Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
missa04
Abone

Acımak kelimesi kibri içinde barındırır mı?

Acımak kelimesi kibri içinde barındırır mı?

Kayıtsız Üye
İnsan kendisinden aşağıda görmediği birine acıyabilir mi?

Birine acımak genelde şu şekilde anlaşılıyor, bir kolu incinmiş biri görüldüğünde "ay çok yazık, iyiki bende yok çok şükür halime" gibi bir tepkiyle karşılaşılır, halbuki belki o kişinin kolunu incitmesi onun için çok hayırlı bir durum. Acıyan kişi, acınan kişiye acıyarak kendi gözünde ona aşağı bir konum (değer) verilir ki bu da acıyan kişiyi (kendi gözünde – kendi kendine) daha yüksek bir konuma getirir.Peki acıyan kişi kendini, acıdığı kişiden üstün tutmuyor mu? Bu da kibir olmuyor mu? Kibir en büyük günahlardan biri değil mi?

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizi tıraş eden berber sahabelerin isimleri nelerdir?

Cevap: Acımak kelimesi kibri içinde barındırır mı?

Efdal
Acımak için üstünlük ve aşağılık gibi bir duruma gerek yoktur.

Bu kategoride yer alan Allah'ıma hamdolsun, demek ile Tanrımıza hamolsun demek arasında bir fark varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Acımak kelimesi kibri içinde barındırır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.