Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
missa04
Abone

Hafızlığı unutmamak için ne yapmalı

Hafızlığı unutmamak için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
hafızlığı unutmak günah mı? hadis

Bi bayan var hafiz diyorlar genc kızken oldum diyor.ama kurani bakarak okuyor.hafiz olmak kurani tamamen ezberlemek değil midir?unutulursa hafizligi gitmis olur mu?yani bir kere olunca unutulsa da hafiz midir?
Baska bir tanidigimiz da hafiz.ama yolda yururken bile tekrar ediyormus içinden.unutmamak için

Okudunuz mu?  Eşim ve ailesi bana soğuk davranıyor

Cevap: Hafızlığı unutmamak için ne yapmalı

yasemin
Hafız olmak , gerçekten bir mükafat , kalbinde Kuranı taşımak mükemmel bir şey , ama önemli olan yaşayan Kuran ı Kerim olabilmek , haliyle düşüncesiyle tavrıyla kelimeleriyle herşeyiyle yaşayan Kuran olmak . Yoksa flashbelleklerede yüklüyoruz . Bakmaktan ziyade ; yaşaması daha önemli . Devamlı hatırlayıp içinden tekrar ederse , zihni unutmaz tabi .


hafızlığı unutmamak için ne yapılmalı

Bu kategoride yer alan Kimi benden çok seversen onu senden alırım Bu Söz Gerçek Mi Değil Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hafızlığı unutmamak için ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.