Anasayfa
11 Temmuz 2023, 12:51
sizden9
Abone

Süt Emme ile ilgili

Süt Emme ile ilgili

yusufbagci
Esselamü Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatüh.
Hanefi Mezhebine Göre
1- Süt annemizin (herhangi bir sebeple) kendisinden hiç süt emmemiş öz çocuklarıyla evlenilebilir mi?
2- Süt annemizin kardeşiyle evlenilebilir mi?
3- Bir babaanne veya anneanne torununu emzirebilir mi? Dini olarak buna engel var mı? Eğer emzirirse ve süt emme hakkındaki hükümler de gerçekleşmişse bu kişinin torunları birbiriyle evlenebilir mi?

Okudunuz mu?  Sosyal Medyadan (İnstagram Facebook vs) Karşı cinsi takip etmek caiz mi?

Cevap: Süt Emme ile ilgili

NuN
Hayır
Hayır
Sütünü emdiğin nenen, senin hem annen hem nenen olur. Anne-anne ise, dayıların ve teyzelerin senin kardeşlerin olmuş olur.


babaanne torunu emzirebilir mi

Bu kategoride yer alan (a.s) (r.a) bu dini kısaltmalar nedir? ne anlama gelir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Süt Emme ile ilgili Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.