Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:04
aile
Yönetici

Sevgi ve Nefret

Sevgi ve Nefret

kinik
S.a. Arkadaslar,

içinde buludugum durum tamamen kendi sucum. Ben bir sene önce bir genc kizlan tanistim. Evlenmeye niyetliydim oda istiyordu ama annesi siddetle karsi geldi önce okul dedi. Bizde bir hataya düstük sevgili olduk. Bastan kendimizi tutabilsekte, zamanla sarilmalar ve öpmeler basladi. Fazlasi olmadi. Bundan sonra hersey kötü gitmeye basladi . Sevdigim bana inat asiri kizkanclik diye hiç begenmedigim hareketlerde bulundu. Okulda kizlarla erkeklerin bulundugu ortamlarda bulunmicana dahil söz vermisti. Benden önce buluniyormus sonra ögrendim hata yaptigini anladi ama sonra yine inadina yapmaya basladi. Ben çok asiri kizkancmisim filan. Bir kaç ay böyle gitti. Ben dayanamadim ya onlar ya ben dedim. Artik tamamen bana uymaya baslamisti. Ama icime bir nefret düsmütü. Bir insan sevdigini kocam degilsin diye çok abartiyorsun çok kizkancsin bide inat olsun diye nasıl böyle yapar anliyamiyordum. Hersey gecmiste kalmissada icime kurt girmisti. Nefret ediyordum ama seviyordumda. Bu böyle gitti 7 Ay boyunca. Bu nefret duygusu Nikah kiymadan sevgili oldumuz el zinasi sarilma zinasi bulusmak gibi hatalar yaptimiz içinmi geliyor? Yoksa onun bana yaptigindanmi? Yoksa onun bu anlamsız hareketleri Allahin dinine uymadimiz içinmi geldi basimazi?

Okudunuz mu?  Eşler'in birbirlerine hitabeti hakkında

7 Ay sonra artik Annesi kabullendi ve ozamana kadar her istemeye gelme gibi seylere siddetle karsi gelen kadin, birden tutturdu ya gelsinler yada rahat biraksin seni diye. Isde ben bunu bekliyordum ama sevgi haric icimde kizina karsi nefret vardi. Ben yaptiklarini affedemiyordum birakamiyordum kizida. Iste artik patlama oldu istemeye gitmedik hayir dedim baglar koptu.

Okudunuz mu?  Herkes baba olamaz ki

8 Ay gecti hala deli gibi seviyorum ama nefrette var. Bu nasıl böyle oliyor anlamiyorum. Bastan beri sevgili olmaya karsiydim ama annesi öyle siddetli karsi gelince gizleyip sevgili olduk. Basimaza bunlar geldi. Kizda seviyor hala. Benim sorum 8 Ay önce annesi gelin dediginde gitseydim isi helale soksaydim icimdeki nefret kaybolurmuydu. Allahin gazabindan kurtulurmuyduk? Kizinda ahini aldim yaptiklarinda sonra direkt birakmam lazimdi ama ben gecer ümütiylen kizada ümit verdim simdik onun hakkini nasıl ödicem. Bastan korktugum hersey basima geldi. Niyetim temizdi ama cahil bir anne yüzünden harama girdik cikamiyorus. Nasil birseymis böyle hem sevmek hem nefret duymak.

Okudunuz mu?  İyi Bir Eş Nasıl Olunur

Cevap: Sevgi ve Nefret

yasemin
Brincisi neyi taparcasına seversen ondan bir kazık yersin yani onunla sınanırsın. Bu evlat olsun eşya olsun gunumuz aşkları gibi olsun ne olursa olsun değişmez. Sizin olayınızda anladığım kadarıyla bir hata var ve sen hatayı kabul etmiyorsun . Şu varki hata yapmak değilde onda ısrarcı olmak insana eziyet eder , son dönemde bana yaklaştı sadece diyorsun , ama sen benlik duygunla nefretini dahada çoğaltmışsın , bir insanı eğer hayatında var edeceksen ona şans vereceksen herşeyiyle kabul etmek zorundasın , ne ondan almaya nede kendinden boş yere vermeye gerek yok . Sonu böyle durumlara sürükleniyor .Bir bir cahil kadın yüzünden demişsin , kendi yaptıklarımızı kendi bastıramadığımız duyguların vebalini başkasının üstüne yıkmak olmaz , kız erkek ilişkisi açısından zaten onaylanmıyor , günaha davet ettiren bir durum bu , he nefretin bunun cezasımı bilinmez , kimse bilemez onu Allah bilir . Ben senin yerinde olsam kalbimi dinlerim artı eksileri toplarım , seven tarafım ağırsa tüm kalbimle inanıyorsam onun yanına giderim Allahın izniyle yola çıkarım . Ama duygular belirsizse çözümlenmiyorsa ve ahh aldığımıda biliyorsam ondan helallik alırım , Rabbime töbe ederim – ki kırdıysan yinede etmelisin – Allah büyük derim yoluma devam ederim . Şöyleydi böyleydi şundan oldu şurdan geldi buraya gitti v.s. demenin kimseye faydası yok


Cevap: Sevgi ve Nefret

rana
Onu bunu birak. Günahina eslik edenden es olmaz.
Kadin zayif bir varliktir, birde yasi kücükse burda daha büyük bir hata payi sende kardes, sahsen öyle düsünüyorum.
Kapat konuyu. Sevgi nedir ki Rabbine ulasmiyorsa. Bir vakitten sonra bagimliliktir, oda gecer..ne gecmiyorki..

Okudunuz mu?  Müslüman Erkeğin Hristiyan Hanımla Evlenmesi Caiz Mi?

Tövbe et, helallik iste ve git kendine yeni bir zayfa ac.


ümit verdim

Bu kategoride yer alan İdeal evlilik yaşı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgi ve Nefret Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.