Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
sizden04
Abone

Mezi akıntısı varken uyumak caiz mi?

Mezi akıntısı varken uyumak caiz mi?

Millennium
Kisiden mezi gelrken uyus uyaninca gusül ona farz olur mu?


Cevap: Mezi akıntısı varken uyumak caiz mi?

@hmet
Mezi gusül gerektirmez bunu unutma.
Mezili halde uyumak günah değil haram değil.


Cevap: Mezi akıntısı varken uyumak caiz mi?

Millennium
< Mezi gusül gerektirmez bunu unutma.
Mezili halde uyumak günah değil haram değil. >

Peki dediğim gibi gusül gerekir mi? Yani ihtiyaten farz mı olur?


Cevap: Mezi akıntısı varken uyumak caiz mi?

sakaryalı12
ama merak ettiğim bir şey var mezi veya meni sonuçta haram olmasa bile erkeklik organının üzerinde meni veya mezi varsa bu yatağa falan bulaşmıyor mu

Okudunuz mu?  Babamı Affedemiyorum Ama ölüm Döşeğinde

@hmet
< gusül gerekir mi? >
Cevapları okumuyor musunuz yoksa anlama sorunuz mu var bilmiyorum.
Gusül gerekmez yazmıştım 🙁
< yatağa falan bulaşmıyor mu >
Kuru ise bulaşmaz


sakaryalı12
Ahmet hocam size özel mesaj olarak bir soru sorabilir miyim biraz tanıyorum da herkes görmesin istiyorum olabilir mi acaba ?


@hmet
Kullanıcım adım Ahmet ben Abdullah.
Özel soruda kastın nedir bilmiyorum
dini soru ise buraya yaz başka türlü imkan yok maalesef


sakaryalı12
tamam o zaman sorum şu hocam : Bunu sordum ama cevap gelmedi siz cevaplarsanız çok mutlu olacağım :

Okudunuz mu?  Burun estetiği yaptırmak günah mı

artık delirmek üzereyim ne yapacağımı bilmiyorum.Şimdi sorum şu : –Ben geçen gün gusül abdestimi aldım ardından da etek tıraşı oluyordum o sırada temizlensin diye o malum bölge su tuttum ancak su kaynakmış ve tabi olan oldu 🙁 sonra organımın üstünde beyaz bir şey gördüm bu sabun olabilir dedim elim sabunluydu ama sorum şu :Böyle bir şeyden sıcaktan meni gelmesi mümkün müdür şevhetsiz zevksiz gelebilir mi yoksa ben vesvese mi yapıyorum.Ama ikinci sorum şu bu gelen meni mezi veya her ne ise ben banyodan organmı yıkamadan çıktım ve 1 gün boyunca da öyle dolaştım koltuklara sandalyeme yatağıma oturdum hepsine meni mezi mi bulaştı şimdi hepsini yıkamam mı gerekiyor evin her yerine oturdum değdim malum erkeklik organımdaki meni veya mezi oralara da mı bulaşmıştır delireceğim lütfen yardım edin 🙁

Okudunuz mu?  Aklımızdan geçen ama yapmadığımız şeyden sorumlumuyuz ?

@hmet
Hepsi vesvese hiç aldırma
ayrıca vesvese sorularını yazarak bizi de yorma 🙂


sakaryalı12
Çok çok saolun hocam günlerdir düşünüyordum beni aydınlattığınız için çok saolun peki meni ıslak olduu zaman bulaşmaz mı bu durumda


@hmet
bulaşan yeri yıka çok mu zor.
Ha idrar ha meni bulaşmış fark etmez.


sakaryalı12
İyide dediğim gibi evdeki her yere oturdum ve nereye bulaştığını hatta bulaşıp bulaşmadığını bilmiyorum 🙁


imam
Ne saçma soru
Sanki bir kova meni ile evde gezmiş her tarafa akıtmış
Tevbe ya rabbi

Okudunuz mu?  Kurana göre Uzaylılar varmı?

HamzaAdam
Abim, mezi akarken senin üzerinde kaç kıyafet vardı, normal çamaşır ile bir pantol veya pijama, meziyi asla dışarıya geçirmez, rahatla biraz akarsudan bahsetmiyoruz, yavaşça kaygan bir sızıntıdan bahsediyoruz, Sadece çamaşırla otursan gene bir şey olmaz, genelde külotların ön tarafı iki katlıı olur, hadi iki katlı olmasın bişey olmaz çamaşıra bulaştıktan sonra çamaşırdan çıkıp oturduğun yere mi bulaştı hadi çıplak oturmuş olsan, oturduğun yere akmadığı sürece orası temizdir, Çünki o konuda bir bilgin yok tamam mı? Şeriat zahire bakar, yoksa yoktur, varsa vardır, baktın bulaşmış o zaman oraya su serpersin, çünki Peygamberimiz (S.A.V) öyle buyurdu, yıkamazsın, silmezsin, sadece su serpersin, çamaşıra bulaşan mezi su serpilerek temizlenir, için rahat etsin. Gerçekten bilmediğin şeylerin ardına düşme, çünki düşündükçe düşünürsün ve sonu gelmez.

