Anasayfa
23 Şubat 2023, 1:32
missa04
Abone

Şeytanın Vesveselerinden Dolayı Hayatım Çok Kötü Gidiyor

Şeytanın Vesveselerinden Dolayı Hayatım Çok Kötü Gidiyor

Furkann90
Selamun Aleyküm.

Öncelikle hayırlı günler dilerim hepinize kardeşlerim. Benim çok büyük sorunlarım var. Konunun başlığı, konunun içeriğiyle hafif kalır o kadar zor durumdayım.

Hayatımda son 1 yıldır inanılmaz derece vesvese gelmeye başladı. İlk başlarda umursamıyordum Rabbim’e sığınıyordum geçer diye ama gün geçtikçe bu durum daha da kötüleşti. Hala Rabbim’ sığınıyorum ama durum çok kötü. Sizlerden yardım istiyorum gerçekten çok zor durumdayım. İntihar bile etmeyi düşündüm, bu yüzden kafayı yemek üzereyim.Buraya dahi yazmamam için o kadar çok vesvese geliyor ki anlatamam en son bütün herşeyi göz önüne aldım ve sizlere her şeyimi anlatıyorum.

Son 1 yıldır inanılmaz derecede vesvese gelmeye başladı. İlk 1-3 ay arası takmıyordum ama daha sonrasında durum değişmeye başladı 4-6 ay arası kuşkular başladı 8-9 ay arası iyice durum kötüleşti ve 9. aydan bu gününe kadar yaptığım herşeyi sorgulamaya başladım her yaptığımdan çekinir oldum. Emin olduğum işlerden bile çekinir oldum. Ya hadi kötü yaparsam ya hadi yapmazssam ya hadi olmazssa diye diye başlayan vesveseler beni bu dünyadan koparma noktasına getirdi ve iyice yoruldum artık Rabbim’e sığınırken artık iyice isyan noktasına geldim ve yaptığım her işten dolayı Dinden çıkarmıyım acaba günah yazıldımı diye düşünmeye başladım. Yaptığım işlerin kötü olmadığını hatta insanlara faydalı olduğunu bildiğim halde acaba günah mı yazılır acaba bu mu olur. Diye çok ama çok derin düşünmeye başladım.Misal bir işten eminim ne olacağını biliyorum yapabileceğime eminim ama gelen o vesvese herşeyi bitiriyor ölesim geliyor Allah’ım canımı alda kurtulayım artık yalvarıyorum sana Rabbim demeye başladım. Ve bu durumda ise intiharın eşiğine geldim. Daha sonra bunun büyük bir yanlış olduğunu bildiğim için zorda olsa geri çekildim. Ama aklımın bir köşesinde her zaman var bu durum.

Emin olduğum işleri yaparken hep vesvese geliyor kardeşlerim. Benim bildiğim işi yaparken veya anlatırken şu şekilde düşünceler bürüyor kafamın içini "Niye böbürleniyorsun?", "Niye insanlara küçük gözle bakıyorsun?", " Niye artistlik yapıp insanları küçük duruma düşürüyorsun?" gibi şeyler ama bunların kat kat fazlası. Ben Allah’ıma şükürler olsun ki dinime çok bağlı bir insanım ve aklımdan böyle şeyler asla geçmez. Çünkü ben kimim ki insanları küçük görüp böbürleneyim yukarıda Allah var. Ama anlatılmaz derecede bu vesveseler geliyor ve hayattan soğuyorum inanılmaz derecede hemde suratım düşüyor, kalbim ağrımaya başlıyor, kafamın içinde onca sorular(vesveseler) oluşuyor ki gerçekten bunu cümlelere dökemiyorum. İçim içimi yiyor şu anda ama nafile kurtulamıyorum. Bazen o kadar oluyor ki öfkemden sinirimden ağlayacak kadar oluyorum sinirimden ne yaptığımı bilemiyorum bu sırada hala vesvese geldiği için Rabbim’e sitem ediyor isyan ediyor gibi hissediyorum ve "Acaba günaha girdim mi?", "Dinden çıkarmıyım?" gibi sorularda eklenince gerçekten o anda ölsem de kurtulsam diye yalvarıyorum. Kitleniyorum ölmek istiyorum boğazım düğümleniyor. Halbuki yaptığım şey benim mesleğimin gerektirdiği şeyler ve emin olduğum şeyler. Ama nasıl olur da bir insan yaptığı emin olduğu icraat dan dolayı bu denli vesveseye düşürülerek kafayı bozma derecesine gelsin. Artık o anda hayattan kopuyorum ve bitsin bu şeyler diyorum. O kadar sinir öfke doluyorum ki Rabbim’e isyan noktasına geliyorum ama kendimi durduruyorum. Tekrar isyan noktasında vesvese geliyor ve dahada beter sinirlenip öfkeleniyorum bu durumda etrafımdaki Aile mi ve çevremi azarlıyorum onlara fiziki şiddete baş vuruyorum. Bunları ben yapmıyorum ama nasıl oluyorsa bir şekilde etrafıma azara ve şiddete dönüyor. Hiç yok yerden hemde. Mutlu mesut giderken vesvese geliyor her hangi bir nedenden dolayı örneğin televizyondaki bir oyuncudan dolayı vesvese geliyor ve kafamın içi vesvese kazanına dönüyor işin içinden çıkamayınca etrafımdan biri bana seslendiğinde veya başka bişi dediğinde onlara bağırıyorum etrafımdaki nesnelere vurmaya başlıyorum. Halbuki bunları yapmam için bir neden yok ama oluyor kardeşlerim oluyor işte. Hiç yok yerde oluyor anlam veremiyorum ne oluyor diyorum sanki bunu ben değilde başka biri yapmış sanıyorum ama aslında bunu ben yaptım ve rüya olsa da uyansam diyorum. Gerçekten durumum çok kötü. Eğer belki buraya yazmasam içimdekileri bir yere dökmesem ya kafayı yiyip deli olacaktım yada intihara doğru gidecektim.

