Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:08
sizden4
Abone

Namazda son oturuşta yapılan dualardaki hata hakkında

Namazda son oturuşta yapılan dualardaki hata hakkında

Millennium
1- Rabbena atina duasını okurken telaffuzda bir hata yaptik, o anda duayi tekrar okuyabilir miyiz? Yoksa duayi yarida birakip sehiv secdesi mi yapilmalidir?

2- Rabbena atina duasını okurken bir hata yaptik ama bu hatayi Rabbenağfirli duasına gectigimizde farkettik. Rabbenağfirli duasını yarida birakip Rabbena Atina duasından tekrar mi baslamaliyiz? Bu durumda be yapılır yani?

Okudunuz mu?  Cünüp Olunca işyerinde Abdest Alıp Namaz Kılsam Kabul Olurmu

3- Bu durumlarin son oturusta veya vitir namazında kunut duasını bilmeyen birisinin okudugu sirada olmasi yapilmasi gerekecek hareketi değiştirir mi?


Cevap: Namazda son oturusta yapilan dualardaki hata hakkinda

halilcan
1- tekrar okuyabilirsin,sehiv secdesi gerekmez
2- rabbenağfirli bitir sonra tekrar rabbena oku düzeltme niyetiyle, önce rabbena sona rabbenağfirli olcak diye bir şart yok ama bu kuran sırasına uygun oldugu için daha iyi fakat fatiha ve zammı sure okunuslarında durum değişiyor ona göre.
http://www.sistani.org/turkish/book/59/3126/
Kasıtlı olarak sure Fatiha’dan önce okunursa, namaz batıl olur. Eğer yanlışlıkla sure Fatiha’dan önce okunur ancak farkına varılırsa, hatırlanılan yerden sure bırakılıp Fatiha ve daha sonra da sure baştan okunmalıdır.
3-son oturusta tahiyyat okuduktan sonraki duaların sırası bozulursa namaza zarar gelmez. kunutla ilgili konuyu bilmiyorum

Okudunuz mu?  Kuranı Kerim deki bazı sureler istekler gerçekleşsin diye okunur mu ?

Yorum: Namazda son oturuşta yapılan dualardaki hata hakkında

Kayıtsız Üye
1. Selamün aleyküm. Bugün son oturuşta sağa selam verdim sonra sola verirken tam okuyamamış gibi oldum ama önüme başı çevirirken tekrar selamı tekrarladım. Namazım geçerli midir selamı tam verememiş oldum diye ?

Okudunuz mu?  Ergenliğine girmeden ölen çocuklar ?

2. Yine son oturuşta duaları bitirdim rabbena dualarını da okudum selam vermek yerine tam kalkıyordum ki aklıma geldi namazın bittiği tekrar oturup selam verdim. Namazım geçerli midir ?


Yorum: Namazda son oturuşta yapılan dualardaki hata hakkında

Şem’a
1. Namazda selamı tekrarlamak namazı bozmaz hatta namaza hiç bir zararı yoktur.
2. Hanefi mezhebine göre selam verilmeden bile namaz bitirilmişse geçerlidir. Namazınızda sorun yok

Okudunuz mu?  Yağmur damlası orucu bozar mı ?

Size tavsiyem bir ilmihal alıp okuyun


Son Oturuşta Yapılan Hatalar Sehiv Secdesi, Sistani

Bu kategoride yer alan Okulda yaptığım hata başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda son oturuşta yapılan dualardaki hata hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.