Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:37
missa09
Abone

Bir cami için adanan adak, başka camiye verilebilir mi?

Bir cami için adanan adak, başka camiye verilebilir mi?

Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleyküm ;

Benim aklıma takılan bir soru var, ama bunu sorular kısmına yazmak istemedim . Kusuruma bakmayın . Beni burdan aydınlatırsanız çok sevinirim .

Gerçekleşmesini beklediğim bir durumum vardı . Gerçekleşirse şayet ; komşusu olduğum camiye yardım yapıcam diye gönlümden geçirdim . Hamdolsun gerçekleşti . Şimdi ben bu niyetimi gerçekleştiricem inşAllah ama mahallemizde yeni yapılmakta olan bir cami var. Kalbim bizim camiye değil de ; yeni yapılan camiye yardım yapmamın dha doğru olduğunu söylüyor . Şimdi ben muallakta kaldım . Sözümde durup kendi camimizemi yardım yapmalıyım , yoksa yeni inşa edilen camiyemi yapmalıyım ? Bunu size danışmak istedim

Allah razı olsun hocam . Dua ile
İsimsiz


Cevap: Bir cami için adanan adak, başka camiye verilebilir mi?

mum
< Kalbim bizim camiye değil de ; yeni yapılan camiye yardım yapmamın dha doğru olduğunu söylüyor >
Kalbe gelen düşünce şeytandandır. Kişi sadakayı nereye adamış ise oraya vermek zorundadır.
İnsan bir adak adadığında, şeytan o adak yerine gelmesin veya değişsin diye çok uğraşır. neden mi? Çünkü müslüman sözünde durmamış ve adağı yerine gelmemiş olur. Yani bir farzı terk etmiş olur.

Okudunuz mu?  Evham yapmak ne demek?

Yorum: Bir cami için adanan adak, başka camiye verilebilir mi?

Kayıtsız Üye
Hocam mesela adağı camii diye söyledim ama camiden önce daha muhtaç ve ihtiyaç sahibleri varken camiye vermek doğru mu ben bunu yanlış görüyorum daha muhtac ihtiyaç sahibleri varken camiinin benim yardimima veya adagima ihtiyacı varmı ki

Okudunuz mu?  Cüzi irade ne demektir örnekler

Yorum: Bir cami için adanan adak, başka camiye verilebilir mi?

kastamonu37
Adaginizi olduğu gibi yerine getirin imkan varsa fakirlere de yardım edersiniz veya bir kısmını camiye bir kaç pay da belli fakir fukaraya ayirirsiniz bence mantıken böyle olabilir


mum
< ama camiden önce daha muhtaç ve ihtiyaç sahibleri varken camiye vermek doğru mu >
Adak adarken yer ve kişi belirtmeyin sonra dilediğinize verin ama belirtirseniz artık oraya vermek zorundasınız neden mi? Sözünde durmak farzdır.

Bu kategoride yer alan Sübhaneke duasının türkçe okunuşu ve anlamını öğrenmek istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir cami için adanan adak, başka camiye verilebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.