Okudunuz mu?  Türkçe hatmi kebir duası nasıl yapılır?

Orta halli bir aileyiz biz. Allah’ıma şükürler olsun. Vesvese bu konuda da çok geliyor. Örneğin yolda bir gariban görsem içim acıyor kalbim sızlıyor ama kafamda şunlar oluşuyor(vesvese geliyor anında) "Keşke onun durumda olsam.", "Keşke onun yerinde ben olsam da ben yapsam", "Keşke bizim durumumuzda öyle olsa", "Onunla biz yer değiştirsek", "Bizim durumumuz onun olsa" gibi çok çok saçma vesveseler geliyor. "Bunun amacı nedir yahu?", "Ne bu yaptığın nedir senin ?" "Ne Aptl adamım ben" diyorum kendi kendime sonra ilk yazdığım vesveselerden dolayı sanki durumumuz öyle olacak diye içimi korku salıyor. Ve bu korku sürecinde o kadar vesvese geliyor ki artık ölesim geliyor. Yani kardeşlerim hayatımda sağlıklı düşünce diye bir şey kalmadı. Her şeyim vesvese oldu.

Birazda şahsım hakkında biraz sakin kafa ile düşünürken şunlar oluyor. Arkadaşımın biri geçen senelerde girdiği sınavı kazanamadı ben kazandım Allah’ıma Şükürler olsun. Sınava ikimizde tekrar girdik. Ama bu konuda şunlar oluyor "Sınavı nasılsa geçen sen geçtin artık o geçsin", "Bütün şansımı ona devrediyorum o geçsin", "Ettiğim bütün dualar onun olsun o geçsin" gibi bunların kat kat fazlası ile vesvese geliyor. Hemen Rabbim’e sığınıyorum. Ama artık içimden bir ses birisi diyor ki sen artık o dua’yı ettin bitti o dediklerinin hepsi artık onun oldu. Ama ben o konuda ne dua ettim nede bu dediklerini kabul ettim. Kendi içimde kavgalar yaşar oldum. O sınavı benim geçmem lazım çünkü bir şansım daha yok. "Bende Rabbim herkesin gönlüne göre versin, İnşAllah herkes geçer" diyorum ama dediğimle bitmiyor. Bu dediklerimin devamında bu dediklerimle ilgili vesveseler gelmeye başlıyor.

Okudunuz mu?  Regl durumunda Allah virdi,zikri çekilir mi?

Örneğin bugün arkadaşın telefonu kaybolmuş. İçimden biri ve kafama şu düşünceler geldi. "Niye benim telefonum kaybolmuyor?", "Neden benim başıma böyle kötü olaylar gelmiyor?", "Keşke onun yerine benim telefonum kaybolsaydı." gibi birden bire düşünceler çevreliyor etrafımı. "Töbe Estağfurullah Allah’ım sen gelmeden esirge." diyorum ama yeterli olmuyor. Nefsimi doyuramıyorum. Ben telefonumu nereye koyduğumu filan bilen bir insanım ama "neden Allah’ım neden böyle vesveseler düşünceler geliyor neden…" diye isyan ve sitem noktasına geliyorum. Oluşan kötü olayları neden benimde yaşamam isteniyor neden ben ne yaptım gibi şeyler diyorum sonra kendi kendime. Halbuki ben öyle bir olayın başıma gelmesini asla istemiyorum ama zihnimdeki ve içimdeki bir ses beni bu yöne sürmeye başlıyor ve sanki bayırdan aşağı bırakılmış bisikletin üstünde direksiyonuna erişemeyen ve sonunun ne olacağını bilen biri gibi bilerek yaralanmaya ve ölüme gidiyorum.

