Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:24
sizden09
Abone

Geçmişte kılınmayan namazlar

Geçmişte kılınmayan namazlar

Hasan01
Selamun Aleykum ben bir yerde duydumki kılmadıklarım namazın hepsini tek tek cehennemde kılacakmışım doğrumu bu ben şu an 15 yaşındayım namaza geç başladım şimdi o geçmişteki namazları nasıl telafa ede bilirim o kılmadıklarım namazı nasıl kıla bilirim


Yorum: Geçmişte kılınmayan namazlar

bbgbbg
Vakit namazlarının sünnetlerinde kaza namazlarına niyet edebilirsin.Veyahut her vakit namazından sonra ekstra o vaktin geçmiş kazalarından birini kılabilirsin.Zaten yaşın 15 en fazla 1-2 yıllık kaza namazın vardır.Allah’ın izniyle bitirirsin.Yılda 365 gün var her gün her vakit namazından bir tane olduğu için 1 yıllık kaza namazında 365 sabah,365öğle,365 ikindi,365akşam ve yatsı var.Bu şekilde ne kadar kaza namazın olduğunu hesaplayıp bir kenara yazabilirsin.Kıldıkça ordan azaltırsın.

Okudunuz mu?  Namazda rekat sayısında şüpheye düşmek namazı tekrar etmeyi gerektirir mi ?

kaza namazlarimi bitirmeden olursem

Bu kategoride yer alan Güsül almak için cünüp biri ne kadar beklemeli? 1 dakika beklersek gusul sayılır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geçmişte kılınmayan namazlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.