolojiksen anlamış değişim keşke ben başda bir yardım alsaydım gitmedim psikologa falan belki o zaman düzelirdim. Şimdi tuhaf hissediyorum hem de çok tuhaf


Kayıtsız Üye
Kardeşim namazını iyi kil tesbih namazı kıl gece teheccudde kalk ve gözyaşları ile dua et senin bu yasadigin durumu bende su anda yaşıyorum dediklerimi yap kurtulursun 1000 defa kalbinden Allah de ve güzel kardeşim asla ümitsizliğe kapılma tamamı Allah yardımcın olsun ama dedigim gibi içine oturan o kotu hissi yen hadi Allah’a emanet ol haram lokma yeme dua al kalp kırma

Okudunuz mu?  Cübbeli Ahmet,bir öyle söylüyor,bir böyle söylüyor!!!

Kayıtsız Üye
Kardeşim aynı durumu bende yaşıyorum şu an. İçimde bir mahzunluk var kalbimi hissetmiyorum kendimi Allah’a karşı günahkar hissediyorum sanki inanmiyormus gibi bir his var icimde anlayamadim. Namazlarima devam ediyorum ancak bu durum zorluyor beni. Dua ederken bile zorlaniyorum çok tuhaf bir haldeyim. Cozumu nedir bunun bilgilendirirseniz sevinirim. Allah yardımcımiz olsun.


Kayıtsız Üye
merhaba,

bu konu hakkındaki soru ve sorunlarınıza cevap verebilecek, çözüm bulabilecek yetkinlikte bir kişiyi burada bulmanız mümkün değil maalesef.

bunun bir tek çözümü var. size mahsus, şahsınıza yardım etmek için özel olarak Allah tarafından görevlendirilmiş bir rehberiniz var. Onların her birine mürşid (irşad eden, doğru yolu gösteren, gafletten uyandıran) denir. bu kişiyi bulmanız, rehberliğine tabi olmanız gerekiyor. kendisini bir çeşit ruh doktoru olarak düşünebilirsiniz. psikiyatr değil, gerçekten ruhunuzun doktoru.. ruhun ihtiyaçlarını ve rahatsızlıklarını bilen, bu konuda çare bulmaya ehil ve yetkili olan kişi, özellikle de sizin ruhunuzun.

şimdiki soru şu, onu nasıl bulacaksınız.. sizi herhangi bir kişiye yönlendiremem. zira bu konuşmadaki kişilerin her birinin mürşidi, diğerinden farklı bir kişi olabilir. onu bulmak için yapmanız gereken, akşam namazlarının ardından, seccadenizden kalmadan ve başka bir kimseyle konuşmadan, mümkün olduğunca sessiz / huzurlu bir ortamda, aceleye getirmeden, 25 adet "estağfurullah" dedikten sonra Cenab-ı Hakk’tan sizi mürşidinize ulaştırmasını niyaz etmeniz.

bu konuda kendinizi bir doktora teslim edecek gibi, teslim olmaya hazır olursanız kısa bir sürede netice alacaksınız. samimiyet dereceniz bu konuda çok etkili.

mürşidi ile ilk irtibatı kimileri rüyasında kuruyor, kimilerine ummadıkları bir tanıdıkları tarafından bilgi veriliyor, kimileri tesadüfen onun bulunduğu yere gidiyor vb. şekillerde fakat kesinlikle mürşidinize ulaşıyorsunuz.

sonra nasıl mı düzelecek bu arızi durum..
"o" ne derse yapacaksınız. doktorun bana verdiği eşki şurubu içmeye direnmemem gibi 😉 size öğretecek ve denetleyecek. bir öğretmen, bir rehber olacak. inşAllah bu sıkıntılarınız ve belki de daha az önemli gibi olan ya da farkında bile olmadığınız başka ruhsal sıkıntılarınız da ortadan kalacak.


Kayıtsız Üye
Nerdeyse 1 sene olmus ama bende tam olarak ayni şeyleri hissediyorum çok boşluktayım


Kayıtsız Üye
Bende yaklaşık 2 aydır imani konularda şüphe tarzında vesveseler yaşıyorum.Kainattan deliller bularak özellikle internetten risalei nur sohbetleri dinleyerek bu vesveseleri yenmeye çalıştım.Sanki onları yenmiş gibiyim ama yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi aklım kabul etmek istemiyor islam ile ilgili şeyleri.Bu vesveseler başlamadan önce çok huzurlu namaz kılıyordum bu vesveseler geldikten sonra ne namazlarımdan ne ibadetlerimden tat olamaz oldum.Sanki samimi değilmişim içimden inanmıyomuşum gibi geliyor.Kendime sürekli bizi Allah yarattı bizi imtihan için dünyaya gönderdi diye söylüyorum ama sürekli ben desemde eski haline dönüyo sabah bir uyanıyorum en başa sarmış gibi tekrar kendime nasihat ediyorum ama yoruldumda artık kalpten Allahı da hissedemiyorum eskiden namaz kılarken dua ederken huzur bulurdum şehit olmak için can atardım ama şimdi onlar gitti islami bir meselede tarafda olamıyorum zorluyorum kendimi ama olamıyorum eskisi gibi psikiyatriye de gittim ilaçda kullanıyorum ama bilmiyorum zamanla düzelir mi çünkü normal bir hastalık olsa canın acır ama bu ebedi olarak cehennem azabında kalma korkusu insanı mahvediyo moralini düzeltemiyor insan yukarıda yazanlar düzeldi mi zamanla gider mi bu düşünceler.Boşlukta gibiyim kurtulmak istiyorum bu duygulardan düşüncelerden olmuyo yoruldum artık bunları düşünmekten de sürekli içimden bir ses ne zorluyosun kendini bırak uğraşma diyo bende diyorum belki imtihanımdır Allah beni imtihan ediyor diyorum.Bunun çaresini bulan varsa yazsın Allah rızası için.