Daha sonrasında benim o kişilerden daha iyi olmam, üstün olmam(büyüklük anlamında değil), onların eksikliklerinin bende olmaması gibi onlardan avantajlı yanlarım var. Ama en çok yakındığım ve yardımınıza muhtaç olduğum konu burası.
Örneğin arkadaşım klavyede sürekli yanlış harflere basıyor ve eksik cümleler yazıyor daha sonrasında düzeltiyor ve düzgün bir kelime oluşturuyor. Benim işim gereği klavyeyi hızlı düzgün ve doğru bir şekilde o arkadaşımdan daha iyi bir şekilde yazarken bu konuda da vesveseye düştüm ve hayatım mahfoluyor. Geçen gün arkadaşım dediğim gibi klavyeyi kullanırken içimden birisi şöyle demeye başladı "Bak nasıl yavaş yazıyor hemde sürekli yanlış tuşlara basıyor.", benim ondan iyi yazdığım halde şöyle bir vesvese geldi " Keşke bende onun gibi yanlış harflere sürekli bassamda silerek düzeltsem." aklı başında mantıklı düşünen bir insan neden kendinin daha iyi olduğu noktada bu denli geriye düşmek ister ki? evet ben bu denli düşüncelerin esiri halindeyim ve her işimde böyle oluyor. Artık klavyeyi daha hızlı ve düzgün kullanamıyorum cümlelerimi yanlış bastığım harflerden dolayı sürekli düzeltmek zorunda kalıyorum. Bir vesveseden dolayı insan neden bu hale gelir neden… Artık bıktım usandım bıktım…. Ondan daha iyiyken neden daha kötü duruma düştüm neden… İşte bu vesveselerden sonra Allah’a isyan edecek duruma geliyorum ve bu yüzden Dinden çıkacağım diye korkuyorum.

Okudunuz mu?  Sabah namazına kalkamıyorum saat kaçta kılabilirim

Dersteyken,yolda yürüken hayatımın her anında vesvese kol geziyor. Benim o insandaki eksiğim yokken o eksiğin bana gelmesini isteyen birisi var içimde bir düşünce var içimde. Örneğin adamın saçları dökülmüş veya sakalları çok sık veya seyrek hemen içimden birisi aynen şunu diyor "Keşke benim saçımda kel olsa.", "Keşke o adamın sakalları benim olsa.", "Keşke o adamın engeli bende olsa" "Keşke o engel bende olsa onda olmasa" gibi kendi kendimde eksik olmayan şeyleri istiyor. Bir insanın sağlıklı olduğu için Allah’a şükretmesi gerekir değil mi kardeşlerim. Allah’ıma şükürler olsun şükür ediyorum ama yazdıklarım gibi vesvese Rabbim’e ettiğim dua’nın Şükür’ün önüne geçiyor. O vesvesenin etkisinden dolayı hayata küsüyorum somurtuyorum insanlardan bende uzaklaşıyor…

Bu vesveseler keşke tek benim başıma gelse ama artık o kadar ilerledi ki aileme de vesvese etmeye başladım. Örneğin ailem Allah’ıma şükürler olsun ki ne engeli var ne hastalığı ama bir yazıdan veya herhangi bir şeyden dolayı ailemede vesvese etmeye başlıyorum. "Keşke annem engelli olsada taşısam" gibi çok çok ağır vesveseler geliyor. Kim ister annesinin sağlının bozulmasını kim ister annesini/ailesinin bu duruma düşmesini ? Evet içimdeki biri aklımdaki düşünceler bunu istiyor. Rabbim’e ne kadar töbe etsemde olmuyor kalbim ağrıyor sıkışıyor vesvese gelince çok kötü oluyorum töbe ediyorum ama sanki o verilen vesvese hayatımda gerçekleşecekmiş gibi oluyorum ve bu yüzden kendimden utanç duyup ölmek istiyorum yeter artık ben öleyim de kurtulayım hem kendim hem ailem için vesvese etmem diyorum. Daha sonra çok yanlış bir şey olduğunu anlayıp vazgeçiyorum.

Daha da kötüsü artık kendimi "uğursuz, lanetlenmiş" gibi hissediyorum. Hayatımdaki bu kötü vesveselerden dolayı hayatım, kontrolleri elimde ama hiç bir şey yapamayan bir araba gibi uçuruma gidiyor. Örneğin kardeşim okulda kavga etmez idi etse bile kendini savunurdu. Geçen bir yazı sırasında "kardeşim kavgada dövüyorlar" diye bir şey okudum. Hemen aklımda şu düşünceler oluştu. "Keşke benim kardeşimde dayak yese", "Keşke benim kardeşimde kendini savunamasa" gibi vesveseler geldi ve kafayı yedim elimi ayağım bir birine dolaştı öfkemden sağa sola vuracak kadar sinirlendim. Ve bugün kardeşim okulda birisi ile kavga etmiş çocuğun yüzü şişmiş, tırnak izleri çok kötü bir durumda geldi eve. Evet bugün oldu bu olay. Bu yazıyı yazmadan önce eve gelen kardeşimin son hali. Kardeşimi o halde görünce sinirden elim ayağıma dolandı "Neden Rabbim", "Neden ben sana ne yaptım?", "Niye bana bu kadar yükleniyorsun?" diye sitem ettim evet bugün isyan ettim. Evet bu yüzden artık kendimi kimsesiz, yaşayan ölü, etrafımda kimse kalmamış gibi hissediyorum. Artık dünyada kimse yokmuş gibi hissediyorum. Rabbim’e sitem ettiğim, isyan ettiğim için çok pişmanım ama o çocuğun o hali gözümün önüne gelince çok çok sinirlendim sinirden evdeki aynaya yumruk atıp patlatacaktım neredeyse. Bundan sonra kendimi ve ailemi zehirleyen bir yılan uğursuz, lanetlenmiş bir insan gibi hissediyorum. Artık sanki dünyadaki bütün herkes sırt çevirmiş bana, Rabbim’e karşı mahcup ve pişman biriyim. Sanki Rabbim’den uzak bir insan gibi hissediyorum kendimi. Dışlanmış bir insan.

