Anasayfa
21 Nisan 2022, 4:01
sizden5
Abone

İçimdeki kötülük

İçimdeki kötülük

Losof
Arkadaşlar içimde çok kötülük var insanlara kötü davranıyorum kötü bakıyorum ve bu hoşuma bile gidiyor aileme kötü davranıyorum bunun farkındayım yanlış yolda olduğumun farkındayım fakat yinede yapıyorum bu halimden kurtulmak istiyorum mu istemiyorum mu onu bile bilmiyorum benimle fikrinizi paylaşın lütfen

Okudunuz mu?  Nikah Tazelemek var mı yok mu?

Cevap: İçimdeki kötülük

yasemin
Sevgili kardeşim ilk aklıma gelen Allahla irtibatının az olduğu. Bilmiyorsun sanırım dinimizi , dinimizin gerektirdiklerini . Psikolojik boyutlarıda sözkonusu tabi , yetiştirilme tarzın nasıl bilmiyorum yada nasıl bir ortamda bulunuyorsun onuda bilmiyorum , ailenin ve çevrenin sana ektikleride önemli bir konu . Bazı şeylerin hırsını alırcasına da kötü davranıyor olabilirsin fakat kötülük kimseye yarar sağlamaz , kötü düşünceler bütün negatiflikleride beraberinde getirir , hayata ve yaşam sevincine karşıda enerjini düşürür senin , hiç bir kazancın olmaz artı kötülük eden , düşünen aynısını kendiside bulur . Bakış açını değiştirmeye çalışmalısın . Zihnini yanılt mesela ; kötü düşündüğün tüm insanları düşün ve onların herbiri için otur iyi niyetlerle dualar et , en son kötü davrandığın birine tamamen iyilikle yaklaş . Sevmeye çalış gözünün gördüğü herşeyi , bir hayvanı ufak bir çocuğu kardeşlerini iş arkadaşlarını bir çiçeği , öğrenmeye açık ol her daim , kitaplar okumanı , internetten güzel videoları takip etmeni tavsiye ederim , bizim dinimiz kötülüğe karşı çıkmış iyiliği emretmiştir , Peygamberimiz sonsuz tevazu içinde en canını acıtan durumda bile iyilikten ödün vermemiştir , bolca dinimizi anlatan yazılar oku , namaz kılmaya , zikir çekmeye dikkat et , Allahtan iste , Ona sığın , ben güçsüzüm gücüm yetmiyor kendimi değiştirmeye sana geldim de , kesinlikle namaz kıl , kılmıyorsanda başla , İrtibat kurmaya başladığında değişimide göreceksin , kendin demişsin sen neyin ne olduğunu ben bile bilmiyorum diye , sorarım sana gelip geçici bu dünyada şeytanla yanyana yürüyüp kötülüğe meyledip huzursuz hedefsiz yürümek mi güzel , yoksa Allah yolunda iyi düşüncelerle iyiliğin peşinden gidip huzurla mutluluklamı yürümek daha güzel , Sen anılması güzel olan bir söz ol , çünkü insan , kendi hakkında söylenilen güzel sözlerden ibarettir . İsminin güzel anılması içinde iyi ol , iyilikten yana ol , iyiliklerle ol . Rabbim hepimizin kalplerine hidayet versin inşAllah


Cevap: İçimdeki kötülük

halilcan
fussilet 46
türkçe meal
Kim doğru ve yararlı bir iş yaparsa, kendi iyiliği için yapmış olur ve kim de kötülük yaparsa kendi aleyhine yapmış olur. Allah hiçbir zaman kullarına haksızlık etmez.

Okudunuz mu?  Ahirette arapça mı konuşulacak ?

İçimdeki şeytan

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm bu aralar çok kötü yoldayım içimdeki vicdan azabı ne olursun kurtar beni diyor ama o şeytan yokmu o şeytan beni her defasında o günaha sürüklüyor tövbe ediyorum gene yapıyorum evdeyim sürekli şeytanla başbaşayım hep ey mümin kardeşlerim siz nasıl o nefsinize söz geçiriyorsunuz bana yardım edin lütfen.

Bu kategoride yer alan Allah'a neden beni böyle yarattın sorusunu sormak ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimdeki kötülük Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.