Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
sizden04
Abone

Allah’ı dost olarak görmek

Allah’ı dost olarak görmek

doganay
ALLAHI dost olarak görmek te sıkıntı varmı sankı bir arkadaş gibi bildiği halde gene boyle bolyle bir sıkıntı mvar diye dertleşmek

2. Allah rabbimdir . herkesinde oyleedir . bir çok kez benim babam demek geiyor bakıyorum mantıksız saçmalık zaten bazen içimden isteyerek geliyor boyle seviyorum Allahı ama aşırı seversem b çıkartıerım diye korkuyorum namazda da geliyior

Okudunuz mu?  İdrarla gelen Beyaz sıvı (Farklı biraz)

Allahım dost Hz muhammetide s.a.v bir idol örnek gibi goruyorum kıkıntı olur mu


Allah dostu odur ki nefsine tek pay biçmez kırk yıl bir ekşi ayran özler de onu içmez

@hmet
Yazıların berbat okunmuyor. Yazım hatalarını kontrol etmeden yollama lütfen

Okudunuz mu?  Duş Alırken Kovaya Düşen Köpük, Şampuan Suyu Kullanılmaz Yapar Mı

Allah dostu nasıl olunur? Allah’a dost olmanın yolları:

Allah’a dost olmakBir seferinde de İmam-ı Şafiî (R.A.) iki-üç bin kişilik muazzam bir cemaata vaaz ve nasihat ederken içeriye bir kâfir girip elini mübareğin yüzüne götürüp, hâşâ sakalın köpeğimin kuyruğuna benziyor, diye hakarette bulunuyor. Hemen cemaatte kâfirin, haddini bildirmek için bir kıpırdanma oluyorsa da İmam-ı Şafiî derhal mani olarak Kat’iyyen müdahale etmeyin, taciz olmayın , diyor ve yüzünü kâfire çevirerek kemali sükûnetle şöyle cevap veriyor. Diyor kî: – Eğer yüzüm, sakalım Cennet hurilerinin eline geçecekse senin köpeğinin kuyruğundan çok daha kıymetlidir. Yok şayet Cehennem zebanilerinin eline geçecekse o zaman senin köpeğinin kuyruğu sakalımdan daha kıymetlidir.
İmam-ı Şafiî Hazretlerinin sükûnetle, kızmadan hatta rengi bile değişmeden verdiği bu cevap karşısında o kimse derhal Kelime-i Tevhid getirerek Müslüman oluyor ve şöyle diyor:- Eğer bir kimse, benim sözlerimi bizim büyüklerimizden birine söylemiş olsaydı, onu parça parça ederlerdi. Halbuki sende hiçbir değişiklik olmadı hiç kızmadın, hiç değişmedin. Anladım ki hak din sizin dininizdir ve ben de Müslüman oluyorum , diye Kelime-i Şehadet getiriyor, îşte böyle sabır ve tahammülden daha güzel bir şey yoktur. Onun için insan daima sabır ve tahammül sahibi olmalı, gönlü her daim geniş olmalı, uğrayacağı hakaretlere tahammül etmeli, daima Peygamber (A.S.V) şeriatına itaatlı olmalı, onun yolundan gitmelidir. Dünyada bunlardan daha güzel, daha iyi hiçbir şey yoktur.İnsan ne kadar hilim sahibi, ne kadar sabırlı olursa Allah’ın yanında o kadar makbul olur. Çünkü sabır, tahammül ve ilim Peygamber (A.S.V.) in meşreplerindendir. Peygamber (A.S.V) hep sabır ve tahammül sahibiydi. Hilmi çoktu.Sabır Allah’tan, acele ise şeytandandır. İnsan işlerinde sabır ve tahammül ederse Rabbü’l-Âlemîn de onun işlerini düzeltir, işlerini âsân eder, yok eğer acele ederse o içinde muvaffak olamaz.

Bu kategoride yer alan Sabah namazı kaza edilirken nasıl niyet edilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ı dost olarak görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.