Okudunuz mu?  Güneş şeytanın iki boynuzu arasında doğar hadis-i şerifi ne anlama gelmektedir?

Kardeşlerim durumum bu yazıya aktardıklarımdan daha da ağır. Hayattan sanki silinmiş bir insan gibi hissediyorum. Evet sizde haklısınız ne kadar çok yazmışsın, keşke hayat hikayenin tümünü yazsaydın diye sitem etmeyin kardeşlerim. Durumum çok ağır gerçekten çok ağır artık taşıyamıyorum bu yükü bana bir yardım eli uzatın kardeşlerim beni çekin kurtarın şu azap dolu hayattan bende mutlu bir insan olmak istiyorum artık. Dinine düşkün, hayata olumlu bakan ve vesevesesiz, Rabbim’e rahatça tapacağım, ibadet edeceğim bir hayatta ben istiyorum kardeşlerim… Bana bir çıkış yolu gösterin. Ne olur bir yol gösterin yoksa bu gidişle Ölüme kadar yolu var…


Cevap: Şeytanın Vesveselerinden Dolayı Hayatım Çok Kötü Gidiyor

yasemin
Seni anlayabiliyorum , şöyle başlayayım ilk önce birinci kural ; bu düştüğün dehlizden kendini ,sen çıkaracaksın , başkalarının birşeyler söylemesi , sen zihninde yenmedikçe sana zerre kadar tesir etmez kardeşim . Ben bu sıkıntı ile beraber doğmadım , sonradan geldi , geldiği gibide gidebilir , gidecekte , ben bunu başabilirim diye komut vererek zihnine işe başla .Öncelikle hayatının fiziksel boyutlarını ele almak gerekir . Beyin kimyasını korumak için günlük hayatımızı gözden geçirmeliyiz .Sağlığına ne kadar dikkat ediyorsun ? Uyku düzenin nasıl , yeterli beslenebiliyormusun ? , oksijen alıyormusun hergun yürüyebiliyormusun açık havada ? sigara kullanıyormusun ? Beyinsel faaliyetlerimiz bozulduğu an psikolojik rahatsızlıklarda baş gösteriyor . Beynimiz sudan oluştuğu için onun dengeli çalışması için günlük sıvı alımına çok dikkat etmelisin , sigara kesinlikle kullanma , psikolojık hastalıkları tetikliyor , dşünme kapasiteni azaltıyor . Günlük vitaminler yani yediklerinide bir gözden geçir.

Gelelim zihne , zihin yanilsamaya , kalp hakikate yönelir. Hangisini dinlersen , kendini orada bulursun . Eğer zihninden geçenleri ve keşkeleri dinlemeye devam edersen , ve seni esir almalarına müsade edersen yazdıklarında yaşadıkların gibi , kafatasının içi senin cehennemin olur .

Korkuyla bakma olaya , < Vesvesenin yararlarıda vardır , Tabi bakış açını değiştirirsen 🙂 >
Vesvese aslında insana öğretirde , niye dersen araştırmaya okumaya başlarsın , onu oku bunu oku derken bilgi hanenede bir dürü başka başka bilgi eklenir . Dilinde devamlı dua olur ve her dudak kıpırtadıp Allahı andıkça O seninledir . Namazlarını aksatmazsın ve en önemlisi unutmamalısın ki hatta sevinmelisin ; bu durumla şeytanlaşan insanlar karşılaşmıyor , Allah’a yakın olanlar yönelenlerin kalbinde iman olanların imanını güçlendirmeye başlayanlar karşılaşıyorlar o yüzden ne mutlu ki sana imanım var diyebilirsin . İçini rahatlatmak için burdan bir arkadaşımın yazdığı yazıyıda kopyalayayım sana :

Okudunuz mu?  İslam dininin hasta, yolcu ve özürlülere sağladığı kolaylıklar.

"Eğer şeytan aleyyul lana peşine takılmış ve seni Allah’la ilgili sorgulamaya sevk etmeye çalışıyorsa, şunu düşünmeni tavsiye ederim.

— Şeytanın hoşuna gitmeyen bir işle iştigal ettiğin kesin.

— Ya ibadetlerinde bir artış oldu.

— Ya bir yetimin gönlünü aldın.

— Ya çıkmaza girmiş bir kulun müşkülünü giderdin.

— Ya yolda kalmışa yardım ettin.

— Yada bizim bilmediğimiz, yalnız allah-u Taalayla senin aranda olan bir fiilinden dolayı Allah’ın rızasını kazandın.

— Bunun dışında şeytan Aleyyul lana kolay kolay allah-u Taala’nın inkarını insandan istemez. Her ne yaptıysan, hakkında hayırlı olduğu kesin kardeşim. Allah devamını nasip eylesin inşaAllah.Allah’a mahsustur."

Kardeşimiz çok güzel özetlemiş mevzuyu . Kısacası bunlar kolay kolay gelmez . Dediğim gibi günlük yaşantında aksaklık varsa düzelte düzelte bu durumu gönderebilirsin . Nefesini bile burnundan al , beynine oksijen akışı sağlansın , ve rahatlama gelsin .

