Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
sizden04
Abone

Tesettür olmayan bir kimse ile evlenmek caiz mi ?

Tesettür olmayan bir kimse ile evlenmek caiz mi ?

Akif
tesettür olmayan bir kimse ile evlenmek caiz mi ?


Cevap: Tesettür olmayan bir kimse ile evlenmek caiz mi ?

feminik
Anam senin yaşın 12 mi?

Soruya dönersek, bu konuda çok bilgim yok. Yanlış bilgi vermek istemem.

Okudunuz mu?  Cemaatle Namazdayken İmamdan Önce Ayağa Kalkarsak

Cevap: Tesettür olmayan bir kimse ile evlenmek caiz mi ?

halilcan
Tesettür olmayan bir kimse ile evlenmek caiz mi ?

LİNK VERMEK YASAKTIR

Tesettürsüz bir kızla evlenmek caizdir. Yani İslam’a uygun bir giyim şekli olmayan kadınla yapılan nikâh geçerlidir. Çünkü, nikâhın şartları arasında "kadının tesettüre uygun örtünmesi" diye bir kural yok. Ama eşinin tesettürlü olmasına önem veren bir insan için ilerde problem olabilir. Ve bu boşanma sebebi olabilir.

Okudunuz mu?  Gusülde şüphe duymak

Bazen problemleri zamana havale edersiniz, tedrici olarak, yani üstüne fazla gitmeden yavaş yavaş kendi seyrinde ve olgunluğunda çözümlenir.

Bazı problemler de vardır ki, zamana havale etmek çare olmaz, teşhisini yapar yapmaz çözümü için belli prensipleri çalıştırmak icap eder. İşte sualde geçen mesele bu ikinci sınıf probleme girmektedir. Şöyle ki:

Okudunuz mu?  Peygamberimizin neden çok fazla karısı vardı ve 2 kızını neden hz osman vermiş?

– Açık olan bir hanım ya çalışıyordur, işi icabı hemen tesettüre girmesi mümkün gözükmemektedir. Evlenince işten ayrılacaktır, böylece örtünmeyi engelleyen durum zail olacaktır ve örtünecektir.

– Veya çevresi, ailevi durumu itibariyle birtakım engelleri tek başına aşamamaktadır, yahut mücadelede yeterli performansı gösterememektedir, netice itibariyle bir türlü arzu ettiği kıyafete girememektedir.

Okudunuz mu?  Alkol içeren ilaç

Bu iki halin dışında bir başka hal daha vardır: İleride, evlendikten sonra tesettüre gireceğini, sizin istediğiniz gibi giyinip kuşanacağına söz veren kişi, bir kere bu konuda sizin kadar hassas ve bilinçli değildir. Tesettürü, olsa da olur olmasa da olur, gibi bir yaklaşımla yanlış bir değerlendirmeye tabi tutmaktadır.

Okudunuz mu?  Küfür Etmenin Kefareti

Böyle bir insanla müşterek bir hayata evet demek beraberinde birtakım geçim riskleri getireceğinden, teşebbüs etmemek en güzelidir. Çünkü evlilikte en başta gelen husus, inanç ve düşüncede birlik ve ortaklıktır. Diğer şartlar zamana bırakılabilir.


Cevap: Tesettür olmayan bir kimse ile evlenmek caiz mi ?

Millennium
"Açık eş’ açıklığının günahı hem kocasına hem kendisine yazılır." diye okumuştum aşağıdaki linkte, bu bilgi sahih midir?

Okudunuz mu?  Namazda Sûre Ve Duaları Okurken, Öksürük Geliyor Ve Sûreler, Dualar Yarıda Kalıyor

forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/265536-tesetturlu-olmayan-biriyle-evlenmek-gunah-midir.html


umutlucan
islama uygun bir şekilde olması gerekir.Bunun dışında sahte kapalılarda dahil (giyinmiş çıplaklar) günah her ikisine eklenir..

Bu kategoride yer alan Peygamber mu'cize, evliyâ kerâmet gösterir demek küfürdür Bu Bilgiler Doğru mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesettür olmayan bir kimse ile evlenmek caiz mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.