Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
sizden9
Abone

Namaz sonundaki selam

Namaz sonundaki selam

trabzon
kaza namazı kilarken sonunda selam verdim mi vermedim mi diye supheye dustum ne yapmam gerekiyor gunaha girdim mi


Cevap: Namaz sonundaki selam

yusuf_y
Namazı baştan kılman daha iyi olur. Bilmediğin için günaha girmessin.


Cevap: Namaz sonundaki selam

trabzon
dusununce yaptim gibi geliyor ama ne biliyim aklimi karistirdi soriyim dedim

Okudunuz mu?  Şafii mezhebi nasıl taklit edilir

Cevap: Namaz sonundaki selam

halilcan
Soru: Evimde yalnız başıma akşam namazının farzını kıldım ve arkasından sünnetini de kıldım. Ancak farzdan sonra selam verip vermediğim konusunda içime bir şüphe düştü. Selam verdiğimi hatırlamıyorum. Sünneti tamamladıktan sonra sehiv secdesi yaptım. Bu yaptığım doğru mu yoksa değil mi?

Okudunuz mu?  As bin vail es-sehmi kimdir?

Cevap: Değerli kardeşim! Namaz kılan kimse namazın rukünlarından birini yerine getirip getirmediği hususunda şüpheye düşerse onu yerine getirmemiş olarak kabul edilir. Asıl olana döner ve şüpheye düştüğü ameli tekrar eder. Ebu Said el-Hudri (RadıyAllahu Anh)’dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  Kadının pantolon giyinmesi

Sizden biriniz namazında şüpheye düşerse ve üç rekat mı yoksa dört rekat mı kıldığını hatırlayamaz ise şekki terk etsin ve yakınen bildiğine göre (üç rekat kılmış gibi) hareket etsin. Sonra da selam vermeden önce iki secde yapsın. Şayet beş rekat kılmış olur ise fazladan bir rekat kendisine şefaatçi olur. Dört rekat kılmış ise de şeytanı zelil duruma düşürmüş olur.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken oturuş şeklim yanlış

Değerli kardeşim! Selam vermediğine dair şüphe sana geldiği anda selam vermek için geri dönmeli ve sehiv secdesi yapmalıydın. Sonra da kalkıp sünneti kılmalıydın. Ancak sen hükmü bilmediğin için iki rekat sünnetten sonra selam vererek akşam namazının farzına selam vermiş oldun. Kılmış olduğun iki rekat sünnet, akşam namazının farzına ilave edilmiş fazlalıktır ki (hükmü bilmediğin için) namazı iptal etmez. Akşam namazının farzı sahih olur ama sünneti sahih olmaz. Allahu âlem…

Okudunuz mu?  Rramazanda abdest alırken ağza su almak uygun mu

namazda selam verip vermedigimi hatirlamiyorum

Bu kategoride yer alan Haram İşlerken Ölmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz sonundaki selam Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.