Sonra sakinleştir kendini , ellerin ayakların uzak ve gevşet .gözlerini kapat ve düşün , zihninde kırda dolaştığını düşün , sonra uzandığını , elinde bir fotograf makinesi olduğunu düşün , kötü olan canını yakan düşüncelerini ve hallerinin zihninde resmlerini çek, her bir resmi yanyana koy , sonra eline bir resim al ve tutuştur diğer resimlerin üzerine koy ve zihninde herşeyin ve hepsinin yandığını kül olduğunu düşün , artık yoklar yandı kül oldu , toprağı kazdığını düşün , ve o külleride gömdüğünü düşün , aç gözlerini ; herşeye yeniden başlayabilirim , hiç biri yok Rabbimleyim Allahlayım kaldığım yerden devam ediyorum de . Bu komutu ver zihnine , gelen seslere ; artık sizi dinlemiyorum bitti geçti . Asla namazlarını aksatma , seni ne yolundan çevirmeye kalkarsa kalksın kulak asma , sabah namazına önem ver , zikirle meşgul olur ve bu vesveseden Allah’a sığın , Bir yazı vrdı çok güzeldi bu vesvese hakkında onuda paylaşim seninle ; Bir büyük zat anlatıyor vesveseyi ," ben bir evin önünden geçip isterim ama köpek var kapıda , havlar hırlar bana , geçirtmez beni ne yapsam ne etsem boş , ama ordan geçmekte zorundayım . Benim sözüm geçmez bu köpeğe , beni dinlemez en iyisi onu sahibine şikayet etmek , beni dinlemez ama sahibini dinler ." Buradaki ev yolu hayat , köpek şeytan , havlaması ise vesveseleri , şikayet ettiği ise köpeğin sahibi – Allah – . Aynen böyle yapmalı şeytanın şerrinden ve vesvesesinden Allah’a sığınmak gerekli ..

Kendine yeni uğraşlar bul ve farklı şeylerde yap , hergün aynı yürüyorsan , bigün alt veya üst sokaktan git , aynı yere oturuyorsan evde devamlı farklı yere oturmayı dene , kitaplar oku , gökyüzünü izle , düşüncelerin zihnini istila etmesine izin verme sen daha güçlüsün , senin zihnin herşeyi düzeltebilir tabi verdiğin komutlara bağlı . Bir dönemden geçiyorsun ve hepsi geçicek sen yeterki inan . Sağlıcakla kal

Okudunuz mu?  Kuran istiharesi doğru mu

Cevap: Şeytanın Vesveselerinden Dolayı Hayatım Çok Kötü Gidiyor

Beyazid
oncelikle yazilarin birinde seytana hitaben :aleyyul lana diye yazildi
aleyye kendi uzerime anlamina geldiginden dolayi farkinda olmadan la’neti kendi uzerinize cekmis olursunuz, bundan da Allah’a siginiriz.
aleyhimul la’ne olmasi gerekirdi.

Her şeyden önce şunu belirtmeliyim ki, vesvese aslâ korkulacak bir şey değildir. Çünkü herhangi bir şahsa vesvesenin gelmesi, onda imanın bulunduğuna alamettir. Sahabe-i Kiram’dan Efendimiz’e gelip, "Ya RasulAllah, vesveseye müptelayım." diyen birine, Efendimiz (s.a.s.)’in cevabı: "Endişe edilecek bir şey yok; o mahz-ı imandır, imanın ta kendisidir." (Müslim, İman 211; Müsned, 2/456; 6/106) şeklinde olmuştu.

Ve esasen bu reaksiyon da onun imanının salabet ve kuvvetini göstermektedir. Ve yine bu sebepledir ki, Allah Rasulü, bu hal ve durumu anlatırken, "İmanın ta kendisidir!" (Müslim, İman 211; Müsned, 2/456; 6/106) buyurmuşlardır.

copy and paste yaptim. ayrintili bilgi için asagidaki linkden okuyabilrsiniz
Allah’a emanet…


Cevap: Şeytanın Vesveselerinden Dolayı Hayatım Çok Kötü Gidiyor

Kayıtsız Üye
Merhaba,

Tesadüfen yazdıklarınızı okudum. Bir yakınımız birebir aynı sıkıntıları ve süreçleri yaşıyordu. Çok sıkıntıları vardı. Bir gün internette ledun ilmi ile ilgilenen bir hocanın sitesini gördüler. Tedavi için gittiler. Hocanın ismi Sakaleyn Arapaoğlu Hüseyin Gülhan. Yanlış anlaşılma olmasın, herkesin tabi ki kendi tercihidir ama çözüm bulamıyorsanız incelemenizi tavsiye ederim. Nacisane paylaşmak istedim belki şifa olur diye, şifa tabi ki Allah’tandır. Allah şifa versin, Allah yardımcınız olsun.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar selamın aleyküm ben de bu lanetlenmiş şeytanın vesveselerine çoğu zaman yeniliyorum kafayı takıyorum daha 16 yaşındayım namazımı kılıyorum şeytan vesvese veriyor herkes hakkında kötü şeyler çirkin hayaller getiriyo bir de ergenlik dönemindeyim aklıma bir şey getiriyo affedersiniz tenasül organım hareketleniyor böyle bir garip oluyor başka şeylerde oluyo ben de gidip anneme olanları diyorum anneminde canını sıkıyorum ben çok kafaya takıyorum her şeyde bu lanetlenmiş her şeye vesvese veriyor benim gibi böyle şeyler yaşayanlar varsa bana lütfen bir öneride bulunsun lütfen anneme,babama,abime,kuzenlerime,yengelerime,yeğenl erime,teyzelerime,bayrağıma en kötüsüde tövbe haşa ben getirmiyom getirmedim rabbime bile kötü şeyler getiriyor yardım edin lütfen.


