Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:08
sizden04
Abone

Siyer sorusu: 2. akabe biatının en önemli özelliği nedir?

Siyer sorusu: 2. akabe biatının en önemli özelliği nedir?

elifvav
2. akabe biatının en önemli özelliği medineye hicret midir yoksa toplu biat olmasımıdır ?


Cevap: Siyer sorusu: 2. akabe biatının en önemli özelliği nedir?

imam
İkinci Akabe Biatı Özelliği

1. akabe biatından Sonraki yıl, Medine’den gelen altısı önceki yıl Müslüman olan 12 kişi yine Akabe’de Peygamber’le(SAllahu Aleyhi ve Sellem ) tekrar gizlice buluştular. Birinci Akabe biâtı’nda bulunan müslümanlar şirk koşmayacaklarını, hiçbir hayırlı işte Peygamber’ e(SAllahu Aleyhi ve Sellem ) muhalefet etmeyeceklerini bildirmişlerdir.

Okudunuz mu?  Cehennemin dibine Bu söz küfür mü

Medineliler Hacc’dan dönerken yanlarında İslam’ı öğretmek için Peygamber (SAllahu Aleyhi ve Sellem ) tarafından eğitilmiş ve görevlendirilmiş Mus’ab bin Umeyr’i de götürdüler.

12 kişi ve Musab bin Umeyr ile Yesrib (Medine)’ e geri dönen Medineliler sonraki yıl 75 kişi olarak geri döndüler. Bu tebliğ İslam’ın geleceğine yönverecek olayları hazırlayacaktır. Müslümanlar yine gizli şekilde buluşacaklardı. Peygamber,(SAllahu Aleyhi ve Sellem ) henüz müslüman olmamış fakat kendisini kollayan amcası Abbas ile Akabe’ye gitti. Biâtda pegyamberi yalnız bırakmayacaklarına dair İkinci Akabe biatı Medine İslam Devleti’ nin temeli olma özelliği ve Dar’ul Harp ve Dar’ul İslam fıkhı açısından önemlidir.

Okudunuz mu?  Mahşerde sorulacak 4 soruyu halletmek için ne yapmalıyız?

Devamı: akabe-biatinin-ozellikleri


Akab biyatlarının önemi nedir

Bu kategoride yer alan Melekler insana görünür mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Siyer sorusu: 2. akabe biatının en önemli özelliği nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.