Anasayfa
3 Eylül 2023, 1:10
sizden9
Abone

Namazda Kıraatla ilgili bazı sorular

Namazda Kıraatla ilgili bazı sorular

yusufbagci
Esselamü Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatüh.
Hanefi Mezhebine Göre
1- Birinci rekatta uzun bir tek ayet okuyup, 2. rekatta kısa ama birinciden daha çok ayet okumak mekruh olur mu? (Ayetel kürsi’den sonra adiyat okumak gibi).
2- Namazda Lamelif durağında durup geri almamak namazın sıhhatine zarar verir mi?
3- Namazda veya namaz dışında Kur’an okurken ayet sonunda hiçbir secavend olmayan ayetlerde sonraki ayete durmadan geçilebilir mi?
4- Namazda veya namaz dışında Kur’an okurken (Genellikle Kur’an-ı Kerim’in son cüzünde yer alan ve kısa ayetlerden oluşan surelerde) ayet sonlarındaki Lamelif duraklarında geçmeli miyiz? Yoksa ayet sonu olduğu için durabilir miyiz?
5- Namazın son rekatında Felak suresini okuyup Nas suresini tek olarak bırakmak mekruh mudur?
6- Namazda kısa sureleri ard arda okurken aralarda besmele çekmek mi iyidir çekmemek mi? Bu şekilde ard arda olan sureli birleştirerek okumanın hükmü nedir?
7- Zad harfini, farklı okuyanlar yani Dad okuyanların durumu nedir? (Fazl veya Fadl gibi) Namazları olur mu? Bu harflerin aslı nedir, yani hangisi doğrudur? Yani arapçada bu iki okuyuş da var mıdır? Aynı şekilde Da harfi Tı diye okunur mu? (Şeydan veya Şeytan gibi). Yine bir kişi namazda veya namaz dışında aynı Zad harfini bazı yerlerde zad olarak bazı yerlerde dad okusa namaz veya kıraat sahih olru mu?
8- Peltek zal, peltek se ve peltak za gibi Peltek harfleri çıkarabileceği halde uğraşmadığı için hiç çıkarmayanların namazları olur mu?
9- Ha(Noktasız) ve Hı (Üstten Tek Noktalı) harflerini dikkat etmediği veya öyle öğrendiği için yanlış okuyanların namazları ve kıraatlarının durumu nedir? (birbirine karıştıran ve tamamen yanlış mahreçten çıkaran)
10- Peltek Se ve Sin veya peltek zal ve ze harfini bilerek veya yanılarak birbirinin yerine okumak namazı bozar mı?

Okudunuz mu?  Çağrı merkezinde çalışmak haram mıdır ?

Cevap: Namazda Kıraatla ilgili bazı sorular

NuN
1 Hayır okuyabilir bu sünnete uygundur.
2 Hayır. Zaten geri almama imkanı da var o işarette
3 Secavend olsa bile geçilebilir.
4 Lamelif durağının anlamı "Durmasan iyi olur" anlamındadır. Yani durabilirsin de


kiraatlarla ilgili sorular, peltek

Bu kategoride yer alan Bankaların Nakit Avans Komisyonu veya İşlem Ücreti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda Kıraatla ilgili bazı sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.