Kayıtsız Üye
Kardesim benim de aynı sorun m var tam 1.5 yil olmak uzere hepsini bnde yasa dim emin ol tek yapma n gerekn cinci bir hocaya gidip durumu bnde 3 harfli var rahat deilim demek çünkü seytan vesvese verir ve kafir cinlerde onun yardımcısidir o yüzden çok güçlü vesvese gelir ve hayatin bitme noktasina gelir cin suresi oku okut bol bol faydasini görürsün ve ana babanın duasını iste anababa duası peygamber duası gibidir ve dusun 5 aydirda askerdwyim ayni sorunu hala çekiyorum biraz çok şükür azaltı gecer rabbimin izninle korkma nazar da olmussundur nazar duası oku senin için dua edeceğim kardeşim

Okudunuz mu?  Allah dostlarını yardıma çagırmak

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum
Bu isin caresi
-Allahutealaya siginmak
-Gunahlardan kopmak
-tv izlemeyin lutfen. (Malayanidirgunahtir.)
-Bol Kuran okumak
-Sunnete sarilmak. Arastirin sünneti seniyyeleri…ogrenin.. uygulayin
-Kusluk israk evvabin tehecccud kilin. Kacirmayin bu namazlari.
-asla ofkelenmeyin ofke seytandandir. Sabir gosterin..gayret edin ama.

Seytan sizden umidi kesecek zaten bisure sonra ..

-vee çok rahat olun o kim oluyoo..
-bizim Rabbimiz varr Rabbimize siginin euzu besmele cekin
– zikir yapin bir saniyenizi bile bosa harcamayin dusunmek yerine zikirle ugrasin. ALLAH deyin. LA ILAHE ILLALLAH DEYIN.. GECECEKK INSAALLAHH
-Ve esmaul husnada EL KUDDUS ismi serifi 170 kere okuyun persembeyi cumaya baglayan gece bunu yapin. Ve devam edin yedi gece. Cok fayda goreceksiniz. Bakin gorun bicakla kesmis gibi kesilecek bu dert Allahutealanin izniyle.
-Ama vesvese gidince gevsememenizi tavsiye ederim. Istikamette ilerletin insaAllah.
Bunlari uygularsaniz seytan perisan olacaktir. Ve çok sevaplara gireceksiniz.


Kayıtsız Üye
kardesim yanliz diyilsin.Benimde insanlar hakkinda aklima kotu seyler geliyo.Ama bir karincayi bile incitirsem vicdan azabi ceken bir insanim çok zor(( anliyorum seni


1111111
Herkese selam.Arkadaşlar bende de aynı vesveselerden var diyebilirim.Bi yerlerde bişey görüyorum hemen bir sevdiklerimin ve ya bir insanın hakkında onu düşünüyorum.Yani istemeden.Yani bir karıncayı bile incitirsem kaç gün vicdan azabı çekmiş bir insanım ben.Zaten hiç kimseye zarar vermem ki.Ama şeytan kalbime bu vesveseleri atıyo.Ve her ne kadar şeytandan geldiyin bile bilsem çook kötü duruma düşüyorum.Aynen kardeşde olduğu gibi ölmek istiyorum.Çünki inanın ölmek o andan bile rahat geliyor insana.Yaşamayanlar gerçektende bilmez.Ve canımdan çok sevdiyim kardeşim var ve bu vesvelerin çok kısmı malesef onunla ilgili.Kafayı yicem nerdeyse artık.Arkadaşlar şeytandan olduğun bile bilsemde yine de o hissi engelleyemiyorum.Bol bol dua ediyorum zikr ediyorum Allahın izniyle geçer.Ama çok korkuyorum birisine bişey olur diye.Arkadaşlar bilinçli birisi bana yani kalbimi rahatlatmak için bile olsa vesvese yüzünden bir insana bişey olur mu yoksa olmaz mı yani bu soruya cevap vere bilirmisiniz arkadaşlar? çaresizim.Ama çok şükür ki Rabbim var.Eyer onun varlığını hiss etmesem çoktan mahvolmuştum.Zaten pekde iyi sayılmam.Ama Allahıma şükürler olsun yinede. kendimin ve Benim gibi olan herkesin Allah yardımcısı olsun.


