Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:05
Gusul
Yönetici

Her sabah kalktığımda çamaşırımda küçük beyaz leke buluyorum

Her sabah kalktığımda çamaşırımda küçük beyaz leke buluyorum

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar selamun aleyküm. Benim bir sıkıntım var hemen olaya giriyorum

Arkadaşlar 2 günde bir oluyor bu olay. Her sabah kalktığımda çamaşırımda küçük leke buluyorum. Bu lekenin rengi ise ya beyaz şeklinde , ya beyaza yakın bir renkte , yada su renginde.

2 günde bir gusül abdesti almak zor değil ama üniversiteye gidiyorum ve yol mesafesi trafiksiz 2 saat arkadaşlar öğle ara vaktimde camiye gidip namaz kılıyorum sabah o lekeyi gördüğümde inanın abdest alacak vaktim olmuyor ve ibadetlerim aksıyor.

Okudunuz mu?  Eşim Gusül abdesti almıyor, onun yanında yaptığım dua ibadetlerin hükmü nedir

Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar acaba boşuna mı abdest alıyorum , boşuna mı vesvese yapıyorum ? Şimdiden teşekkürler…

Not : Hanefi mezhebindenim arkadaşlar…


Cevap: Her sabah kalktığımda çamaşırımda küçük beyaz leke buluyorum

Katade
imamı Azam ile İmam Muhammed’e göre, gelen akıntının mezi olduğunu anlıyorsa, gusl etmesi gerekmez. Fakat meni olduğunu biliyor veya şübheye kapılıyorsa, gusletmesi gerekir. İhtiyata uygun olan da budur. Onun için fetva buna göredir

Okudunuz mu?  Cunup olan kişiyi gören bir kadının gusul abdesti alması gerekirmi?

Her sabah uyandığımda çamaşırımda beyaz leke görüyorum gusül gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Benim bu problemim aylardir var her sabah uyandığımda ufak leke oldugunu goruyorum ya noktadan biraz büyük ya da ince cizik şeklinde. Mezi olduğunu anliyorum meni olmadigindan emin oluyorum ama yine de gusül alıyorum kafayi yemek üzereyim. Her sabah ayni dert napicam bilmiyorum. Bunlar nedir gusül gerekir mi napmam lazim yardim ederseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Az su ile Gusül Abdesti almak!

Yorum: Her sabah kalktığımda çamaşırımda küçük beyaz leke buluyorum

Hassan
Mezi olduğunu anlıyorsun ama gusül aldığını söylüyorsun. Günah değil mi kardeşim tabiki kafayı yersin.


Kayıtsız Üye
Forumda çok konu var oku demeyin okuduğun halde karar veremiyorum

Bu soğuk havalarda her sabah duş almak zorluyor.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti göbek deliği

Her sabah bir iki veya üç farklı yerde veya yanyana lekeler goruyorum. Kaziyinca kimisi çıkıyor kimisi çıkmıyor. Ve bunu ayırt edemememin sebebi mahrem organın sürekli uyanık ve kasıldığını görüyorum uyandıktan sonra da devam ediyor.

Ama bir şey fark ettim arkadaşlar. Karın tok olunca mutlaka ya meni yada mezi akacak rüyalar görülür akşamları veya gündüz uykusuna yatıyorsanız tok karnına yatmayın.

Okudunuz mu?  Gusülde tırnak kiri olması

Bugün uyuyorum uykudaykende kasılmaları hissediyorum uyandım baktım bir şey sanki içerden geliyor idrar gibi bir damla aktı gibi baktım beyaz leke oluşmuş..

Sizce nedir bu prostat iltihabı olabilirmi?


arifselim
Eğer bir hastalıktan şüphe ediyorsan doktora görünmeni tavsiye ederiz. Gördüğün lekeler ise sadece meni ise gusül almalısın. Erkeklerde meniyi karıştırmak ve şüpheye düşmek pek mümkün bir şey değildir. Cinsel içerikli rüya görsen bile meni çıkmadığı sürece gusül almaya gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Gusül ve abdest yerine teyemmüm nasıl alınır?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar benim sorum gusül le alakalı

Ben sabahları uyandığımda (her zaman )olmasa da
Bir nokta kadar beyaz leke görüyorum bu bazen uyanık iken de oluyor şehvet ve ıslaklıkta olmuyor sadece kuru ve beyaz ufak bir nokta oluyor bu lekenin ne olduğunu bilmiyorum mezi diye düşünüyorum doğru mudur acaba bide gusül gerekir mi (selam ve dua ile)

Okudunuz mu?  Boy abdesti aldıktan sonra abdest almak

ACİLSERVİS
Meni çok olur bir nokta kadar olmaz. Ama bunun kararını sen vereceksin. Sen gördüğün halde bilmezsen biz buradan nasıl bileceğiz. Bu konunun dışında onlarca konu ve tarif var. Aramayı kullanıp akıntıları bol bol okumalısın.


sabah uyandığımda donumda beyaz leke, kilodumda beyaz çizgi, sabah kalktığımda iç çamaşırımda beyaz leke nedir

Bu kategoride yer alan Gusülden sonra gelen sıvı nedeniyle tekrar gusül alınması gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her sabah kalktığımda çamaşırımda küçük beyaz leke buluyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.