Anasayfa
27 Haziran 2022, 0:18
sizden91
Abone

Meni mezi temizliği ile ilgili

Meni mezi temizliği ile ilgili

sakaryalı12
Abilerim öncelikle merhaba.Benim sorum erkeklik organına bulaşmış olan meni veya mezi sadece su tutulduğu zaman temizlenmiş olur mu sabun kullanmamıza gerek var mı sadece su kullandıysak pis mi kalmıştır ve bu pislik koltuk yatak gibi yerlere de bulaşmış mıdır sonradan ?
Çünkü ben orayı açıkçası su ile yıkadım diye hatırlıyorum çünkü pislikk gözükmüyor ama sabun kulanmadım ve bu şekilde de yatağıma koltuklara oturdum oralara pislik bulaşır mı acaba ? görünürde beyaz sıvı falan gözükmüyor organımda ama ya kaldıysa ?

Okudunuz mu?  Aleviler Kurban bayramini kutlar mi?

Cevap: Meni mezi temizliği ile ilgili

doganozguc
çamaşırın hepsini/tamamını yıkamanız icap etmez, necasetin/pisliğin bulunduğu/bulaştığı yeri temizlemeniz kâfidir.

Ancak dikkat etmeli, dağınık ve savruk olmamaya gayret göstermeli; tuvalet, taharet-istinca-istibra ve itinkada hassasiyet göstermelidir! Rasûlullah Efendimiz (s.a.v.), "en-Nezâfetü mine’l-îmân: Temizlik imandandır" buyurmuşlardır. [Müslim, Sahih, Taharet 1; Darimi, Sünen, Vudu 2; Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5, 342, 344; Aclûnî, Keşfü’l- Hafâ, 291] Bu hususta daha pek çok hadis rivayet edilmiştir.

Okudunuz mu?  Ne yapsam Ramazanda Teravih Namazına gidemiyorum !

mezi bulaşan yerleri su ile temizlemeniz gerekir ve abdesti bozduğu için abdest almanız gerekir.Menide hepsini tamamını yıkamanız icap etmez, necasetin pisliğin bulunduğu bulaştığı yeri temizlemeniz kâfidir. Ancak dikkat etmeli, dağınık ve savruk olmamaya gayret göstermeli; Gusül abdesti alınız


Cevap: Meni mezi temizliği ile ilgili

Kayıtsız Üye
Ya hayir zaten onlari temizledim sadece organimin ustunde kalan ve meni olup olmadigini bilmedigim seyi sabunlamadim sadece sabunsuz sabun kullanmadan su tuttum organima bu sekilde pislik gitmis midir cunku gitmediyse ben bu zekilde evimdeki her yere oturdum o zaman organimdaki pislik oralara da bulasmis olu
r mu

Okudunuz mu?  Şeytan vesvese üstüne vesvese veriyor ne yapmam lazım

Cevap: Meni mezi temizliği ile ilgili

sakaryalı12
Yok benim takıldığım konu şu siz yine de çok saolun ama şimdi ben malum organımı yıkamadım ve bu şekilde dolaştım yaklaşık 1 gün falan yeni yıkadım ama yıkamadağım süreç içinde koltuklara yatağıma vb yerlere oturdum bu halde peki bu oturduğum yerlere de mi pislik gelmiştir bu 1 gün içerisinde yani pisken oturduğum yerlere bulaşmış mıdır ?

Okudunuz mu?  Sıkıntılarım var nasıl kurtulabilirim

Kayıtsız Üye
Kuru meni bir yere bulaşmaz


mezi camasirda nasıl temizlenir, meni

Bu kategoride yer alan Berat kandili orucuna nasıl niyet edilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni mezi temizliği ile ilgili Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.