Kayıtsız Üye
O vesvese varya o vesvese benimkisi seninkinden daha kötüydü namazimda duamda çok cok kötü seyler geciriodu icimden hasa asla söylemeyecegim sözleri söyletiodu namazdan koptum ilk olarak dualari biraktim cünki Allah dedigim anda onpis vesvese geliyodu naptim çok agladim intahar wtmek isdedim dualar kapil olmuyo Allah beni sildi dedim ama en son biyerde okudum vesveyi takmasan birak seni diye öyle yapmaya basladim sonra ne mi oldu arada gelio takmayinca gidiyo ve biliyorum ki beni Rabbim bilio ve iglesmeye basladim öyle yap bence

Okudunuz mu?  Hz. Ali ismi anılınca neden kerremAllahu vechehu deniyor?

Kayıtsız Üye
arkadaşlar vesvese dediginiz şey nefsin oyunu insani karamsarliga. dusuruyor bu tip durumlarda nederse desin takmamaniz lazim. ve insan lar nefsitrn mucadele mektebine girmedigi için boyle skimtilar yasaniyor. hersey sizin elinizde arkadaşlar


Kayıtsız Üye
Ey vesvese ile marazı müptela vesvesen neye benzer musibete benzer ehemmiyet verdikçce şişer ehemmiyet vermezsen söner.Ona büyük nazarıyla baksan büyür küçük görsen küçülür. Zira vesvese öyle birşeydirki cehil onu davet eder ilim ise trard eder. Vesveseli adam zannederki kalbi rabbine karşı sui edebde bulunuyor.Tayyahülü küfür yani küfrü hayal etme küfür değildir


Kayıtsız Üye
bolbol kuran,oku salavat çek,dua oku,namaz kıl,ibadet et…..


Kayıtsız Üye
sakın korkma aynı şeyler tıpatıp bana da oluyor du aklımdan anneme kotuşeyler soyluyordum ve çıldırıyordum aglıyordum ve dayanamadım bu çagresizligimi anneme anlattım annem dediki bunun tek çagresi aklına takma ve Allah’ına sıgın o düşündügün şeyler katiyyen günah değil hatta Allah korkup ona sıgındıgın için daha mutlu oluya sen sadece kafaya takma hayatına devam et


Kayıtsız Üye
S.a benimde sizinkilere benzer vesveselerim var. Siz iyileşebildiniz mi Allahın izniyle. Allah hepimize şifa selamet versin inş


Kayıtsız Üye
Allah (c.c) rızası için bana yardım edin kafayı yeme derecesine geldim artık. Bir namaza başlıyorum ufak bir hatada o namazı tekrar kılıyorum, sonrasında aklıma takılan bir şey olsa tekrar ve tekrar kılıyorum. Bazen 4 rekatlı namazları 12 rekata kadar çıkardığım oluyor. Artık namazda başımı yerlere vurup ağlama noktasına geliyorum resmen. Abdestimi güzelce aldım daha yeni sonra ya kolum tam ıslanmadıysa diye geldi aklıma gittim yeniden abdestimi alıp tekrar namazımı kıldım hatta yine olmadı namazı tekrar başa aldım. Çok vesveseliyim namaza başlayalı 7 ay oldu kedime resmen işkence ediyorum. Gusül abdestinde zaten ağzımı 10 15 kere yıkıyorum, ağzımı aynı şekilde. Biliyorum gencim ve şeytan ibadetlerimi kıskanıyor, Rabbime yakın olmamamı kıskanıyor ondan ama artık deliriyorum 😥
Abdestim olmasına rağmen sürekli yenileme gereği duyuyorum diğer vakit girdiğinde.
Bazen yüce Rabbim ile ilgili sorular geliyor aklıma, utanıyorum kendimden.
Tövbe ediyorum sanki kabul olmuyormuş gibi tekrar ve tekrar etmek zorunda hissediyorum. Daha yeni 2 saat boyunca çeşitli istiğfarlar okudum ettim ama içimde bir his var sanki hepsi boşuna. Bazen olurken çok sıkılıyorum hiçbir şey hissedemiyorum. Daha 19 yaşındayım günahlara girmemeye çalışıyorum namazlarıma bağlandıkça imanım kuvvetlendikçe bu vesvese çok kötüye gidiyor. Sanki şeytan şu köşemde benimle alay ediyor hoşuna gidiyor bu hallerim sanki… Acilen yayınlarsanız çok sevinirim lütfen yardım edin.

Okudunuz mu?  Ahmed ve Muhammed ismi Kuranda geçiyor mu?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Kardeşim,

Sana iyi bir Tavsiyem, 5 Vakit Namaz kıl ve Kur’an oku, sınırını de yenmen Lazım, Allah Sınırlı İnsanları Sevmez,. Camide Namaz kılmayı tavsiye Ederim, Çünkü ne Kadar Camide Namaz kılarsan o kadar düşüncelerin normalleşir. Buna İnan bu bir gerçek. Ve günde 1 Saat Spor yap, Şunu da Bil boş kalanla Şeytan uğraşır. Sakin İntihar Etme. Allah İntiharı asla bağışlamas!!! Kurani kerimi biraz (Allaha Şükür) okudum , tavsiye edebilirim- intihar etmeği Allah asla affetmez, Bu Allah için kolay yoldur. Ebedi Azaba neden olur. Allah Korusun. Sonradan pişman olacak şeyleri yapma… Ve seni güldürecek şeylere bak 😊 Mesela Şaban 🙃 Kafana hiçbir şey takma, positiv Düşün, Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez ! Sabretmen Lazım .. O vesveseler başladığı Zaman Bol bol Allah’a Sığın, Namaz kılarak Allahdan yardım dile. Sağlıklı Düşün Sağlıklı Kal. Den başarırsın. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Yukarda Allah yoktur.o mekansızdır ve benzersizdir .ol lafı kullanarak yanlış bur söz söyledin tövbe et şehadet getir şüphesiz Allah affedicidir.şehadet ve kelimei tehvid getirdiğin anda tövbe ederek mümin olursun
inşAllah. Lütfen bunu oku ve tövbe et.Merak etme Allah bağışlayıcıdır