Okudunuz mu?  Yemin ettim bozmak için ne yapmalıyım

HamzaAdam
Meni bulaşan yer yıkanacak bir nesne üzerinde ise yıkanır, yıkanmayacak bir nesne ise, mesela döşek gibi, o zaman ovalayarak temizlersin(su ile değil, elin kuru olacak, meni bulaşan yer de kuru olacak, yaz mevsimindeyiz zaten bulaşan yerler kurur bir süre sonra,), gayrı artık uğraşmazsın, Meni Hanefilere göre necis olup, Şafiilere göre necis değildir, al sana kolaylık. Meni bulaşan yer görünmeyebilir, nereye bulaştığını bilmiyorsan galip olan zannına göre hükmeder orayı temizlersin, ama eğer bulaştığını GERÇEKTEN biliyorsan orayı temizlemeye çalışırsın, bilmiyorsan orayı temizlemezsin. Çünki oranın temiz olduğu önceden biliniyordu, ve şu andada senin bir bilgin yok oraya bir şey bulaştığına dair, Allah bilmediğin bir şey için "Neden orayı temizlemedin kulum?" mu buyuracak? Hepsi senin bilgine göre..Biliyorsan temizle, bilmiyorsan temizleme..

Okudunuz mu?  Çiçek desenli seccade...

1stwarrior
< Mezi gusül gerektirmez bunu unutma.
Mezili halde uyumak günah değil haram değil. >

peki bir kişi kendini tutamayıp el ile istimna yapsa . istimnanın sonlarına doğru kendini tutup bıraksa meni gelmese ve sonradan mezi gelse bu kişinin gusül abdesti alması gerekir mi ?

Okudunuz mu?  Allafaa inanan, Hz. Muhammede inanmayan kişinin durumu nasıldır?

HamzaAdam
1stwarrior, Sadece sorduğun şu anki durumun için cevaplıyorum. El ile istimna edilse, şehvetle meni çıktıysa, o zaman gusül gerekir. Yok eğer tam meninin çıkacağın hissettin şehvetle çıkacakken ve o anda orgazm hali derler ya, o başladı kendini tuttun, şehvet kesildikten sonra meni aktı, gene gusül gerekir, şehvetle meninin yerinden ayrılmasına sebep oldun, ama akıtmadın sonradan akıttın, gusül neden gerekiyor çünki sen uyanıksın ve bilinçli bir şekilde fiil işliyorsun, Ama Sen elinle uğraşırken meni yerinden ayrılmadı, orgazm haline de geçmedin, sadece mezi geliyordu sen de artık uğraşmayı bıraktın, mezi akıyor sadece. Ne şehvetle yerinden ayrılan ne de fışkırarak dışarı akıtılan bir meni söz konusu değil, o zaman gusül gerekmez. Abdestin varsa abdestin bozulur sadece.

Okudunuz mu?  Celp ilmi ne demektir? Bunun ilmi nasıl elde edilir?

HamzaAdam
Son cümledeki abdest namaz için ibadetlerimiz için aldığımız abdesttir, yanlış anlaşılmasın, gusül abdesti değil. teşekkürler.


sakaryalı12
Çok saolun hocam , hocam dedim de hocamısınız bilmiyorum ama 🙂 .Aslında meni veya mezi ben gusül abdesti aldıktan sonra aktı ve ben de üstüne banyodan çıkınca kilot ve don giydim ve dediğinize göre de bu ikisi dışarı çıkmasını engelliyormuş engellemediysse de ben oranın kirlenip kirlenmediğini bilmediğim için orayı temiz kabul etmeliyim . Özet olarak bu değil mi yani

Okudunuz mu?  Alevilik hak mıdır? Hak yolun bir kolumudur?

HamzaAdam
Hayır hoca değilim, abicim, sadece bildiğim konularda cevap veren birisiyim. Aynen anladığın gibidir, artık bu konudaki şüphe ve vesvese sende bitmiştir. Bundan sonra gelen şüpheler vehimdir, var olanı yok göstermeye çalışmaktır. Konu kapanmıştır, Kaynağım eski Fatih Dersiamlarından Ömer Nasuhi Bilmen’in "Büyük İslam İlmihali" kitabıdır, satılıyor hemen bir tane edinin ve okuyun, şüphelendiğiniz şeylere bakın, kitapta bulamazsanız sorun.


sakaryalı12
Bu anlattığınız şeylerin aynıları bu kitapta mı var ? ve de nerelerde satılıyor?


HamzaAdam
Dini kitap satan yerlerde bulunur, dışarıda aramak istemiyorsan internetten sipariş vererek de alabilirsin. Anlattıklarımızın tabiki birebir tıpatıp aynısı yoktur, ama aradığın konunun aslını oradan bulursun. O konu hakkında imamlarımız ne fetva vermiş onları öğrenirsin. Bir Müslümanın bilmesi gereken fıkhi her mevzu o kitapta vardır.

Okudunuz mu?  Üvey evlat bakmanın sevabı

sakaryalı12
Yani siz bana verdiğiniz cevapları ona dayanarak söylüyorsunuz değil mi ?


HamzaAdam
Tabiiki, evet!

Bu kategoride yer alan Müzikten kurtulmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezi akıntısı varken uyumak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.