Okudunuz mu?  Eşim çalışıyor ben çalışmasını istemiyorum. Boşananmam caiz mi?

Kayıtsız Üye
Bak kardeşim şeytan senin ile fena halde uğraşıyor sen ona aldanma sakın! Sen bir şey hissetmesende devam et ibadetlerine Allah a dua et Tevbe et ve herşey düzelecektir insAllah. Hırsız boş eve girmez seytanda senin ile uğraşıyor çünkü sen boş biri değilsin kendini üzme.


vel Fecr
bunu şu şekilde yenebilrisiniz o da rabbinizi tanımaktır. bir alim " kişi rabbini bilirse kendini bilir " der.

yani size düşen rabinizi tanımaktır. isim ve sıfatlarını tek tek açıklamaları ile okumanızda ve tefekkür etmenizde fayda var.

mesela; rezzak rızık veren.
zuntikam: intikam alanların en hayırlısı
şafi , şifa veren
latif ; lütfeden
tevvab : tövbeleri kabul eden vs vs. hayatınız ona göre şekillenecek inş.


ayseiclal99
Banada oluyordu ama geçti,gidin deniz kenarında yürüyün,ağaçlara çiçeklere bakıp temiz hava alın.Rahman suresini dinleyin.Tam anlamıyla tefekkür edersiniz.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleykum kardeslerim
Büyük bir sıkıntı içindeyim.Lütfen yardımcı olun ve gerçek sahih bilgiler vermenizi rica ederim.Ben yaklaşık 4 ay öncesine kadar namaz kılmazdım ve bir çok günahı işledim.Sağlık sorunlarım çıkınca ölüm korkusuyla namaza başladım.Sağlığım da kötüye gidiyor bilmiyorum ama fazla vaktim kalmamış olabilir.Gerçekten ölürsem,Rabbim tövbemi kabul eder mi? Sürekli tövbe ediyorum ve çok pişmanım.Rabbim ölüm korkusuyla edilen tövbeyi kabul eder mi? Korkum ölmrk değil,öldükten sonra Rabbimin benim tövbemi sahih ve samimi görmemesi.İnanin bazen ümidim kaybedecek oluyorum bazen de ümidimi yine de kesme diyorum.Günahlarım aklıma gelince çok büyük ümitsizliğe kapılıyorum.Hayatım azaba döndü.Keşke ve pişmanlıklarla dolu düşünceler içindeyim.Gerçekten ölümüm bana ayan olduysa Rabbim tövbemi kabul eder mi yoksa son pişmanlık fayda etmez mi?Lütfen bana yardımcı olun.Günahlarım aklıma geldikçe kendime çok kızıyorum.Uyku nedir unuttum,zihnim bile bulanmaya başladı uykusuzluktan aklıma anormal uygunsuz şeyler geliyor Rabbimi zikrederken bile yoksa Rabbim mühürledi mi kalbimi??? Lütfen bu günahkâr ama çok pişman olmuş kardeşinize gerçek bir açıklama yapın
Allah’a emanet olun.Rabbim hepimizi affetsin..


vel Fecr
< Selamün Aleykum kardeslerim
Büyük bir sıkıntı içindeyim.Lütfen yardımcı olun ve gerçek sahih bilgiler vermenizi rica ederim.Ben yaklaşık 4 ay öncesine kadar namaz kılmazdım ve bir çok günahı işledim.Sağlık sorunlarım çıkınca ölüm korkusuyla namaza başladım.Sağlığım da kötüye gidiyor bilmiyorum ama fazla vaktim kalmamış olabilir.Gerçekten ölürsem,Rabbim tövbemi kabul eder mi? Sürekli tövbe ediyorum ve çok pişmanım.Rabbim ölüm korkusuyla edilen tövbeyi kabul eder mi? Korkum ölmrk değil,öldükten sonra Rabbimin benim tövbemi sahih ve samimi görmemesi.İnanin bazen ümidim kaybedecek oluyorum bazen de ümidimi yine de kesme diyorum.Günahlarım aklıma gelince çok büyük ümitsizliğe kapılıyorum.Hayatım azaba döndü.Keşke ve pişmanlıklarla dolu düşünceler içindeyim.Gerçekten ölümüm bana ayan olduysa Rabbim tövbemi kabul eder mi yoksa son pişmanlık fayda etmez mi?Lütfen bana yardımcı olun.Günahlarım aklıma geldikçe kendime çok kızıyorum.Uyku nedir unuttum,zihnim bile bulanmaya başladı uykusuzluktan aklıma anormal uygunsuz şeyler geliyor Rabbimi zikrederken bile yoksa Rabbim mühürledi mi kalbimi??? Lütfen bu günahkâr ama çok pişman olmuş kardeşinize gerçek bir açıklama yapın
Allah’a emanet olun.Rabbim hepimizi affetsin.. >

Kardeşim sana diyeceğimiz tövbende sabırlı olman bu şekilde devam etmen.
Tevbeleri kabul eden Allah teala, hepimizin günahları oldu ama Rabbimiz bizden dua etmemimizi tövbe etmemizi istiyor.
sakın ola yeise kapılmayasın. hz vahşi. Rasulullah efendimizin amcası Hz Hamzayı şehit etti. ve sonrasında tövbe edip islama girdi ve cennette inş.
sen Allah’a şükret ki sana ölüm gelmeden tövbe kapısını, namaz kılma zamanını vermiş. Rabbimden umut kesilmez. Allah sana merhamet etsin.
Allah sana afiyet versin. Tevvab ismiyle günahlarını affetsin. şeytanın vesveselerine kulak asmayasın.

