Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
missa04
Abone

Arkadaşlar tarafından dışlanmak

Arkadaşlar tarafından dışlanmak

birisi
Arkadaslarim tarafından dislaniyorum hangi duayi okumaliyim biri bana yardim etsin ne yapacagimi bilmiyorum çok kotu bir durumdayim iletişime geçelim lütfen


Cevap: Arkadaşlar tarafından dışlanmak

Kayıtsız Üye
sekin olup onla konuş hala devam ediyorsa ondan uzak dur yine devam ediyorsa öğretmenine söyle ama onla döğüşme

Okudunuz mu?  Eşimden boşanma aşamasına geldim ne yapmalıyım

Cevap: Arkadaşlar tarafından dışlanmak

halilcan
hangi konularda dışlanıyorsunuz?
İslami bir konuysa onlara umursamamak lazım. Evet bazen şartlar çok zor olabiliyor ama en azından eliniz geldigince onlara uymayın, gücünüz yetmiyorsa o tarz konulara girmeyin. Allah’a sığının.

”Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah’ın yolundan şaşırtıp saptırırlar. Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak ‘zan ve tahminle’ yalan söylerler.” (En’am Suresi, 116)

Okudunuz mu?  Su kaçmaması için kulağa sokulan vazelinli pamuk/kağıt havlu/mendil orucu bozar mı?

Kuran ahlakına uygun yaşamayan toplumların ortak özelliği, kitlevi bir aldanış içinde olmalarıdır. Bu ayetten de anlaşıldığı gibi, böyle bir toplumun bireylerinin pek çoğunun aynı yapıda olması, bir tür sürü psikolojisi meydana getirir ve zaten var olan yanlışı daha da kuvvetlendirir. Allah’ın ve ahiret hayatının varlığını kavrayamayan bu tür toplumları Allah Kuran’da cahiliye toplumu olarak tanımlar.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimin önemi ile ilgili hadisler

arkadaşlar tarafından dışlanmak

Bu kategoride yer alan Kefaret orucuna nasıl niyet edilir Niyet şekli nasıldır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşlar tarafından dışlanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.