Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
sizden9
Abone

Oy Vermemek günah mı?

Oy Vermemek günah mı?

ugur2015
Selamün Aleyküm benim sormak istediğim soru ben internette dolaşırken oy vermeyin şirktir falan diyordu bende saf gibi inanıp oy vermedim.
şimdi öyle pişmanım ki son yaşananlardan dolayı çok korkuyorum hepsi benim yüzünden olduğunu düşünüyorum vicdanım hiç rahat değil. tövbe etsem Allah beni bağışlarmı?

Okudunuz mu?  Babannem ayakta yürüyebildiği halde oturarak namaz kılıyor.bu doğrumu.?

Cevap: Oy Vermemek

doganozguc
Müslümanımızın bilgi ve bilinç seviyesini gösteren hususlardan biri de budur; her seçim zamanı böyle söyleyen ve bunu yaymakla kendilerince şirkten kaçınmaya çağıran vatandaşlarımız olur.

Mantık şudur: Türkiye Cumhuriyeti bir şeriat devleti değildir. Demokrasi de İslam değildir. Partiler demokrasinin kurumlarıdır. O halde herhangi bir partiye oy vermek Allah’ın hükmünden başka bir hükmü, yani başka bir yönetim biçimini istemek, onu kabullenmek demektir. Oysa ‘Kim Allah’ın indirdikleriyle hükmetmezse ya kâfirdir, ya zalimdir, ya da fasıktır’ (5/44,45,47). Önce malumu bir kez daha ilam edelim: Türkiye elbette bir şeriat devleti değildir.
Demokrasi de elbette İslam değildir, İslam da demokrasi değildir. İslam bir devlet kuracak olsa elbette bugünkü anlamıyla demokratik bir devlet kurmayacaktır. Ne var ki demokrasi içi boş bir şablondur. İnsanlara bir değer ya da inanç dayatmaz.

Okudunuz mu?  Para karşılığı ibadet yapmak

Demokrasinin temel rüknü, halkın kendisini yönetenleri seçmesi, beğenmediğinde de değiştirebilmesidir. Bunun dışında demokrasi için söylenenlerin hepsi doğal hukukun ve evrensel ahlakın verileridir, demokrasi değildir. Bu iki şartı İslam da kabul eder. Dolayısıyla İslam demokrasi değildir ama demokrasinin içi İslam’la doldurulabilir.

Okudunuz mu?  Hicri takvim ve miladi takvim arasındaki farklar nelerdir

Az kötüyü seçmek de yine kötülükten yana olmaktır ve oy vermezlerse ne olur? Verselerdi yüz seçmenin mesela elli beşi az kötüyü iktidara getirecek ve çok kötü kırk beş kişide kalacakken, vermedikleri takdirde az kötü kırka düşecek, çok kötü yüzde altmış oyla iktidara gelmiş olacaktır. Bu durumda işte o çok kötünün seçilmesini sağlayanlar bu akıllı şeriatçılardır.

Okudunuz mu?  En faziletli sadaka hangisidir?

Cevap: Oy Vermemek

@hmet
Oy veren herkes sorumludur. İyiye vermediğinden ve kötüye vermişse verdiğinden.
Oy vermek şir değil bir görevdir, herkes Allah’a yakın olanı seçmek zorundadır.


Cevap: Oy Vermemek günah mı?

Kayıtsız Üye
Seçilen kişilerin belli islami vasıflara sahip olup olmadığı irdelenmeden araştırılmadan yapılan seçimlerin islama aykırı olduğu kanaatindeyim.

Okudunuz mu?  Oyun, Film İndirmek Caiz midir? Kul Hakkına girer mi?

Şöyleki; bizi yöneteceklerde Allah korkusu geri kaldığında adı İslamcı da olsa şeriatçı da olsa bu kimlikler sözde kalıyor, ve bu kişilerin islami yönetimden ziyade kendi yapmacık zihniyetlerine gore yapmacık bir din anlayışları olduğunu görüyoruz.

Yani içki, kumar, şans oyunları, faiz, vb. pislikleri ortadan kaldıracak bir parti var dır belki o da dindar görünümlü cahil insanlar tarafından secilemiyor maalesef

Okudunuz mu?  Cennette Her İstedigimiz Olacak Mı ?

@hmet
< seçimlerin islama aykırı olduğu kanaatindeyim. >
İslama en yakın olanı desteklemek bir görevdir.


oy mum yana, oy vermemek günah mı, demokrasi

Bu kategoride yer alan Sıcaktan meni gelebilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oy Vermemek günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.