Okudunuz mu?  Adet döneminde hiç bir şey gelmemesi

Bakara Suresi, 160. ayet: Ancak tevbe edenler, (kendilerini ve başkalarını) düzeltenler ve (indirileni) açıklayanlar(a gelince); artık onların tevbelerini kabul ederim. Ben, tevbeleri kabul edenim, esirgeyenim.

Nisa Suresi, 146. ayet: Ancak tevbe edenler, ıslah edenler, Allah’a sımsıkı sarılanlar ve dinlerini katıksız olarak Allah için (halis) kılanlar başka; işte onlar mü’minlerle beraberdirler. Allah mü’minlere büyük bir ecir verecektir.

Maide Suresi, 74. ayet: Yine de Allah’a tevbe edip bağışlanma istemeyecekler mi? Oysa Allah bağışlayandır, esirgeyendir.

En’am Suresi, 54
. ayet: Bizim ayetlerimize iman edenler sana geldiklerinde, onlara de ki: "Selam olsun size. Rabbiniz rahmeti Kendi üzerine yazdı ki, içinizden kim bir cehalet sonucu bir kötülük işler sonra tevbe eder ve (kendini) ıslah ederse şüphesiz, O, bağışlayandır, esirgeyendir."


Kayıtsız Üye
Ya o kadar zor bir durum ki diyorum kendime bak Allah bize peygamberler göndermiş kitaplar göndermiş peygamberler mucizeler göstermiş kendime sürekli deliller söylüyorum ama bir türlü kalbim huzurlu olmuyo sürekli kendimi şüphede gibi hissediyorum ağzımla söylüyorum da kalbimle tasdik etmemiş gibi oluyorum eskisi gibi huzurlu bir olabilsem mesela eskiden dini bir konuda yanlış bişey görsem hemen uyarırdım düzeltmeye çalışırdım şimdi içimden sanki kendim inanmıyorum da başkasına söylüyorum gibi oluyo namazlarıma devam ediyorum bazen yenmiş gibi oluyorum sonra bir an yeniden başlıyo vesvese mi kendi düşüncem mi ayırt edemiyorum neden olduğunuda bilmiyorum imanımda zayıflık mı varda ondan oluyo yoksa bu bir imtihan mı iki buçuk aydır böyleyim ilk başta farklıydı şimdi farkılı ilaçda kullanıyorum kalbimin mutmain olduğunu tevekkül ettiğimi hissetsem rahatlıycam.


vel Fecr
Kuranda çok güzel kıssalar var.
nuhun kavmi
lut kavi
semud kavmi
musa a.s kavmi gibi onları bir gözden geçir inş.


Kayıtsız Üye
öncelikle Allahı bulman gerek sorgulaman ve bir arayış içine girmen gerek onu bulduğunda herşey yoluna girecektir


Kayıtsız Üye
Normalde arapça kuran okuduktan sonra meal de okurdum rabbim bana ne emrediyo diye ama bu vesveseler başladıktan sonra hem ayetlerle ilgili hemde hadislerle ilgili yanlış şeyler gelmeye başladı vesvesemi kendi düşüncem mi ayırt edemiyorumda ama dünden itibaren yeniden başladım meal okumaya ama okurken korkuyorum sanki içimden dalga geçiyomuş gibi oluyorum diye dua ederken de bu oluyor.


Kayıtsız Üye
Öncelikle şunu unutmayın çoğumuzun imanı taklidi iman ve eğer ki biz Allah’a yakınlaşırsak bu melun hemen bu kozunu kullanıyor ve bizleri şüpheye düşürerek veya cevap veremeyeceğimiz sorular sordurarak inkar ettirip tamamen dinden soğutmaya çalışıyor.Ben risale-i nur sohbetleri dinleyerek birçok soruma cevap buldum kalbimin tamamen şüpheden uzak olduğuna emin olmaya çalışıyorum.Allah yardımcımız olsun o videoları sizinle de paylaşayım.

Okudunuz mu?  Müslüman sevdiğine nasıl hitap etmelidir ?

