Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:07
sizden04
Abone

Allah a nasıl teslim olurum

Allah a nasıl teslim olurum

kinyas
Ben kalbimin sadece Allah a bağlı olmasını ve ondan başka şeylere meyletmesini istemiyorum fakat bir türlü başaraniyorum. Duası falan var m? Yada zikir lütfen acil cevaplayin Güzel bir sohbet varsa oda çok güzel olur internette videosu (Yasemin hanım cevaplarsa sevinirim )


Cevap: Allah a nasıl teslim olurum

yasemin
Kalbi Allah’a bağlamak herkese nasip olur inşAllah , bunu yaşayabilmek için önce kalpten dilemek lazım canı yürekten istemek lazım kardeşim . Nimete sevindiğin gibi musibetede – ben unutulmadım , Rabbim demek benden emin ki ; bana bu sıkıntıyı verdi Onun izniyle muhakkak geçerim bu sınavımıda diyerek isyan etmeden – sevinmelisin , kalbinden kini , kıskançlığı , hasedi söküp atmalısın , öyle bir hale gelmelisin ki en sevmediğin nefret bile duydugunu sandığın kişiye bile içinden dualar göndermelisin , Allah yarattı benm karşıma çıkardı elbet bir hayır vardır diye . Hak aramayacaksın , benim hakkımdı , benimdi o , benim olmalıydı v.s. sahiplik duygusunuda indirgeyeceksin , Malikul mülk – Allahtır herşeyin sahibi – diye düşüneceksin , hiç birşeyin sahibi değiliz zaten , saçımızı 1 cm uzatma yetimiz bile yok . Acizliği ve hiçliği düşünmeliyiz , O olmadan hiç birşeye güç yetiremeyeceğimizi , gücün bizde olmadığını . Haklıysan korkmayacaksın , Hakk zaten seni korur . Kısacası Acıyı bal eyleyeceksin , yapan ve yaptıranın Allah oldugunu bileceksin , sebep aramaktansa yaşadığın olaylar karşısında , Allah nasip ettti muhakkak bir hayrı vardır diye düşünmelisin . Rabbimzi anmalısın unutma hatırlayan , hatırlanır her dudak kıpırdatmanda Allahın seninle olduğunu bil , ibadetlerinde daimi , kalıcı olmalısın , hiç bir şey ibadet etmene engel olmamalı , zaten bir bağ kurulduktan sonra , insan diyor ki , nasıl Rabbimin istediği gibi yaşayabilirim . Pat diye olmaz zaten , yavaş yavaş , ama inanırsan ve istersen olmazları olduran Allah , senide hoşnut kılar .

Okudunuz mu?  Dışarıda Kur'an-ı Kerim buldum

Bir adam gelmiş büyük bir zata demişki ; namaz kılarken ben hep koyunlarımı düşünüyorum , sizdede oluyormu bu ?
Zatın cevabı muazzam 🙂 : Ben koyunlarımı ahıra bağlarım , gönlüme değil demiş …

Kalbine ne koyarsan , zihnindede o olur , kalbine ne koyduğuna bak birde o kalbin sahibini düşün , nereye kime ait olduğunu düşün ve sonunda nereye gideceğini düşün 🙂 ozaman yapman gereken olman gereken düşünmen gereken kafanda şekillenir Allahın izniyle , dua ile

Okudunuz mu?  Misafirlikte Namaz Kılarken Önüme Yastık Koydular Çocuk Geçmesin diye

Cevap: Allah a nasıl teslim olurum

ramazanBURSA
Allah’ın Resulunun selam ve bereketi üzerinize olsun.Değerli kardeşimiz size önerebileceğim hem zikir hem dua niteliğinde Peygamberimizin zikiri var.Bu zikire yaklaşık 2 yıldır devam ediyorum.ben de zamanında arayış içinde iken internetten bulmak nasip oldu.Doğru yolda olduğumu anlamam ise şöyle:görülen rüyaların doğru çıkması,İsmini bildiğiniz yada bilmediğiniz evliyaların Allah dostlarının size yardım etmesi.Bazılarının rüyada görünmesi.Bedenimde benim bildiğim bir rahatsızlığımın Allah tarafından tedavi edilmesi.pek çok kazadan korunduğumu bizzat yaşamam.daha şu an aklıma gelmeyen çok güzellikler var.r.Hayatınıza çok olumlu güzellikler katacağına emin olabilirsiniz.Eğer detaylı bilgi isterseniz site içi aramadan peygamber duaları yazın aratın siteyi bulursunuz.Allah yar ve yardımcınız olsun.Razı olduğu kullarından olmayı nasip etsin.amin.

Okudunuz mu?  Camide namaz kılmak farz mı?

Allaha nasıl teslim olunur, Allaha nasıl teslim olunur, olmazları olduran Allah tır

Bu kategoride yer alan Müslümana Şeytan Demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah a nasıl teslim olurum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.