Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:07
sizden04
Abone

Tevbe süresi 65-66. ayetler

Tevbe süresi 65-66. ayetler

kinyas
O ayetlerin sahabelerin yaptığı bir şaka uzure indiğini duydum doğru midir? Ve muslumanken kafır olunduğu ve tevbe edilse dahi bağışlanmayacagini mi söylüyor?


Cevap: Tevbe süresi 65-66. ayetler

mum
TEVBE SÜRESİ BAZI AYETLERİN MEALİ VE NUZUL SEBEBİ

61. Münafıklardan, "O peygamber, bir kulaktır." diyerek peygamberi incitenler de vardır. De ki: "O, sîzin için bir hayır kulağıdır. Çünkü o Allah’a inanır, mü’minlere güvenir ve o sizden iman edenler için de bir rahmettir. Allah’ın Rasûlüne eziyet edenler için acıklı bir azap vardır."

Okudunuz mu?  Bir insan düşünce yüzünden şirke veya küfre girer mi

62. Sizin rızanızı almak için size gelip Allah’a andiçerler. Eğer mü’nıin iseler Allah ve Rasûlünü razı etmeleri daha doğrudur.

63. Bilmediler mi ki: Kim Allah ve Rasûl’üne karşı koyarsa elbette onun için, içinde ebedî kalacağı cehennem ateşi vardır. İşte bu büyük rüsvayliktır.

Okudunuz mu?  Vesveseden kurtulmak için okunacak Duanın Türkçe meali nedir?

64. Münafıklar, kalblerinde olanı kendilerine haber verecek bir sûrenin mü’minlere indirilmesinden çekinirler. De ki: "Siz alay edin! Allah o çekindiğimiz şeyi ortaya çıkaracaktır."

65. Eğer onlara, sorarsan, elbette: "Biz sâdece lâfa dalmış şakalaşıyorduk." derler. De ki: "Allah ile, O1-nun âyetleriyle ve O’nun peygamberi ile mi alay ediyordunuz?"

66. Özür dilemeyin, çünkü siz îman ettikten sonra tekrar kâfir oldunuz. Sizden bir gurubu bağışlasak bile bir guruba da suçlu olduklarından dolayı azap edeceğiz.

Okudunuz mu?  Polis olan birisi işi gereği adam öldürse günah mıdır?

67. Münafık erkekler ve münafık kadınlar birbir-lerindendir. Çünkü onlar kötülüğü emreder, iyilikten alıkorlar. Ve onlar ellerini sıkı tutarlar. Onlar Allah’ı unuttular. Allah da onları unuttu! münafıklar fasikların kendileridir.

68. Allah erkek münafıklara, kadın münafıklara ve kâfirlere içinde ebedî kalacakları cehennem ateşini va’detti. O, onlara yeter. Allah onlara lanet etmiştir! Onlar için devamlı bir azap vardır.

Okudunuz mu?  Köpek neden haramdır

69. Siz de, sizden öncekiler gibisiniz. Onlar sizden kuvvetçe daha üstün, mal ve evlâtça daha çok idiler. Onlar paylarına düşenden faydalandılar. İşte sizden öncekiler nasıl paylarına düşenden faydalandıysalar Siz de payınıza düşenden faydalandınız ve bâtıla dalanlar gibi siz de daldınız. İşte bunların amelleri dünyada da âhirette de boşa gitmiştir. Ve onlar ziyana uğrayanların kendileridir.

Okudunuz mu?  Dinimizde çarpılmak var mıdır?

70. Onlara kendilerinden evvelkilerin, Nûh, Âd ve Semûd kavimlerinin, İbrahim kavminin, Medyen halkının ve altüst olan şehirlerin haberi ulaşmadı mı? Peygamberleri onlara apaçık mu’cizeler getirmişti. Allah onlara zulmedecek değildi, fakat onlar kendi kendilerine zulmetmekte idiler.

71. Mü’min erkeklerle mü’min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. Onlar iyiliği emreder, kötülükten alıkorlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler, Allah ve Rasûlüne itaat ederler. İşte onlara Allah rahmet edecektir. Allah hikmet sahibidir.

Okudunuz mu?  İslamda şehit olana gerçekten 72 bakire mi verilecek?

72. Allah, mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara, içinde ebedî kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler va’detti. Allah’ın rızası ise hepsinden büyüktür. İşte büyük kazanç da budur.

73. Ey peygamber! Kâfirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varış yeridir!

Okudunuz mu?  Tarikata Nasıl Girilir?

74. Söylemediklerine dâir Allah’a yemin ediyorlar. Halbuki o küfür sözünü elbette söylediler ve müslü-man olduktan sonra kâfir oldular. Başaramadıkları bir şeye de yeltendiler. Ve sırf Allah ve Resulü kendi lütufIar onları zenginleştirdiği için ayıpla almaya kalkıştılar. Eğer tevbe ederlerse onlar için daha hayırlı olur. Eğer yüzçevirirlerse Allah onları dünyada da, âhi-rette de acıklı bir azaba çarptıracaktır. Yeryüzünde onların ne dostu ne de yardımcısı vardır.

Okudunuz mu?  Müşterinin isteği üzerine kaşını almak günah mı?

Ayetlerin Nüzul (İniş) Sebebi

a. Münafıklardan bir grup Rasûlullah (s.a.v.)’a eziyet ediyorlar ve onun hakkında yakışıksız sözler söylüyorlardı. Bazıları: "Bunu yapmayın. Söylediklerinizin ona ulaşmasından ve bizi cezalandırmasından korkuyoruz." dediler. Cülâs b. Süveyd şöyle dedi: "Biz istediğimizi söyleriz. Sonra ona geliriz, o bizim söylediklerimize inanır. O, sadece dinleyen bir kulaktır." Bunun üzerine Yüce Allah " Münafıklardan, "O bir kulaktır" diyerek peygamberi üzenler vardır" âyetini indirdi.

Okudunuz mu?  Aklıma Hep Budizm İnancı Geliyor Rahat Edemiyorum Çok Kötüyüm

b. Mücâhid şöyle der: "Münafıklar kendi aralarında Rasûlullah (s.a.v.)’ı ayıplıyor, sonra da: "Umulur ki Allah sırrımızı açığa vurmaz." diyorlardı. Bunun üzerine Yüce Allah Münafıklar kalplerinde olanı kendilerine haber verecek bir sûrenin mü’minlere inmesinden çekinirler." âyetini indirdi.


tevbe 65 66, tevbe suresi 65 66, tevbe suresi 64 65 66

Bu kategoride yer alan Allah a nasıl teslim olurum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe süresi 65-66. ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.