Öncelikle insana haşa Allah var mı diyerek vesvese veriyor bana namazda başladı dua ederken.Sonra deliller bulunca
diyorsun ki ya bu kadar düzenin kendi kendine olması mümkün mü herşey düzgün bir düzen içinde.Bunu dediğin zaman şeytan anlıyor artık seni burdan vuramayacak ama ordan zaafın olduğunu anladı ya bırakmaz başlıyor çeşit çeşit sorular sordurmaya için sıkılıyo cevap veremiyosun kalbin huzursuz unutmak istiyosun unutamıyosun namaz kılıyosun dua ediyosun ama sanki içinde şüphe varmış gibi daha sonra peygamber efendimiz Hz.Muhammed (sav) ve Kuran-ı Kerim hakkında vesvese veriyor ya ben niye iman etmek zorundayım gerçekten doğru mu buna cevap olarak efendimiz (sav) mucizelerini söyleyin yine ikna olmaz iseniz peygamber efendimiz (sav) Muhammed’ül emin dir.Yani daha peygamber olmadan çok güvenilirdi ve bizi aldatan bizden değildir buyurmuştur diyebilir ki ya aradan kaç sene geçti bize kadar değişmiş olamaz mı günümüz de bakın alimler hocalar nasıl dikkat ediyorlar ayetleri hadisleri anlatırken veya bir ana baba evladına aktarırken bu güne kadar hep böyle aktarıldı ve İslam alimlerinin kitapları ile bir delilde şudur Rabbimiz dininizi tamamladım buyuruyor dikkat edin ondan sonra var mı başka çıkabilen ortaya yok anca soytarı çıkar onu da kimse dinlemez ve çektiğimiz sıkıntılar ile ilgili vesveseler verir biz müslümanız hep de biz sıkıntı çekiyoruz kafirler hep rahat buna cevap ahiretimizdir bu dünyada sıkıntı çekmez imtihan olup sabretmezsek cennet cehenneme kim nasıl gidecek dünyada çektiğimiz sıkıntılar günahlarımıza kefaret de olabilir cennette derecemizi de artırabilir dünyada makam sahibi olmaktansa cennette ebedi olarak makamın artsa daha güzel değil mi tabi bu müslümanın zengin olmuyacağı anlamına gelmez fazla mal mülk ile de imtihan olabilir insan inşAllah çare olur bunu yaşayanlara veya yaşayacaklara.


Omer Faruk
Allah’ı hissetmenin yolu ameldir. Onu da mu’minun suresine güzel anlatıyor;

1. Müminler kesinlikle kurtuluşa ermiştir;
2. Ki onlar, namazlarında derin bir saygı hali yaşarlar;
3, Anlamsız, yararsız şeylerden uzak dururlar;
4. Zekâtı verirler;
5. İffetlerini korurlar;
6. Sadece eşleriyle veya ellerinin altında olanlarla yetinirler, bundan dolayı da kınanacak değillerdir.
7. Ama her kim bunun ötesine geçmek isterse işte haddi aşanlar böyleleridir.
8. O müminler, üzerlerindeki emanetleri gözetirler, verdikleri sözleri tam tamına tutarlar;
9. Namazlarını titizlikle eda ederler,
10. İşte vâris olacaklar bunlardır."

Eğer islami hedefleriniz yoksa, eğer az da malik olduğunuz maldan sürekli sadaka vermiyorsanız, eğer az da olsa Kur’an’ı öğrenme merakınız yok ise yalnız inandım demekle Allah hissedilmez.

Rabbim güzel amelle ibadetlerimizi yüreğimizde hissedilir kılsın, Amin…


Konya.kml
Arkadaşlar anlattıklarınızın aynısını bende yaşıyorum iman konusunda sürekli bir vesvese, 2.5 aydır sürekli bir sıkıntı var içimde geçmiyor. Vesvesenin biri geçiyo biri başlıyor. Namazlarımı kılmaya çalışıyorum ama en kötüsüde dinden çıkmış gibi hissetmek sanki içimde hissedemiyorum ibadetlerimi, ne yapacağımıda bilmiyorum korkuyorum inşAllah rabbim hepimize şifa verir. Bu sıkıntısı olupta kurtulan varsa bilgilendirsin inşAllah bizleri, gerçekten zor bir durum teselliside olmuyor.

Okudunuz mu?  Gusül Abdesti konusundaki vesvese ile ilgili sorular, vesveseye kulak asmayacağım

nick37
Ben şuan da kuranı kerimin mealini okuyorum daha doğrusu internetten dinliyorum alt yazı olarak da meali yazıyor.Furkan suresine kadar geldim insan tefekkür ediyor biraz daha inşaAllah tamamen bitirdiğimde tamamen kurtulurum.Yaşadıklarının aynısını bende yaşıyorum 3 aydır o kadar kötü bir durum ki sanki başka bir şeyle meşgul olduğun zaman kendini inanmıyomuş gibi hissediyosun sanki dilinle söylüyosun da kalbinle tasdik etmiyo gibi oluyosun senle aynı şeyleri ben de yaşıyorum 4 aya yaklaştı benim de inşaAllah iyileşiriz tez vakitte.


Kayıtsız Üye
Benin başımada geldi ve devam ediyor yaklaşık 1 aydır geceleri uyuyamiyorum çok sıkıntılı bir drum normal hayatıma etki etti. Öncelerden yoktu böyle şeyler. Anlatılanların hepsini yaşıyorum şuan ama bunun bir silkinme bunu bir imtihan gibi düşünün Allah diyin çok dua edelim birbirimiz için iyi şeyleri hatırlayın o size eski gunahlarinizi hatirlatsa bile siz hep iyiliklerinizi hatırlayın. Rabbim bizleri imtihan ediyor.Allah kalbimize o hidayeti nasip etsin. Bende psikiyatriye başladım dua edin kardeşlerim. Allah’a emanet


