Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:23
Namazlar
Yönetici

Kadınlar Nasıl Rüku Yapar?

Kadınlar Nasıl Rüku Yapar?

musab
Kadınlar Rükuda Ne Kadar Eğilir?


Kadın sadece, elleri dizlerine ulaşacak kadar eğilir. Ama kadınların da kırk beş dereceden daha az eğilmesi rüku sayılmaz. En az bu kadar eğilmelidirler. Bunu çoğu kadın ihmal etmektedir.

=====
Kaynak İçin Bakınız: Prof. Dr. Faruk Beşer, Hanımlara Özel İlmihal, s.111.
=====

Okudunuz mu?  Yeni Namaz Kılmaya Başlayanların Hataları

Cevap: Kadınlar Nasıl Rüku Yapar?

yasemin
Geçen bir bayanda dikkat ettim ben. Hani rukuya egilirken biz ellerimizi aynı anda bırakırken , o önce sağ sonra sol elini bıraktı rukuya öyle yöneldi. Bitirince sordum Peygamberimizin de öyle yaptığını söyledi yani hocası ona öyle demiş. Bunun aslı varmıdır ? Ben ne duydum ne de okudum , konu açılınca merak ettim

Okudunuz mu?  Ölünün arkasından günahları için namaz kılınır mı ?

bayanlar rukuya nasıl egilir, kadın rüku

Bu kategoride yer alan Cemaatle namaz kılarken müezzinlik yapanların, müezzin mahfilinde tek başına kalması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınlar Nasıl Rüku Yapar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.