Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden1
Abone

Zikir,Sure ve Salavatları Okuma Hızı

Zikir,Sure ve Salavatları Okuma Hızı

Crowley
Çok yavaş namaz kılan birisiyim.4 rekatlık bir namazı çevremdekiler 3-4 dakikada bitirirken ben 7-8 dk da anca kılabiliyorum.
Cemaate katıldığımda Ettehiyyatuyu zar zor yetiştiriyorum. Tesbihatta yine aynı şekilde herkes bitirirken benim çektiklerimin toplamı 33 ‘ü bulmuyor. O kadar kısa sürede özellikle telaffuzu zor olan Elhamdülillah ı nasıl çekiyorlar şaşıyorum. Zaman ve Dil alışkanlığıyla da alakası yok.

Okudunuz mu?  Allah'ın Kuranda lanetledikleri tövbe etse tövbesi kabul olur mu?

Sorum;
Sizlerde de böyle bir durum vardı da da sonradan düzeldi mi? Veya direkt hızlı olarak mı çekmeye başladınız.

Aynı namazda aynı sureleri okuyup namazı 3 dakika da bitiren ile 7-8 dk da bitiren arasında sevap farkı var mı?
Aynı şey salavat,zikir içinde geçerli ?

Okudunuz mu?  Kurumuş yemek lekesi namaza mani midir ?

Cevap: Zikir,Sure ve Salavatları Okuma Hızı

yasemin
Kendi deneyimimle yola çıkcam ; eski dönemlerimde ; bnde namazı 10 dk dan az sürede kılan , subbb subb , elhamm elhamm , alahuekber diye ışık hıızyla yalapşap kılan biriydim . NE zaman ki dank ettide ALLAHla irtibat kurmaya başladım , ozaman daha saygılıca daha edeplice ,daha anlaşılabilir daha hazmederek, yanlış yapmamaya özen göstererek kılmaya başladım, dolasıyla namaz surem oldukça uzadı hamdolsun .

Okudunuz mu?  Allah rıza için diyoruz ordaki RIZA ne demektir ?

Bir insan düşün en basit örnek , sevdiğin bir arkadaşınla buluşacaksın değil mi nasıl hazırlık yaparsın , vaktini hoş geçirmek için planlar yaparsın ozaman dilimine baya şeyler sığdırmaya çalışırsın ,kendine özenirsin , ne konuşacağına dikkat edersin , özenli kurduğun tasarladığın cümlelerin zihninde tekrar eder .
İşte namazda öyledir , namazı sıradanlaştırıp veya zikri görev gibi aman yapimde görevi tamamlamış olayım zihniyetiyle değil , Dostunla buluştuğun gibi özenerek – Ki en büyük dost sevgili ALLAH tır – yapmalısın , en güzel en layıkıyla ve en makbul olanda budur …

Okudunuz mu?  Alkol aldım ne yapmalıyım

Ben geldim Allahım , senleyim ,senin huzurundayım diye sevinçlee koşarak , ve seni karşısına davet ettiği için teşekkürlerin şükürlerinle vazifende bulunmalısın , aman gideyim 2 dakka kılayım geleyim mantığıyla değil , işte ozaman huzur olur mutluluk olur , gerçek huzur zaten Allahın huzurunda olmaktır .

Dua ile kardeşim , en güzel şekilde namazlarımızı eda edebilmek ümidiyle …

Okudunuz mu?  Aklıma dinimle ilgili şüpheler geliyor

—-
Bir de bir şey demek istiyorum sana , konu dışı ama ; kullandığın kullanıcı ismi – şu bilinen karakterden ( ateistlik gibi bir çok sapma düşüncenin öncüsü) – esimlenme değildir umarım . O ve Onun gibi şahısların isimlerini taşımak bizlere yakışmaz .


Namazda Okuyuş Hızını Değiştirmek Namaza Zarar Verir Mi?

Tövbekarrr
Namaz kılarken Fatiha olsun, Rabbena duaları olsun bazen hızlı başlayıp sonra yavaş okuyarak devam ediyorum sure veya duanın ortasında. Aynı şekilde yavaş başlayıp hızlandığım sonra tekrar yavaşladığım yada hızlı başlayıp yavaşladığım sonra tekrar hızlandığım da oluyor. Namazdaki okuyuşta okuyuş hızını duanın veya surenin ortasında değiştirmenin namaza bir zararı olur mu?

Okudunuz mu?  Boşanma sonrası KADIN ve ERKEK pişmanlığı

Bunu namazda dalga geçmek için yapmıyorum. Vesveseli bir insanım ve aklıma kötü bir şeyi geldiğinde böyle yapınca dikkatim vesveden başka yöne kaydığı için yapıyorum.


namazda sure okuma hızı

Bu kategoride yer alan Benim ihtiyacımdan fazla elbisem ve eşarbım var, ne kadar zekat düşer? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zikir,Sure ve Salavatları Okuma Hızı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.