nick37
Selamun Aleykum bu gün aklıma gelen bir şeyi sizinle paylaşayım belki faydası olur.
Şimdi şeytanın taktiği şu bize saçma saçma sorular sordurup dinimiz ile ilgili şüpheye düşürmeye çalışmak.(Ben kendi tecrübe ettiğim kadarıyla konuşuyorum.)Mesela bunu niye böyle yapıyoruz bu neden böyle ya böyle olursa ya bu doğru değilse ya bu yalansa gibi.şimdi ben kendimde şunu gördüm çok fazla araçlara yoğunlaşıyorum yani sebeplere buda şeytanın tuzağı.Ancak biz araçlara yani sebeplere değil amaçlara yani sonuca yoğunlaşmalıyız.Aslına baktığın zaman niyetimiz Allahın rızasını kazanmak olmalı Allah’a kul olmak olmalı çünkü araçlar bizi oraya götürüyor mesela namaz rabbimiz bizden farklı bir ibadette isteyebilirdi şeytan vesvese verebilir niye namaz diye buna yoğunlaşmayın sonuca yoğunlaşın yani namazı kılmamızın sebebi Allahın rızasını kazanmak veya niye iyilik yapıyoruz niye iyi amel işliyoruz Allahın rızasını kazanmak için sebeplere takılmayın.Ben bana o huzursuzluğu veren düşünceleri bulmaya çalışıyorum sürekli çünkü o düşünceler Allah’a teslim olmanı engelliyor.Bu şekilde kuranı kerimle ilgili veya peygamberlerle ilgili düşünceler gelirse sonuca ve amaca bakmaya çalışın o zaman o saçma düşünceleri atlatabilirsiniz.İnşAllah faydası olur bu yazdıklarımın Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Slm
benimde çoğunda olduğu gibi içimdeki sorular şüpheler gitmiyor. Allah var , peygamberler, kitaplar var diyorum bende çünkü birileri bana öyle olduğunu söyledi.
Okadar çok cevapsız soru varki kafamda.
Mesela Allahın varlığını ve isteklerini insanlar insanlara anlatması doğru düzgün bir ölçü olmaması. Bu duruma Allahın karışmaması insanlar kendilerine göre kurallar koyması.
Tek doğrunun aksine bir sürü din çeşidinin olması ve herkese görede kendi dini doğru olması. Yetmiyormuş gibi dinlerinde kendi içinde ayrılması. Allahın insanlarla uzaktan yakindan hiç bir bağlantısının olmadığının göstergesi gibi. Insanların yapmış ve koyduğu ölçüler dininkine bakarak çok daha sağlam ve güvenilir. Mesela 1m deyince veya 1kg deyince dünyanin her yerinde aynı şey anlaşılıyor. 1kiloyu değişik yorumlayan mesheb veya anlayış olamıyor çünkü değişmez sabit bir ölçü.
Buda dine olan inanç ve güvenimi zorluyor.
Sizde nası bilmem.


