Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden09
Abone

Oruç tutmak istemiyorum

Oruç tutmak istemiyorum

egeefe142
Selamün aleyküm,
Ben 14 yaşındayım.
Daha 1 saat bile susuz duramıyorum.
16 saat oruç tutmam mı gerekiyor?


Cevap: Oruç tutmak istemiyorum

fatih96
ergenliğe girdiysen tutman lazım açın sususuzun halini anlarsın her ibadetin bir faydası vardır


Cevap: Oruç tutmak istemiyorum

egeefe142
Peki 5 gün tutup 25 gününü de kışın kaza etsem olur mu çünkü bünyem çok hassas.

Okudunuz mu?  Hadislerin doğruluğu?

Cevap: Oruç tutmak istemiyorum

Şema
< bünyem çok hassas. >
Gereken cevap verilmiş.
Müslüman bir doktır karar verir. Herkes susar bu bir özür değildir. Önemli bir durum varsa bu tıp karar verir.


Kayıtsız Üye
Merhaba,
Biraz garip bir olay ama tereddüt altindayım.
Ben oruc tutmayi düşünemiyorum sahura da kalkmadim ve niyetlenmemişsin. Sabah kalkışımda tutmayida düşünmüyorum ama yinede "niyet edim Allah rizasi" yarısına kadar dedım kedimle rezmen yarisiyordum ondan hemen su icdin Kabul olmasin diye simdi bilmiyorum ne yapicami kefatet orucmu oldu?

Okudunuz mu?  Ehl-i Sünnet Kitaplar yada yayıncılar

arifselim
Allah seni ıslah etsin. Oruç tutmak zorundasın bu sana farzdır. Niyetin yeri ise kalptir eğer kalbinde niyetini etmişsen oruç geçerli olur yoksa olmaz. Niyet etmemişsen bir gün kaza gerekir.


Kayıtsız Üye
Sa Arkadaslar Canım Oruc Tutmak Istemiyor Ama Tutuyorum Gunah mı Orucum Kabul Olur mu

Okudunuz mu?  Hırsızlık amaçlı oyun oynamak caiz midir ? kul hakkına girer mi ?

arifselim
Aleykum selam. Canım istemiyor derken sana zor geliyor nefsine ağır geliyorsa bu günah değildir. Çünkü nefis ibadet edilmesi ona ağır gelebilir. İman ediyorsan ve sevabı Allah’tan bekleniyorsa elbette sevabı olur Allah’ın izniyle.


met1995
Herkes oruçtan şikayetçi.Sevgili kardeşlerim oruç "Ey iman edenler!.. Sizden evvelki (ümmet)lere yazıldığı gibi, sizin üzerinize de oruç yazıldı (farz kılındı). Ta ki, korunasınız."(Bakara, 2/183)"…Bizler ise çok rahatız.11 ay yedik içtik.geri kalan ay oruç ayı söz konusu olunca bir anda isyana başlarız oruç tutmak uzun gelir diye.Kardeşlerim Boş Boşuna Dememişler Afrikada oruç 365 gündür.açlar ve susuzlar nasıl dayanıyorlar hiç düşünmez misiniz?Oruç bir sabır işidir.Sabrı kullanan mükafat alır.kullanmayan öbür dünyada cezasını görür.Mazaretle oruç tutmayanlar bu dünyada başı belada değil de.öbür dünyada başı beladadır.Öbür dünya tam bir Can Pazarı olacak.Lütfen oruçları tutalım.tutmayan kardeşlerimiz tevbe edip tutmaya çalışsınlar.Hayat imtihandır.Gerçek değildir.Asıl gerçek Ölümdür.

Okudunuz mu?  Eşim sözümü dinlemiyor yardımcı olun

oruç tutmak iste

Bu kategoride yer alan İmkansız Dua Var Mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç tutmak istemiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.