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam. Ben bir günahımdan dolayı tövbe ve yemin ettim ama şeytan sürekli bozmuşum gibi gösteriyor bana. Şöyle ki ben bir daha p. izlememeye tövbe ettim (hatta yemin ettim yapmamaya) ve ardından bir gün internette dolaşırken karşıma bir öpüşme sahnesi çıktı ben de baktım. Birincide istemeyerek bakmış olabilirim ama sonra ikinci kez tekrar çıkıp baktım. Bu durumda tövbemi ve yeminimi gerçekten bozmuş mu oldum yoksa şeytanın vesvesesi mi ? Biliyorum ona dahi bakmamam gerek ama karşıma çıktı bir anda 🙁 O sahneler de p. izlemiş gibi sayılır mı ?
Sorumu artık yayınlarsanız sevinirim…


arifselim
Aleykum selam. Tövbeni ne şekilde etmiş olursan ol bu tür görüntüleri izlemek zaten caiz değildir. Sen tekrar tövbe et ve elinden geldikçe de uzak durmaya çalış. Allah tövbe eden kullarını affeder bağışlar.


Kayıtsız Üye
Bende aynı durumdan muzdaribim. Sürekli aklıma ve kalbime kötü düşünceler geliyor. Bunların vesvese olduğunu bildiğim halde kafamdan atamıyorum. Bugün de bir ayet geldi aklıma başını tam hatırlamadığım için devamını düşünüyordum. Başını hatırlamaya çalışırken ne alaka ise aklıma yazılı metinler gibi saçma bir düşünce geldi. Bende içimden hikaye kitabı dedim. Ayetle veya Kur’an’la dalga geçmek istemedim. Ama içimi kemiriyor

Okudunuz mu?  Kapanıp tekrar açılmak günahmıdır

Kayıtsız Üye
S.a kardeşler evet bana da bir çok vesvese geliyor herkesin vesvese ile ilgili yorumlarını okudum gerçekten şuan bile vesveseden nefret ediyorum ama hiç korkmuyorum çünkü ben artık vesveseye girmiyorum ben vesveseyi hep çok büyüttüm ama şuan vesvese benim yok bile ve vesvese benden korksun bu yazımı okuyan herkese tavsiyem olayı büyütmeyin zikir getirin nas süresini okuyun mesela şuan güldün ama bir vesvese geldi sana o gülümsemeni yarım bıraktın sonra içini telaş sardı Allah’ım ben ne yapıcam dedin işte o anda gülmene devam et çünkü Allah seni biliyor çünki Allah kulları için zorluk istemez Allah yar ve yardımcımız olsun.


Kayıtsız Üye
Herkese mrb bende vesvese hastalığına kapıldım ve çok üzgünüm hep dua ediyorum kendim içinde ve bu vesvesenin içinde olanlarada. Allahtan hiç bir zaman ümit kesilmez o daima yanımızdadır ve bize yardım edicektir. Yalnız bizim de tükenmek yerine cesaretli olmamız lazım ki bunları yenebilelim…
Allah herkesin derdine ve sıkıntısına derman olsun. Amin


misafir1
bu vesvese genelde insanın istedikleriyle ve korktuklarıyla, gerçekler ve olaylar arasında kendisini bir oraya buraya çekmesinden ve oyuncak olmasından ibarettir. hayra imrenen veya vesile olan o hayrı yapmış gibidir veya insanın gönlü kiminle neredeyse oradadır bunları kastetmiyorum ama keşke düşünerek ve konuşarak olsaydı o işler. her gün bir islam devleti kuruyorum, kendimi allameden sayıyorum ama gel gör ki öyle olmuyor. neysen o sundur, ne yapıyorsan o sundur. hikayeye de gerek yok kendini allame muvahhid sanmaya da gerek yok, vesveselere oyuncak olmaya da gerek yok, yoksa şöyle mi oldu veya yoksa ben böyle miyim diye düşünmeye de gerek yok. dolayısıyla aklınıza gelenleri ka’le bile almayın


Kayıtsız Üye
Yalnız değilsin kardeşim aynısı bende de oluyor hatta o lanet öyle şeyler diyor ki söylemeye bile çekiniyorsun üzülme ben bu vesvese işini araştırdığımda aynı şeylerin sahabelerin başına geldiğini de duydum merak etme bu durumda olan tek kişi sen değilsin ben psikiyatriye giderek bu işten kurtuldum bence sen de git.


agir vesvese, vesvese beni mahvetti, vesvese örnekleri

Bu kategoride yer alan İçki ve kumar ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın Vesveselerinden Dolayı Hayatım Çok Kötü Gidiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.