nick37
Aleykum Selam bu arada ”Selam” Allahın ismidir senin ismin ne bilmiyorum ama ahmet olsa ve hmt diye yazsam hoşuna gitmez herhalde.Şimdi öncelikle Allahın varlığını insanlar insanlara anlatmıyor kainat anlatıyor.Senin bedenin anlatıyor.Sana şöyle söyleyim senin suya ihtiyacın olduğunu bulutlar mı biliyor da sana ihtiyacın olduğu zamanda su yağdırıyor eğer evet olabilir dersen o zaman güneş de kendiliğinden bizi ısıtıyor demiş olursun.Peki bunlar irade sahibi değil buna nasıl karar veriyolar eğer dersen hayır iradesi var o zaman birisi ben şimdi yağmur yağdırıcam der diğeride hayır ben daha fazla ısıtıcam der rüzgar ben daha fazla esicem der vs. vs. yani tek bir iradeden yönetildiğin kainatta ki düzenden anlaşılır.Ve insan fıtratından bir çok şey bulunur mesela insan zulme uğradığı zaman veya bir doğal afet başına geldiği zaman sığınacak bir güç arar insan fıtratında vardır.Eğer ki bizi yaratan kainatın yaratıcısı onu bilmemizi istemese bize bu duyguları vermezdi bizi duygusuz da yaratabilirdi.Ama bize çeşit çeşit duygular ve hisler vermiş.Şimdi mesela insan fıtratında insana en fazla mutluluk verenin kendini feda etme duygusu diye okumuştum bu genel bir düşünceydi herhalde yabancılarda bunu söylüyodu herhalde şimdi senin fıtratında bu varsa bunu en çok kimin için kullanmak istersin seni yaratan sana hayat veren sana çeşit çeşit nimetler veren rabbin için istersin.Rabbimiz de onun rızasını kazanmak için canını feda edenleri şehitlik makamıyla ödüllendiriyor.İstek demişsin şimdi biz konuşabiliyoruz dimi.Evet.Yani bize bu özelliği veren rabbimize konuşamıyor der isek saçma olur.Peki bizimle nasıl konuşucak.Mesela bir padişah düşün isterse bütün ahalinin ayağına gidip hepsiyle tanışabilir ama padişahın makamına ve şerefine yakışmaz padişah bu yüzden ferman çıkarttırıp ahaliye elçi yardımıyla bunu iletir.Şimdi bizi yaratan allah-u Teala en sevdiği en değer verdiği kullarını peygamber seçip bize emirlerini ve isteklerini bildiriyor.Peki şimdi bizi yoktan var eden bizi yokluktan varlığa çıkaran bize vücut veren el kol göz kulak ağız veren rabbimiz bizden canımızı istese hayır vermem benim diyebilir misin.Hayır.Ama rabbimiz bizden onu istemiyor çünkü Rabbimiz bizden sadakat ve güzel bir kul olmamızı istiyor.Şimdi insan fıtratına baktığında yalan söylemeyen ve sadık olan bir insan kendini çok huzurlu mutlu ve rahat bir ruh halinde hisseder ama yalan söyleyen insanları aldatan sürekli kendini bir karmaşa içinde ve sıkıntı içinde hisseder demek ki fıtratımıza sadık olmak ve kul olmak koyulmuş biz bunu rabbimizin rızasını kazanmak için kullanırsak doğru kullanmış oluruz.Çünkü rabbimiz bizi yaratmasa biz ne bu bildiklerimizi biliyor olurduk nede yaşamdan haberimiz olurdu.Rabbimiz bizden emirlerine yasaklarına uymamızı ve ibadet etmemizi istiyor çok mu ? Şimdi herkes kendi dinine inanıyor doğru olduğunu kabul ediyor demişsin.Yukarıda yazdım insan fıtratında inanmak ve kul olmak var zaten o yüzden ateislerin oranı çok az.Şimdi insanın aklı var iradesi var bu yüzden herkes istediğine inanmakta özgür ama doğru olana inanmakla yükümlüyüz peki bunu nasıl bulucaz.İnsan fıtratına baktığımızda bir insanın başka bir insana güvenmesi için onun hiçbir menfaat beklemeden yalan söylemeden karşısındakine dürüst olmasıdır.Şimdi peygamberlere baktığımızda hiçbiri ne yalan söyler nede bir menfaat bekler özellikle Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v) eline geçen malını fakirlere yoksullara yetimlere dağıtırdı.Şimdi gelelim insanların yapmış olduğu ölçülere şimdi şöyle bir düşün Rabbimizin gönderdiği dinler olmasa adalet olurmuydu veya insan hakkı.İnsanlar eğer ki peygamberler tarafından uyarılmamış olsalardı emin ol bu gün herkes kendi hırsı nefsi için hayvanlardan beter bir halde olurduk.Kadınlara değer verilmez çocuklara değer verilmez herkes herkesin malına namusuna göz diker herkes herkesi öldürürdü.Sürekli savaş ve kaos olurdu.Mesela peygamber efendimiz gönderilmeden önce arapların hali nasıldı bu aynı zamanda diğer milletler içinde geçerli sadece araplar için düşünmemek lazım her toplumda vardı ama biz elimizde ki bilgilere göre konuşalım kız çocukları toprağa gömülüyodu insanlar köle olarak kullanılıyodu hak ve hukuk yoktu kimin daha çok malı ve kölesi hayvanı varsa o üstündü.Taki Alemlere rahmet olarak Peygamber efendimiz gönderilene kadar.Peki İslam bize ne emrediyor Adalet hoşgörü saygı sevgi dürüstlük dostluk vb. aklına gelecek bütün güzel şeyler İslamda vardır.Eğer insanların kanunlarına kalsaydık bu günlere gelemezdik.Şimdi demişsin 1kg 1m bunlar insanların anlaşmak için kullandığı terimler osmanlıda bunlar farklı kullanılıyordu bu kültüre göre değişir.Eskiden bizim takvimimiz hicri idi.Miladi değildi yani bütün insanlar aynı şeyi kullanıcak diye bir şey yok.

Okudunuz mu?  Kök hücre tedavisi caiz midir?

Kayıtsız Üye
Kardeşim aynı durum benimde başıma geldi sadece sorgulamıyoruz. Allah bizden neden namaz kılmamızı istiyor neden bu dünyaya geldik v.s bunları sorgula Allah’ı tanı sohbetler dinle internetten HayalHanem. Sözler köşkü. Çay house. Adli kanallar çok güzel anlatıyor bir süre sonra namazlarını ciddiye alarak kılmaya çalıştığında yavaş yavaş huşu geliyor. Şeytanın vesvesesi sadece seni ibadetlerden soğutmaya çalışıyor

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre nikahı kıyılan bir kimse şafi mezhebine göre nikah tazeleyebilir mi ?

Kayıtsız Üye
İnsanlardaki yanlışlardan Allah münezzeh ve yücedir.
Aslında hak da batılda açıktır,ama işte görürsen!
Ve eğer sen insanlar sana söyledi diye Allah,peygamber,kitaplar var diyorsan bu değil ölçü bu değil delil.insanlar yok dese sende yok mu diyecen o zaman haşa.Allah tan aydınlık işte çünkü var!


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar selamın aleyküm ben çok kötü yoldan çıktım harama bakmak nefsi arzulara doymamak küfür kul hakkı yemek içki içmek gusülsüz gezmek ve gusülsüz camiye gitmek gibi şuan çok pişmanım kalbimde ezanı Muhammediyeyi Allah’ı hissedemiyorum namaza başladı tövbe ettim imanın gitti herhalde ne yapmam lazım Allah için bana yardım edin


Mümin Bir Kul
Ve Aleyküm Selâm Ve Rahmetullahi Ve Berakâtühü Kardeşim.
YÜCE ALLAH’IMIZ Seni Dini Üzerine Sabit Kılsın. Kendi Yolundan Şaşırtmasın. ALLAHU TEÂLÂ Razı Olduğu Kullarından Eylesin Seni. İman Gücünü, İman Yoğunluğunu Daha Da Artırsın. AMİN.


