Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Allah rızası demek tam olarak ne anlama gelir?

Allah rızası demek tam olarak ne anlama gelir?

Millennium
Abdeste, namaza niyet ederken Allah rızası için diyoruz. Peki nedir Allah’ın rızası? Yani ne anlamamız gerekir, nasıl düşünmeliyiz bu durumu?


Cevap: Allah rızası demek tam olarak ne anlama gelir?

halilcan
Allah’in istemesi,hoşnut olması , onun doğru bulduğu manalarına geliyor.

Okudunuz mu?  Haram İş İçin Edilen Dua Kişiyi Dinden Çıkartır mı?

Yani sen Allah istedi diye abdest alıp, namaz kılıyorsun yoksa başkası istediği için veya abdest temizlik olduğu, namazda spor olduğu için değil. Tabi ki abdestin temizliği sağlaması, namazın da vücut zindeliğine faydalı olması gibi hikmetler var. Veya bir şeyi Allahtan korktugun için yapmıyorsun.

Okudunuz mu?  Müşrik kelimesinin anlamı nedir?

Allah’ın rızası bütün kulların yegane amacıdır. Diğer amel ve ibadetler vesiledir. Cennette en büyük makam rıza makamıdır. Razı olmuş ve razı olunmuş olarak ebedi vechullaha yönelmek demektir. Cenabı Allah’ın rıza dışında yapılan bütün amel ve işler sonuçsuzdur, sevap olarak bir değer taşımazlar. Bir insan bütün insanlığın faydasına bir iş yapsa bunun içinde Cenabı Allah’ın hoşnutluğunu ve rızasını gözeten bir niyet olmasa kişi için ahret bakımından faydasızdır. Fakat bir insan Allah rızasını gözeterek oldaki ufak bir taşı bile kenara çekse sevap hanesine yazılır.

Okudunuz mu?  Herşeyi Kadere yüklemek ne derece doğru?

Kısaca Allah rızası demek

Kayıtsız Üye
Allah rızası ne demek kısaca

Allah rızası, Allahın razı olması, Sevdiği işler yapılınca memnun kalması, kulunu sevmesi, ondan hoşnut olması anlamına gelir.


Allah rızası kelimesinin anlamı

imam
Allah rızası için ne demek

Allah hakkı Allah hatırı Allahın kıymeti anlamında kullanılır.
Biri bize Allah rızası için dediğinde şu anlaşılır "Allah hatırı için"

Okudunuz mu?  İnsanın yaratılış amacını anlatan ayeti bilen var mı?

Kayıtsız Üye
Hocam ben oruç tutarken cinsel nefsimden kurtulmak için ve Allah’ın yolunda yürümek niyetiyle tutuyorum.Kabul olur mu? Yani doğru yapiyor muyum? Bir de gusül abdestini öğle uyandığımda alırsam yani uykum bozulmasın diye gusül abdestini gece almazsam problem olur mu?

Okudunuz mu?  Rabbena lekel hamd demenin hükmü nedir?

ACİLSERVİS
Ramazan orucu zaten farzdır her türlü tutulmak zorunda. Gusül ise sabah namazının vakti bitmeden alıp sabah namazını kılmak zorundasın. Namaz kaçırmamak şartıyla istediğin kadar erteleyebilirsin.


Allah rızası için ne demek, Allah rızası ne demek, Allah rızası için anlamı

Bu kategoride yer alan İstihareye yatmak için yapılması gerekenler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah rızası demek tam olarak ne anlama gelir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.