Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
sizden9
Abone

Sabah Namazına Kalkamadım

Sabah Namazına Kalkamadım

1stwarrior
Arkadaşlar şuan orucum ve ne imsaha ne de sabah namazına kalkabildim . 4 tane alarm kurmama ragmen kalkamadım 10 dk ile kaçırdım sabah namazını . Dün çok yorgundum ve geç uyumuştum . Şuan sabah namazının farzının kazasını kılsam kabul olur mu ?

Okudunuz mu?  Tövbemi bozdum zil zurna sarhoş oldum

Cevap: Sabah Namazına Kalkamadım

Kayıtsız Üye
Allah’a dua edin size yardım eder sabah namazına kalkarsınız


Cevap: Sabah Namazına Kalkamadım

yasemin
öğle vaktıne 50 dak . kalana kadar sabah namazını kazasını olduğu gibi kılabiilrsin . Niyetinde zaten kalpten geçmesi önemlidir , kalbinden niyet ettiysen bugün için , sorun olmaz


Cevap: Sabah Namazına Kalkamadım

halilcan
Uyuyakalmak,şer’an namazın kazaya bırakılmasına sebeb olarak kabul edilir.Ancak bu kimsenin kaçırdığı namazı hemen kaza etmesi,namazı da kazaya bıraktığı için tevbe ve istiğfar etmesi lazımdır.

Okudunuz mu?  Sevdiğini Allah için sevmek (soru)

Namaın kazaya kalmasının meşru(dinde mazeret kabul edilecek) sebebi üçtür.

1-Unutmak
2-Uyuyakalmak
3-Muharebe (savaş)esnasında düşmandan hiç fırsat bulamamak.Yani savaşın kendisi mazeret değildir.Zira savaşırken dahi sahabe-i kiram bir kısmı savaşıp,diğerleri namaza çekilir,onlar gelir diğerleri namaz kılmak suretiyle namazları kazaya dahi bırakmamışlar.Ancak muharabenin en şiddetli anında saftan ayırılıp kılmaya fırsat bulamamak namaz için meşru sebeb sayılmıştır.Ancak bu mazeretlerin dışında keyfi sebeplerden namazı geçirmenin cezası 80 yıl cehennem azabıdır.

Okudunuz mu?  Yaratmak kelimesi

böyle bir durumda öğle vaktindeki kerahat vaktinden önce sabah namazını kılacak olursanız sabah namazının sünnetinide kılarsınız.


sabah namazına kalkamadım

Bu kategoride yer alan Üç aylarda çocuğu sütten kesmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah Namazına Kalkamadım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.