Anasayfa
23 Ocak 2023, 23:35
missa04
Abone

Livata yapanın evlilik durumu

Livata yapanın evlilik durumu

Kayıtsız Üye
Allah ın selamı üzerinize olsun. Lütfen gereksizce yargılayacak arkadaşlar yorumda bulunmasın herkesin günahları vardır. Ben 23 yaşında bir erkeğim, geçmişte ( 17-18 ) yaşlarımda iken bir erkekle livata yaptım ancak o zaman bunun bir günah olduğunu düşünmeyi bırakın ne yaptığımın bile farkında değildim ( Homoseksüel değilim. Kesinlikle erkeklerden hoşlanmıyorum. O zaman nasıl bir cahillikse oldu keşke olmasaydı. İnanın farkında değildik sonuçların.) Üstünden geçen zaman zarfında gittikçe dinimi öğrendim ve nasıl büyük bir günah olduğunu anladım. Ki o zamanlardan beri tekrar asla ama asla dönmedim ve ateşlerde parça parça yaksanız dönmem tövbe. Defalarca kez içim cayır cayır yandı bu günahtan dolayı her daim tövbe ediyorum ve etmeye devam edeceğim. Zannetmeyin ki buraya utanmadan yazıyorum ve hayatım boyunca da utanacağım.
Şu an ufukta bir evlilik gözükmüyor ama bunun bir sebebi de benim. Böyle bir şeyi evlenmek isteyeceğim kişiye açıklayamam. Yani nasıl anlatabilirim ki ? Sormak istediğim soru şu benim evlilik görüşmesi yapacağım bir kişiye geçmişte livata yaptım diye söylemezsem kul hakkına girer miyim ? Bana zina yaptın mı diye soran biri olduğunda livatayı zina kabul etmeyip ( kelime anlamı olarak zinanın bir erkek ve kadın arasında olması gerektiğini biliyorum.) bundan bahsetmez isem evleneceğim kişinin hakkına girer miyim ?
Arkadaşlar lütfen yorumlarınız bilgi içerikli olursa daha iyi olur. Geleceğimi sizlerin yorumlarına bakarak çizeceğimi unutmayın lütfen. Allah cümlemizin tövbelerini kabul etsin. Selametle

Okudunuz mu?  Müezzinin toplu halde tesbihat yaptırması caiz mi

Cevap: Livata yapanın evlilik durumu

mum
Allah affetsin.
O günahını asla hiç kimseye anlatma.
Evleneceğin kişiye açıklaman da gerekmez.


Cevap: Livata yapanın evlilik durumu

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun cevabınız için ama daha açık olarak şuraya cevap verebilir misiniz ? "Sormak istediğim soru şu benim evlilik görüşmesi yapacağım bir kişiye geçmişte livata yaptım diye söylemezsem kul hakkına girer miyim ? Bana zina yaptın mı diye soran biri olduğunda livatayı zina kabul etmeyip ( kelime anlamı olarak zinanın bir erkek ve kadın arasında olması gerektiğini biliyorum.) bundan bahsetmez isem evleneceğim kişinin hakkına girer miyim ?"
Ve içtihad olarak bir kaynağı var mı ? Allah yardımcınız olsun…

Okudunuz mu?  Yavru Kediyi Annesinden Ayırarak Beslemek Günah mıdır?

livata yapan erkek evlenebilir mi, livata, Trans

Bu kategoride yer alan Akrabalık ve komşuluk ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Livata yapanın evlilik durumu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.