Anasayfa
8 Mayıs 2022, 18:01
sizden2
Abone

Geceleyin duaların kabul edildiği vakit ?

Geceleyin duaların kabul edildiği vakit ?

r1dv4n06
Geceleyin öyle bir zaman vardır ki, müslüman bir kimse o zamana rastlayıp Allah’tan dünya ve âhirete dair hayırlı bir şey dilerse, Allah ona dilediğini verir. Bu her gece böyledir. (Müslim, Müsâfirîn 166, 167)

(Her gece seher vakti, Allahü teâlâ buyurur ki: İstigfar eden yok mu, affedeyim. İsteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim.)[Müslim] Bu vakitte uyanmak için yatarken okunacak bir dua var mıdır ? Ve o anı yakarlarsak İnşaAllah duamız anında kabul olup tecelli eder mi ?

Okudunuz mu?  İnsanların arasını düzeltmek ile ilgili hikaye

Cevap: Geceleyin duaların kabul edildiği vakit ?

imam
Gece duaların kabul edildiği saat, gecenin 3/1 dir.
Yani imsak vaktine 1-2 saat kaladır.
Uyanmak için bir saat kur ve Allahtan samimice dile dua et


Cevap: Geceleyin duaların kabul edildiği vakit ?

Kayıtsız Üye
allah-u Teala zamandan ve mekandan münezzeh değil mi? Neden ille de gecenin belli bir vakti?

Okudunuz mu?  Kötülük ettiğimize iyilik etsek günahımız silinir mi

Cevap: Geceleyin duaların kabul edildiği vakit ?

@hmet
Allah mekandan münezzehtir evet, gündüz olsa neden gündüz!! saçma soru olmadı mı sence
gecenin son vakti çünkü kim kaç ayar belli olsun diye! Allah’a yakın olmayı içten dileyenler ancak o saatte


yasemin
Gece ibadeti çok faziletli ve sevabı boldur. Duaların geri cevrilmedigi belirtilir. Neden gece sorusuna gelince ise , insan çoğu zaman nefsinin kölesi olarak yaşamakta , gece kolay kolay kimse uykusundan uyanmaz , nefse ağır gelir. Uyanmak istemez. Iste bu noktada eğer bir insan nefsinin yenerde herkes uykuda iken o Rabbinin karşında olursa , Rabbiyle başbaşa olursa gece namazının anlatılan faziletlerine erer. Kendi isteğini ve nefsinin kenara atıp Allah için Onun rızası için kalkıp Onun huzurunda olmuştur

Okudunuz mu?  Uyandığım da neredeyse her gün ıslaklık oluyor termidir

Kayıtsız Üye
O gecenin bir vaktini yakalamak insanın kaderinde varsa yakalarsınız benim seneler önce başıma gelmişti kalktım namaz kıldım hatta o zaman namazı bile doğru kılmayı bilmiyordum bir dua ettim içten ve kalpten bir şekilde ve sonra kalbimin üstüne tarifsiz bir huzur doldu ve duam anında kabul oldu şuan o zaman dilimine benimde çok ihtiyacım var ama hatırlayamıyorum Allah her şeye yeter istemek ile kalpten istemek arasında ince bı çizgi var o saat diliminde hayırlı bir şey isteyin kalbinizden ihlasla kabul olur inşAllah

Okudunuz mu?  Allahtan karakterini değiştirmesini istemek

gece duaların kabul olduğu saat, gece saat kaçta dualar kabul olur, gece dua kabul saati

Bu kategoride yer alan Oruçlu iken zevk suyu gelmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geceleyin duaların kabul edildiği vakit ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.