Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:12
missa08
Abone

Çifte minareli medrese kim yaptı?

Çifte minareli medrese kim yaptı?

Kayıtsız Üye
çifte minareli medrese kim yaptı neden yaptı ne zaman yaptı?


Cevap: Çifte minareli medrese kim yaptı?

Darusselam
Çifte minareli medrese kim yaptı?

Çifte Minareli Medrese (Hatuniye Medresesi), Türkiye’de Erzurum İlinde bulunmaktadır. Selçuklular dönemine aittir. Bu tarihi eser günümüze kadar varlığını koruyabilmiş ve bulunduğu Erzurum ilinin sembolü haline gelmiştir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilir.Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad’ın kızı Hüdâvent Hatun tarafından 1253 yılında [1] yaptırılmış olan bu tarihi yapı, Anadolu’nun en büyük san’at şaheserlerinden biridir. Hüdâvent Hatun’dan dolayı "Hatuniye Medresesi" olarak da adlandırılır.[2] .

Okudunuz mu?  Subhaneke suresinin anlaşılır Türkçe ile yazılışı

çifte minareli medreseyi kim yaptı

Bu kategoride yer alan Hz.Muhammedin doğduğu çevrenin dini sosyal ve ekonomik özellikleri nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çifte minareli medrese kim yaptı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.