Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:25
sizden8
Abone

Hızlı Namaz Kılmak

Hızlı Namaz Kılmak

1stwarrior
Merhaba . Namazı hızlı kılmanın bir sakıncası var mı ? Bir sorum daha var namazdan sonra tespih çekilip dua ediliyor … Ben namazım bittikten sonra ayağa kalkıp ayakta yürürken tespih çekebilir miyim yüzüm kabeye dönük olmasa bile ? Ardından dua edip fatiha okuyarak tamamlayabilir miyim böyle ayakta yürürken ?

Okudunuz mu?  Farklı varlıklar görüyorum

Cevap: Hızlı Namaz Kılmak

@hmet
Namazı hızlı kılmaktan ne kastediyorsun?

Tesbihat dileyen yapar, dileyen camide dileyen yolda iş yerinde yapar.


Cevap: Hızlı Namaz Kılmak

İslam
Tadili erkan nedir? 1stwarrior


Cevap: Hızlı Namaz Kılmak

1stwarrior
@@hmet mesela fatihayı 20 saniyede okumak yerine 10 saniyede okumaktan bahsediyorum . O hızda okuyarak namazı kılmak .

Okudunuz mu?  Şafii'de necaset idrar

@İslam ne demek ?


Kayıtsız Üye
Namazı duayı hızlı okuyorum yavaş kılamıyom nababilirim hızlı namaz kılıyorum.Namaz tehlikeye atar mi abdest alırken 1-2 cm yüzde kuru yer abdesti bozar mı? Tesbihatta 33 değil de 34 35 kez söylemek tesbihatı bozar mı? Tesbihat yatarken kabul olur mu?

Okudunuz mu?  Hz. Muahammedin Mesleği neydi?

arifselim
Namazı normalden fazla hızlı kılmak mekruhtur. Namazın geçerli olur ama namaz adabına aykırıdır. Dikkat edersen zamanla düzelir. Abdest uzuvlarında hiç kuru yer kalmamalıdır. Kuru yer kalırsa abdest geçerli olmaz. Tesbihatta 33’er sefer söylemek sünnettir. Fazla veya eksik olursa bir sakıncası yoktur ama 33 sayısına göre çekmek sünnettir.

Bu kategoride yer alan Şehit olunca geçmiş günahlar silinir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hızlı Namaz Kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.