Anasayfa
18 Eylül 2023, 0:26
missa
Abone

Ağlayarak dua etmenin fazileti

Ağlayarak dua etmenin fazileti

Kayıtsız Üye
Hocam selamın aleykum hayırlı cumalarınız olsun inşAllah ben dua ederken ağlayarak dua ediyorum daha doğrusu şöyle anlatayim dua ederken agliyorum yalvar yakar ediyorum hatta duami içime sıkıntı çöktüğü vakit Allahım ben senin aciz ve fakir kulunum sen herşeyin en hayırlısını bilensin Hz.Muhammed s.a.v aşkına ellerimi boş çevirme diyerek dua ediyorum ve dua ettikten sonra tekrar ağlama isteği geliyor ve tekrar ağlıyorum bir sure sonra kesiliyor bunun sebebi nedir ? Ve boyle dua etmemin bir günahı varmıdır ?

Okudunuz mu?  Zinanın bir sınırı var mı?

Ağlayarak dua etmenin fazileti

arifselim
Aleykum selam. Bu şekilde dua etmekte bir sakınca yoktur. İnsanların yanında şeytan ve nefsinin gösterişe vesile etmemesine dikkat et ve kimseye anlatma. İçten ve ağlayarak edilen dua inşaAllah makbul olan dualardandır.


Yorum: Ağlayarak dua etmenin fazileti

Kayıtsız Üye
Bir sıkıntım var. Beni içten içe tüketiyor. Dönüşü yok . Bir hata yaptım kendimi yiyip bitiriyorum . Geri dönüşü yok yani Allah ımdan başka kimsenin gücü yetmez düzeltmeye. Kimseye anlatamıyorum dayanamıyorum ne olur yardım edin. Ne yapmalıyım? Nedir bu sıkıntı nedendir?

Okudunuz mu?  Tahmidiye duası nedir kaç defa okunması gerekir?

Yorum: Ağlayarak dua etmenin fazileti

Kayıtsız Üye
Allah ım aydınlığına çıkarsın sizi mutlaka bir çaresi vardır üzülmeyin


Kayıtsız Üye
Cok istedigim seyin olmasi için dua ediyorum. Namazdan sonra secdede dua ederken bazen ettigim duayla ilgili ağladigim oluyor. Çoğu kez hacet namazı kılıyorum. Gece birden uyandığımda aklıma geliyor ve kendimi aglamis olarak buluyorum ve sonrda aglayarak ALLAH’A dua ediyorum. Duamın kabul olmasını gerçekten çok icten istiyorum.

Okudunuz mu?  İnanarak yalvararak dua ettim ama kabul olmadı

Kayıtsız Üye
dünyevi seyler için aglayarak dua etmek doğru degildir ama iman için islam için özellikle tevbe edip göz yası dökmek en güzelidir


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bir dilegim için dua seansina basladim ya da ismi neyse..namaz kilip duami ediyorum.Allahim insAllah kabul eder.
Ama namazda ozellikle ustumr agirlik çöküyor aglamak geliyor ağlıyorum..yakarmak istiyorum böyle çok tuhaf oluyorum vakit namazlarimi kilmaya calisan biriyim ben ama hiç böyle olmamisti..dua ederken de bu his var bir agirlik çöküyor…boyle sukur duygusu hissediyorum sonra gunahlarimi affetsin diye yalvarıyorum…bu nedir ne yapmam lazim kendimden korkmaya basladim

Okudunuz mu?  İç çamaşırımdaki küçük sarı bir leke hakkında

Kayıtsız Üye
Kardeşim ömcelikle dua ederken inşAllah demek doğru değildir çünkü inşAllahın kelime manası Allah dilerse demektir. Mesela inşAllah Allah duamı kabul eder dersek Allah dilerse Allah duamı kabul eder anlamı çıkıyor ki haşa sanki Allah’ın gücünün üstünde başka bir güç varmış demek gibi oluyor. O yüzden dikkat edelim. Rabb’imin izniyle sıkıntılar gelip geçicidir ve bu imtihanlara sabır göstermek gerekir,insanın içten samimice ağlayarak ettiği duayı Rabb’im geri çevirmez diye düşünüp her dua kabul olacak gibi düşünmek lazımdır. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Babaya vurmak

caresizbiri
Arkadaşlar dua ile birkaç bilgi okudum dualarin kabul olmasi için içten ve ağlamak lazim diyor (bilerek ağlamak değil) arkadaşlar burda kafami kariştiran bişiler var dua’ya başlarken 1 kere bismillah çeksek yetermi ??? Bu soruma cevap bulursaniz memnun olurum birde bir dua’yi 3 4 kere okursak kabul oluyormus öyle bir şey varmi ?

Okudunuz mu?  Kuranı kerim arapça rakamlar

Alp Türkoğlu
Ağlayarak tövbe edersen akıttığın gözyaşı dünyadaki tüm sulardan daha çok söndürecek böyle bir hadis yada kıssa vardı Berat gecesi ile ilgli tam hatırlayamadım


mum
< 1 kere bismillah çeksek yetermi ? >
Euzu besmele hamd ve salvele sünnettir.


Kayıtsız Üye
Benim çok istediğim bir duam var. Bazen duamı edince ağlıyorum ama dumanın kabul olacağınada inanıyorum. Duamı ederken Allah’ım senin kapına geldim beni boş çevirme diyorum ve ben böyle dedikten sonra içime bir his doğuyo sanki yavaş yavaş zamanla o duamın kabul olacağını gösteriyor. Sanki o kapı yavaş yavaş bana açılıyo gibi hissediyorum sizce bana bu his Allah tarafından mı geliyor.

Okudunuz mu?  Amca çocukları birbiri ile evlenebilirmi dinimiz bu konu da ne diyor?

Kayıtsız Üye
bende çok dua ediyorum istediğim bir şey için ağlıyorum dua ederken umarımsenınde duan hayırlısıyla kabul olur


ağlayarak dua etmenin fazileti, ağlayarak dua etmek, ağlayarak edilen dua kabul olur mu

Bu kategoride yer alan Ekmek kırıntısı olan yerde uyumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağlayarak dua etmenin fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.