Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa03
Abone

Buluğ çağı ne zaman?

Buluğ çağı ne zaman?

Kayıtsız Üye
Benim kuzenim var erkek. 11 yasi var. Uykusunda değil de kendisinin yapmasiyla meni gelmiş. Ama uykusunda gelmiyor. Bulug cagina girmismi?


Cevap: Buluğ cağı ne zaman?

imam
Meni çıkması ergenlik belirtilerinin en önemlisidir.


Ergenlik ve günahlar hakkında

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ,İslamiyette günahlar ergenlikte yazılmaya başlıyorya dostlar.
Bu konu hakkında bir sorum vardı .. .
Bir çocuk düşünün,12 yaşının başında avret bölgede kısa kısa tüyler çıkıyor ama henüz rüyalanma olayı hiç gerçekleşmemiş fakat daha sonra 13 üne girmeden artık rüyalanmada başlıyor… bu kişi avret bölgede kılların çıkması ilemi günahları yazılmaya başlandı yoksa ihtilam (rüyalanma) başladığındamı ? Teşekkür ederim iyi günler.

Okudunuz mu?  Salavat-ı şerife okumanın önemi ve fazileti nedir?

Yorum: Ergenlik ve günahlar hakkında

biyolog26
Aleykümüsselam. Rüyalanma iltiham ile başlamış olursun.


Kayıtsız Üye
Anladım hocam teşekkür ederim.
Peki kişi el ile istimna yaptığında meni geliyor ise, fakat hala rüyalanma yok ise o zaman nasıl olur ergenlik durumu? İstimna yaptığında meni geldiği için kişi artık girmişmidir ergenliğe yoksa,halen rüyalanma damı girilir ?

Okudunuz mu?  Teheccüd namazı yüzü güzelleştirir mi?

dr_ebuzer
Nasıl bir yolla geldiği fark etmez meni geliyorsa buluğ çağına girilmiştir.


Kayıtsız Üye
Anladım,Allah razı olsun,aradığım cevapta bu idi zaten 🙂
O zaman son söz olarak şunu diyebilirmiyiz …
Ergenlik,meninin vücuddan (ne sebep ile,nasıl çıktığı fark etmeksizin) ilk çıktığı andır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin kabri

Kayıtsız Üye
Gerçekten çıldırmak üzereyim. Her ağızdan farklı bir ses çıkıyor. Başka yerlerde farklı hocalar "Buluğ çağına ihtilam ile girilir, ihtilam olmaz ise 15 yaşına ulaşılınca girilir." diyorlar. Ben bu sitede araştırdığımda ise 14 yaşında olup da meni atmayan birisine "Ergensin." denmiş. Başka yerlerde ise ergenlik testislerin büyümesi, cinsel bölgede kıllanma gibi belirtiler ile olmaz, dışarıya meni atmak lazımdır, dışarıya hiç meni atılmaz ise 15 yaş lazımdır deniyor. Bir insanda bütün belirtiler görülse bile (mezi atma, cinsel bölgede kıllanma gibi) 15 yaşına gelmeden ya da dışarı meni atmadan ergenliğe girilebilir mi girilebilirse nasıl girilebilir? (Girmiş diyemeyiz, giriş olabilir tarzı şüpheli ifadeler yerine "Girilebilir." yada "Girilemez." diye kesin ifadeler ile cevap verirseniz daha iyi olur.)

Bu kategoride yer alan Tesettürlü Birinin Açık Fotoğrafını Görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Buluğ çağı ne zaman? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.