Anasayfa
7 Mart 2023, 0:07
Gusul
Yönetici

Şampuan ile gusül olur mu?

Şampuan ile gusül olur mu?

Kayıtsız Üye
Gusul abdesti alirken sampuan kullanmak olur mu ? Gusül abdesti alırken şampuan kullanılmasında bir sakınca var mıdır ?


Cevap: Şampuan ile gusül olur mu?

mum
Önce saçları şampuanlamak sonra tüm bedenimizi kirlerden yıkadıktan sonra gusül almak en doğrusudur.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti olmadan büyük cevşen okunurmu

Gusül abdestinde sadece su ilemi vücudumuzun her yerini yıkamalıyız şampuan kullansak gusül abdesti kabul olurmu ?

GokhaN
selamun aleyküm öncelikle gusül abdestinde sadece su ilemi vücudumuzun her yerini yıkamalıyız şampuan kullansak gusül abdesti kabul olurmu ?


Yorum: Gusül abdestinde sadece su ilemi vücudumuzun her yerini yıkamalıyız şampuan kullansak gusül abdesti kabul olurmu ?

bana bak
Sadece su ile yıkanmak gusül için yeterlidir ama önce sabunla şampuanla yıkanıp daha sonra gusül için üzerimize su döksek daha güzel olur

Okudunuz mu?  Gusülde kıbleye dönerek yıkanmak

GokhaN
teşekkür ederim


Hüseyin Ali
Tüm şampuanlarda jelatin var ve jelatin de domuz yağından yapılıyor diye biliyorum. Domuz yağı ise necis. Necis şeyleri gusül öncesi gidermek temizlemek gerekir. Ama ben ağzıma burnuma su veriyorum ve ondan sonra saçımı şampuanlıyorum. Şampuan necis olduğu için guslüme bir zarar vermez demi?

Okudunuz mu?  Kanlı sümük abdesti bozar mı?

Şampuan da jelatin var ve buda domuz yağından yapılıyor diye biliyorum ve domuz yağı necis necis olan şeyler ise gusül öncesi temizlemek gerekir ama ben gusül sırasında saçımı şampuanlıyorum guslüme bir zarar vermez demi?


Hoca
iki adet şampuana baktım etil alkol var ama jelatin yazmıyor. Jelatin yazsa bile helal olanı mı haram olanı mı öğrenmek lazım
Sözün kısası, şampuandan sonra durulanın temizlik hasıl olur

Okudunuz mu?  Banyo yaptıktan sonra bacaklara ve ayaklara soğuk su dökmek sünnette var mı? Sağlık açısından faydalı ve sünnet olduğunu

Kayıtsız Üye
Ben simdi babyo yapcam herhalde cunupum nasıl yapmalıyım . Ben boyle yapcam = banyoya gircem kafama 2 vey 3 sampuan yapcam sonra birnuma ve agzima 3 er kez su verip tum vuxudumu lifle yikicam


ACİLSERVİS
Gusül alma şekli guslün farz ve sünnetleri ile belirlenmiştir. Farz nedir ve sünnet nedir anlamlarını öğrenin. Sonra guslün farzları ve guslün sünnetlerini öğrenin ve uygulayın. Bunları öğrendikten sonra sorunuz varsa sorabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti aldıktan sonra namaz abdesti alınması gereklimi,alınmadığı takdirde gusül geçersizmi?

şampuan guslü bozar mı, Gusül suyuna şampuan köpük, Guslü En Kolay

Bu kategoride yer alan Vücudu mesh ederek gusül almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şampuan ile gusül olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.