Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

Kanama varken abdest almak

Kanama varken abdest almak

birisi
Vucudumuzda gormedigimiz.bir yer.kanarken nasıl abdest aliyoruz.mesela arka baldirimiz.da yara var kaniyor veya siz hareket edince kanama riski var burayi goremiyoruz.abdest alirken nasıl abdest almaliyiz


Cevap: Kanama varken abdest almak

@hmet
kanayan yeri temizle yara bandı sar ve abdest al

Okudunuz mu?  İslamda kız erkek ilişkileri tanışma

Cevap: Kanama varken abdest almak

birisi
Yarabandi yapistiramayacagimiz bir.yere kaniyorsa veya kanama riski varsa ne yapicaz


Cevap: Kanama varken abdest almak

HamzaAdam
Sargıda mı saramıyorsun? Hareket ettikçe kanıyorsa, o zaman sen özürlü sayılırsın. Her vakit için ayrı abdest alınır. Namazın vakti girdikten sonra o namaz vaktinde abdest alırsın ve namazını kılarsın, diğer bir namaz vakti girinceye kadar abdestli sayılırsın, diğer namaz vakti girince abdestin bozulur, yeni giren vakit için ayrı abdest alırsın. Özrün durumu böyledir. Ayrıca yazmadığımız eklemediğimiz şeyler olabilir buradan [url]http://tahavi.com/ilmihal/taharet.html(burada Özür ile ilgili iki bölüm var onları okuyun, Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali)

Okudunuz mu?  Şafii de içinde parfüm yazan şeyleri kullanmak namaza engel midir?

Risk olması başka bir şey, olayın vaki olması başka bir şey, bakabiliyor musunuz oraya kanıyor mu diye, aynayla filan olur, eğer bu araştırma zarar verecekse yaraya o zaman işini sağlama al, her vakit için ayrı abdest al.

Yara için, Sinirli ot diye bir ot var, o otu ezip yaranın üzerine koyup yaranın üzerine sargıyla sarın bu kanamayı durdurur, ve uzman birine orayı baktırın, sardırın açık kalmasın tedavisi uzun sürer.

Okudunuz mu?  Allah'a inancım kalmadı

Nameeeanonim
İyi günler benim bir sorum olacaktı ağzında yara olan bir kişinin tükürüğü necistir diyorlar. Peki bu kişi nasıl abdest almalı? Ağzı yaralı olan bir kişiyle aynı tabaktan yemek yerse o kişinin ağzı da necis olur mu? Peki bu necis nasıl temizlenir? Lütfen bir bilginiz varsa yardım edim. Şeytan bu konuda bana çok fazla vesvese veriyo ve çok fazla şu harcıyorum ne yapmam lazım?

Okudunuz mu?  Kötü bile olsa hayırlısını istemek nasıl bir şey?

bir yerimiz kanarken gusül abdest alınır mı, avret yerinde kanama, kanama abdest

Bu kategoride yer alan Bilmeyerek, yanılarak kul hakkına girmek, bu hakkı nasıl ödeyebilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kanama varken abdest almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.