Ümitsizvaka
6 yaşında tecavüze uğradım. Ve çok ağır şiddet gördüm hakaret işittim ailemden. Kalabalık bir ailede büyümeye çalıştım. Her suçun sorumlusu tutuldum. Hastanelik bile oldum dövülerek babam tarafından. Şimdi o ailedeyim kaçış kurtulma yolum yok. İnsanlardan nefret ediyorum. Allahı bilmiyorum kendimi bilmiyorum. Yaşayamıyorum. Sadece ölmek istiyorum. Benim kimsem yok kimsem tavsiye beklemiyorum hakkımı da aramıyorum ben. Hakkım alınmaz benim. Ailem bunu yaptıysa ben kime güveneceğim Hocam? Allah’a inat ediyorum bazen vesaire yapabileceğim bişey yok mu benim ey din adamları!!!! Mantıklı bir çıkar yol istiyorum.


muvaffak
Merhabalar, konu hakkında profesyonel yardım alabilmek adına Alo 170 numarasından AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ’ne ulaşabilir, hikayenizin ana kısmını anlatabilir ve gerekli tüm desteği görebilirsiniz. İsteğiniz dahilinde devletin himayesinde ŞÖNİM evlerinde korunma altına alınabilirsiniz. Gelincik Merkezi ismi altındaki şiddet gören kadınlar, suistimal edilmiş kişilere yardımcı olabilecek Baro’ya bağlı 444 43 06 numarasını arayabilir, Kadın Hakları Merkezi/Komisyonu’na sizleri ulaştırmalarını talep edebilirsiniz. Kendiniz ve geleceğinizi koruyabilmek için bu birkaç seçenek önünüzde size hak olarak tanınmaktadır, sizden ricamız bu numaralardan herhangi birine ulaşıp meramınızı anlatmanızdır.

Okudunuz mu?  Demaokrası ?? Laiklik ?? küfür deil mi neden herkes susuyor

Kayıtsız Üye
Aynı durum bende de var kardeşim 1 haftadır vesveseden başladı hislerim duygularım yok şuanda çok kafaya takıyorum


Hsnkara
Bu sorun bendede var ama şöyle düşünüyorum ben. Bu hisler bendense eğer uzulmemem lazım ama ben üzülüyorum demekki benim düşüncem değil bunlar. Sonra gene geliyor ya yoksalar Allahın varlığını yaz meyveleri ve kış meyveleriyle dahi rahatlıkla bulabiliriz yazın sulu meyveler varken kışın c vitamini olanlar var bu kadar düzen kendiliğinden olamaz diyorum burada kabulleniyorum. Sonra bir diğer vesvese namazda kötü seyler düşünüyosun günaha giriyosun boyle namaz olmaz bırak namazı toparlan öyle başla namaza diyor basta mantıklı gelsede sonra akıl giriyo devreye namaz olmadan ben nasıl duzelcem yani bunlar sanırım hep vesvese biz namazı bırakalım diye uğraşıyor şeytan, bizim aslında şeytandan bile örnek almamız lazım. Dogru oldugunu bildiğimiz halde neden onun gibi istikrarlı olamıyoruz?


Kayıtsız Üye
Yaşadığınız sıkıntının da imtihan olduğunu ve buna sabrettiğinizde Rabbinizden mükafatınızı alacağınızı unutmayın. Kendinizi değersiz hissetmeniz hatanızı görmeniz açısından iyidir. Bu sizi gurur kendini beğenmişlikten korur. Ama asla sizi ümitsizliğe düşürmesin. Unutmayın siz mümin olmakla bir kere kıymetlisiniz. Allah katında sevildiğinizi bilin. Çünkü Allah kullarına çok acıyan ve merhamet edendir. Ümitsizlik şeytandan gelir. Şeytanın vesveselerinden siz sorumlu değilsiniz.


