Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
missa04
Abone

Yolda ve iş yerinde zikir çekmek caiz mi?

Yolda ve iş yerinde zikir çekmek caiz mi?

Kayıtsız Üye
İsyerindeyim ve zikir cekmek dua etmek am abdestsiz kabul olurmu gunaha girermiyim aceba meela telime yuklubazi. Dualar beynimden ise gelirken otobuste zikretmem bir fayda varmidir ama kalbimi dinleyerek hareket ediyorum ben …saygilar

Okudunuz mu?  Yurt dışında kredi almak caizmi?

Cevap: Yolda ve iş yerinde zikir çekmek caiz mi?

Şema
Her yerde zikretmek gerekir. Abdest şartı da yoktur.
Bu güzel huyunuza devam edin.
—————————

KURANI KERİMDE

Ellezîne yezkurûnallâhe kıyâmen ve kuûden ve alâ cunûbihim ve yetefekkerûne fî halkıs semâvâti vel ard(ardı), rabbenâ mâ halakte hâzâ bâtılâ(bâtılan), subhâneke fekınâ azâben nâr(nârı).
Onlar, ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler; Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru!

Bu kategoride yer alan Düğünde karşılıklı oynamak yada dans etmek dini nikahı bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yolda ve iş yerinde zikir çekmek caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.