Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:35
Kuran Meali
Yönetici

Kuranda en son inen ayet hangisidir?

Kuranda en son inen ayet hangisidir?

mum
son ayet hangisidir, ayet ve süre numarası

Bakara süresi 280

İbni Cüreyc dedi ki: "… bir günden korkun" ayeti, Resulullah (s.a.)’ın vefatından dokuz gün önce nazil oldu. Bundan sonra ise herhangi bir şey nazil olmadı. İbni Cübeyr ve Mukatil ise, yedi gün önce derler. Üç gün yahut üç saat (kısa süre) önce indiği de rivayet edilmiştir. Hz. Peygamber de, "Bu ayeti faiz ayeti ile borç ayeti arasına koyunuz" buyurdu.
İbni Ebî Hatim de Said b. Cübeyr’den şöyle dediğini rivayet etmektedir: Kur’an-ı Kerim’in tümü arasmda en son nazil olan "… günden korkun" ayetidir. Resulullah (s.a.) bu ayetin nüzulünden sonra dokuz gün daha yaşadı, sonra da Rebiülevvel ayının 2. günü (Pazartesi) vefat etti.
Nesaî ve başkaları da Abdullah b. Abbas’tan şöyle dediğini rivayet ederler: Kur’an-ı Kerim’den en son nazil olan, "Kendisinde Allah’a döndürüleceğiniz bir günden korkun" ayet-i kerimesidir. Bu ayetin nüzulü ile Peygamber (s.a.)’in vefatı arasında otuz bir günlük bir süre vardır

Okudunuz mu?  Hamd ile ilgili ayetler

Cevap: Kuranda en son inen ayet hangisidir?

melle
Halk arasında en meşhur olanı Maide suresi 2. ayet olduğudur.


en son inen ayet, son inen ayet, Kuranda en son inen ayet

Bu kategoride yer alan Tefsir ve Te'vil Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda en son inen ayet hangisidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.