Kayıtsız Üye
Eskiden Hep Allah’a Dualar Ederdim Ve Onu anardım 9 Yaşımdayken Hep Dua Ederdim İşlerim Kötü Gitsede Ağlasam da Hep Bir Problem Çıkmasına Rağmen Durmadan Dua ederdim Okulu terk ettikten sonra İş Yerinde Çalışırken Sabah 8 de İş Başlıyordu ve 10 da mola 15 dakika ben 10a kadar Dualar okurdum zikir çekerdim küçüktüm ama yanımdaki yaşlı insanlar öğretirdi bir çok iş yeri değiştirdim yaşım 14 geldi Evet Yaşıtlarıma baktığım zaman Onlarla Aynı Olmadığımı Fark ediyorum Çünkü Onlar çizgi Filim İzlerken Ben dizi İzliyorum Onlar oyun oynarken Ben Şarkı Yazıyorum Onlar Okula Giderken Ben İse Gidiyordum Bir Gün İşten Döndüğümde İş yerinin Çaprazında Bir okul vardı hemen karşısı 7 İşten Çıkardım Ve Eve dönen Çocukları Görürdüm Ve Her gün Böyle Devam Ederdi Yine Aynı Gün sabahısı Patronumdan azar İşittim Ve Çok kırıldım İçimde tutum İnsanların yanında küçük düşerek Onurum Kırıldı aldırmadım Allah’a Dua edip Yardım İsdedim Ve akşam 7 Oldu eve dönerken Çocukların Elinde Test Kitabı Vardı Karne miydi Neydi Bilmedim Anneleri Onlara Oğlum Okulda Günün Nasıl Geçti Resmini Güzel Yapmışsın Öğretmenin Seni Tebrik etti Ben Onu duyduğumda Yıkıldım Ya Kalbime Bıçak Saplandı Gözlerim Doldu Eve yürümeye devam ettim Ama Ağlayacaktım 11 12 yaşlarındaydım Eve Gittim Unuttum Bilgisayarın Başına Geçince Ve Ayete Kurşunu Öğrendim Fatihayı Öğrendim Ve Çalışdığım Yerlerde Onları Okumaya Başladım Ezberledimde Ama Devaldı Dua Ettim 14 yaşıma Kadar Ama Bir Günümde Güzel Geçmedi Gerçekten Cenabetlik derler Ben Guslumu Sert Bir Şekilde Alıyordum Ama Her Sabah İş yerine Gittiğim Zaman Ya Biriyle Kavga Ediyordum Yada Azar Isıtıyordum Sonra Eve Geldim Ve Oturdum Ateist Olmanın Mantıksız Olduğunu Biliyorum Herkezin Kendi Görüşüdür Ama Ben Artık Dua Etmemeye Başladım Çünkü Artık Allahı Eskisi Gibi Hissetmiyorum Sanki Beni Bırakıp Gitmiş Gibi Hani Artık Ne Bileyim Zehir Oldu Bu Yaşta Hayat Bana Dün Gece Yatağımda Yatarken Duvarının Üstünde Ayın Işığıyla Hac İşareti Oluştu Her gün Oluyor Bu İnanmayan Olursa Resmini de Atabilirim İçimden Bir Ses Bana 3 Günlüğüne Dini Değiştir Bakalım Ne olacak Ama Kalbin Hep Müslüman Ama Dene Yani İncil Kitabı Diye Kitap Varmış Sipariş Edip Biraz Okumayı Düşünüyorum Hristiyanların Bildiği Bir Kitaptır Her halde Ben Her gün Binlerce Şükür Ederim Allah’a Ki Beni Böyle Kolay Bir şeyle Sınıyor Sağlığımı Bana Vermiş Ama İşlerimin Biri Bile Doğru Gitmiyor Artık Hani Mutlu Olamıyorum Her Gülüşümün Altında Ağlayan Bir Çocuk Olduğunu Biliyorum Umarım Her şey Güzel Olur.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde ağızda yemek artığı, yabancı madde sorusu

misafir4
Allah dan başka bir rab mi arıyorsun yoksa

bak güzel kardeşim, dünya hayatı meşakkatli bir yerdir ve iman etmek fırtınaları dindirmez, dalgaları durdurmaz. insana fırtınanın içinde, dalgaların arasında; emin bir şekilde yolculuk yapma imkanı sağlar. herkesin üstün özellikleri vardır, eksik özellikleri vardır. mesela musa as ın üstün özelliklerinden biri, güçlü birisi olmasıydı ama o vakitler kavmine zulmedenlerin arasında yer alan birine bir vurdu ve adam öldü veya musa as ın zayıf yönü konuşmasıydı ancak yüce Allah musa as ile konuşdu ve musa as da devrinin en ileri gelen devlet adamının karşısına çıkdı ve onu Hakka davet etti. veya yusuf as ın üstün özelliklerinden biri güzelliğiydi ama bu onun hapse atılmasına neden oldu, hapse atılması da ona başka imkanların kapısını araladı. yani insanın üstün taraflarının farkına varması ve bunları uygun bir şekilde kullanması ayrıca eksik taraflarının da farkına varması ve bunları telafi etmesi veya buna uygun hareket etmesi gerekir. kaldı ki bunlar duygusallıklarla yorumlanıp hayat da böyle anlamlandırılmaya başlanacaksa veya bunlara takılıp saplanıp kalınacaksa olmaz.

şükretmek hayatta her şeyin ilacıdır. insan şükrederse, üzerindeki nimetleri hatırlar. üzerindeki eksiklere takılıp kalmak yerine, elindeki imkanları kullanır. yoksa insanın elindeki imkanları görmeyip, eksikliklerine veya istenmeyen şeylere takılıp kalması faydasızdır ve daraltır insanı. kaldı ki bunlar da duygusallıkla hayata yorulsunlar. herkesin eksikleri vardır, fazlaları vardır. kimisi yirmi yaşında hayatını kurar veya daha sorumlu daha şahsiyetli olur, kimisi de 25 30 yaşında sudan çıkmış balık gibi olur oradan oraya savrulur. veya ha 30 yaşında 3-4 bin lira ile çalışmaya başlamışın, ha 15- 20 yaşında 1500 2000 lira ile çalışmaya başlamışın. yani bunlar örnek bile değilde, örnekler çokdur. yani kendini, eksikliklerinin veya farklı olmasını istediğin şeylerin neden olduğu duygusal atmosferlere kaptırma. bununla beraber elindekilerin kıymetini bil, önündeki imkanları da kovala . sağlığının vaktinin kıymetini bilirsen her anının kıymetini bilirsen ortada üzülecek bir şey olmaz inşaAllah. Allah a emanet ol


Allahı hissedemiyorum, Allah anarken bir şey hissetmemek, ibadetı hissetmemek

Bu kategoride yer alan Kendine beddua etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ı Hissedemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.